Okna - lze je objednat už dle projektu stavby?

Ahoj všem, zahajujeme hrubou stavbu a na jaře bychom chtěli dávat okna. Chceme trojskla, plastová, tudíž nic komplikovaného. Otázka zní - lze okna objednat už dle projektu, nebo máme raději počkat na hrubou stavbu, ať si to firma zaměří dle reality? Bojíme se, že na ně pak budeme dlouho čekat. Nemáme zkušenosti. poraďte. Není riskantní objednávat okna předem jenom podle projektu? Děkuji za názory. p
Odpovědět
Profilova fotka
na cenovou nabídku si je můžete poslat rovnou.. až si potom někoho vyberete, tak budou spíš stejně zaměřit na místě ;-)
Odpovědět
Zalohu na nacenena (podle projektu) okna uz muzete slozit klidne ted, ale stejne si je prijdou zamerit kazdopadne, az bude hruba postavena. Cekaci doba na okna je dle meho neco kolem 4-7 tydnu.
Odpovědět
Profilova fotka
My také začínáme,máme tedy už okna vybrané a zazálohované, jak postavíme zdi -po překlady , tak dojedou zaměřit a začnou vyrábět...my mezitím doděláme zdi, příčky,strop,střechu...a myslím,že to tam vyjde a okna přijedou namontovat .-) Chtěli jsme nejdřív dle projektu,ale kdo ví jak to postavíme tak raději dojedou zaměřit.-)
Odpovědět
Profilova fotka
objednávali jsme, když jsme hrabali pasy...dodávka 8 týdnů, vyšlo to úplně přesně +2 dny...jinak přesně dle projektu, ve smlouvě jsou uvedeny stavbení otvory...pro stavebníka je asi lepší postavit a pak zaměřit okna než stavit podle oken, ale my nechtěli pak čekat dva měsíce..hlavně řemeslníci voda, plyn aj. nechtěli do domu tahat materiál dokud dům nebude uzavřen, takže jsem nakonec byla ráda, i když stavebně to bylo trošku složitější
Odpovědět
My jsme si nechali udělat nabídky podle projektu, vybrali jsme si dodavatele a potom si to firma přijela zaměřit sama. Myslím, že je to standartní postup. Tak ať Vám to roste!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?