Okna dvojsklo nebo trojsklo?

Jaký by jste zvolili zasklení při přihlédnutí na orientaci oken? Jih 64%, sever 22%, západ 12% a východ 2% z celkové prosklené plochy. Děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
Trojsklo jednoznačně a kamkoliv, klidně i do sklepa nebo kurníku. Cena je skoro stejná a parametry značně lepsi.
Odpovědět
Taky trojsklo, cena v poho od dvojskla se extra nelišila
Odpovědět
@michaelab81 trosklo všude, já ho dal bez váhání i do sklepních oken. Když je sluníčko, tak se interiér prohřeje i přes trojsklo.
Odpovědět
ja mám tiež veľké okná na juh a uvažoval som o dvojskle na J stranu, aby v zime lepšie prehrialo..ale oknári mi doporučili trojsklo s úpravou pre lepší prechod slnečného svetla (energie)..neľutujem, lebo cenový rozdiel medzi nimi nebol veľký (bolo to pred 5 rokmi) a pocitovo cítiť, že hreje cez to sklo poriadne keď sa slniečko zaprie..a zase býva aj veľa dní bez slniečka v zime, takže potom trojsklo je určite vo výhode..takže by som šiel všade do trojskiel s úpravou pre lepší prechod slnečného svetla (energie) na tie okná, kde ti vychádza, že slniečko bude v zime (a prechodných obdobiach) hriať - treba vziať do úvahy zimnú dráhu slnka: ak treba architekt pomôže..
Odpovědět
Profilova fotka
Také hlasuju pro trojsklo- argumenty na zimu jsou jasné a stejně to funguje v létě- trojsklo vedro utlumi lépe. Teď, když vykoukne, je to naopak v místnosti na jih znát, o 2° vyhreje.
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna vybiram dodavatele a do uzsiho vyberu patri dodavatel, ktery ma trojskla za cenu dvojskel. Akce do konce ledna. Kdyztak google napovi :-)
Odpovědět
Všem moc děkuji za zkušenosti. Vím, že cenový rozdíl je zanedbatelný. Šlo mi o tepelné zisky a také váhu oken. Nicméně jsme se nechali přesvědčit na trojsklo. Teď ještě vybrat správný profil a firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně si zjistěte SKUTEČNÉ vlastnosti. Reklamní leták není protokolem. https://www.ceskestavby.cz/clanky/izo... Netendenční popis souvislostí je i v článku https://stavimbydlim.cz/jaka-okna-vyb... A moje zkušenosti? O oken rozhoduje především orientace a velikost. Trojskla musíte dát o poměr světelných propustností větší. Největším problémem stavby může být dosažení vzduchotěsnosti v zateplení a jak správně větrat. Rekuperace to zdaleka neřeší optimálně.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki Jen říkám, že rekuperace naopak mnohé problémy přináší, ale moc se o tom nesmí mluvit. Ozvou se "spokojení" uživatelé. Ideálně kuřáci s rekuperací :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@mikiliki Mám ji ve dvou zaměstnáních. Na nástup únavy jsou citlivější lidi nad 40 a zkoušeli jsme iontové žárovky. Prokazatelně fungovaly i slepým testem. Takže na těch iontech určitě něco bude. Doma to řeším podtlakem a s únavou bez problémů. Je mi 60. Chybějící podtlak přináší řadu dalších problémů jako ve vláknu http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... Nebo http://www.modrastrecha.sk/forum/stre... Prostě žádné těsnění není ideální a je třeba s tím počítat. Nejvíc se mi líbí strašení obsahem CO2. V práci jsou povoleny expoziční limity 45000 ppm a všechno je v klidu. Pokud tedy chci něco udělat pro své zdraví, tak nechodit do práce :-) Některé skupiny obyvatel to vědí a důsledně dodržují. To je vše a jako obvykle platí: stačí optimálně nastavit. Tedy i z té rekuperačky vydolujete správný podtlak a laminární zaplavování.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?