Okna mezera mezi rámem okna a fasádou

Zdravím, potřeboval bych poradit. Před xlety proběhlo v obytném domě zateplení fasády s výměnou oken. Můj děda si jako jediný nenechal okna vyměnit. Tak jsem to teď musel udělat já. Bohužel vznikla mezera mezi rámem nového okna a fasádou... Poradíte prosím, jak a čím tu díru zadělat? 🙂 Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@exter999 vypenit nízko expanzní pěnou a zapravit omítkou. Pokud to půjde vložit APU listu bez perlinky a tu původní co je ve fasádě se pokusit ji odstranit.
Odpovědět
@jarin1 Díky!!
Odpovědět
Profilova fotka
@exter999 není zač a nebo bylo řešení dát na tu původní APU listu novou kompresní pásku a to okno usadit víc k té pásce a zevnitř vypenit pěnou. Takto by se nesahalo do fasády ale předpokládám že stará okna asi nebyla ve vodovaze.
Odpovědět
@jarin1 Absolutně nebyla ve vodováze. Byly to 50 let stará dřevěná okna, kde se 2 rámy sešroubovali k sobě. Hrůza a děs. Když se tam teď dala nová, tak je třeba dole u rámu ta škvíra menší a směrem nahoru se zvětšuje. V jiném pokoji zase naopak. :-/ Tu instalaci mi dělal dodavatel oken, ale tu díru nezadělali, protože to nedělají. Nejou prý zednící.
Odpovědět
Profilova fotka
@exter999 jasný chápu ale většina firem tohle dělá, nás se třeba s pramosu ptali zdali chceme zapravit omítkou na novostavbě tak sem řekl že ne že si to za pravím sám až budu dělat omítky. Jinak samozřejmě okno po obvodu vypenit také montážní pěnou.
Odpovědět
Já ty okna měl od Windek. Okna i cena za trojksla super, ale tohle prý nedělaji. Jen to dali do te oranžové pěny, která z té díry kouká někde víc a někde míň. Ty díry jsou jen víceméně po stranách. Dole to sedí a nahoře víceméně taky. Budu to muset s někým dopáchat. 🙂
Odpovědět
@jarin1 Nějaký tip na tu nízkoexpanzivní pěnu? Nebo je to fuk, protože jsou kvalitou všechny stejné? 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@exter999 Nám co pěnili okna tak používali myslím že tytan profesional ale kecal bych , já použil obyčejnou od green line na vypěnění mezer mezi polystyrenem u stěn když jsem dělal podlahy a vyplňoval mezery mezi zdí a bedněním střechy.
Odpovědět
@jarin1 Moc díky za info. 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?