Okna do moderního baráčku. Jakou velikost?

V novém domečku budeme mít v horním patře tento typ oken. Nejsme si však jisti, jakou velikost oken do pokojů zvolit a jak vysoko od podlahy by vůbec měly být. Máte někdo zkušenosti nebo domek s takovým typem oken. Děkuji za každou radu. :-)
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Velikost a výšku oken by měl řešit projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirisek81 no, jde o to, jestli tam bude ještě jiné okno nebo to bude jediný zdroj světla... my máme tohle okno na schodišti a v garáži s výškou okna 60 cm. Do pokoje je to rozhodně málo... Asi by vám s tím měl poradit projektant, případně třeba napiš někomu tady na střechu, kdo tyhle okna má:)
Odpovědět
@staflicka V každém pokoji v horním patře kromě koupelny budou dvě okna. V přízemí v garáži a technické místnosti budou spíše zdrojem světla, proto můžou být klidně výš a menší. Jen ty vrchní pokoje mi vrtají hlavou :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, tento typ okna , konkrétně to v pravo nahoře bychom chtěli dát do koupelny. Pokud s tím už máte zkušenost, můžete mi napsat, jaký rozměr zvolit, aby tam bylo dostatek světla? Chci aby to okno bylo výš, než okna v jiných pokojích(bude i na jinou stranu). Díky moc.
Odpovědět
@smiley8 obecně se uvádí, že plocha oken by měla být aspoň 1/6 plochy podlahy pokoje.
Odpovědět
@smiley8 Ahoj, takové okno máme v koupelně (kuk do albíčka). Má rozměr 2250x1000. Světla v koupelce je až až. Máme ho mezi okny z pokojů, mají stejnou šířku 2250, ta z pokojů jsou vysoká 1500.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?