Okna od Pramos nebo od Decro, pro co se rozhodnout?

Pramos nabízí 7 komor se stavební hloubkou 75 mm, česká výroba. Decro nabízí 6 komor se stavební hloubkou 88 mm, profily německé. Obojí trojsklo. Cena plus mínus stejná. Pro co se rozhodnout??? Máte zkušenosti??? Děkuju ... ;-)
Odpovědět
my máme 7 komor. 3 sklo od Pramos 1,5 roku a zatím je vše v pořádku
Odpovědět
@lucijeje okna se stavební hloubkou možná myslí Trocal 88+. Jestli ano, tak my je máme a každý, kdo přijde, tak je z nich unešený, protože díky širší stavební hloubce vypadají poctivě. Máme je konkrétně také od Decra, zlatý dub s termoizolační a antireflexní folií, nebo jak tomu říkají. Původně jsme uvažovali nad stejnými okny, které máme už 13 let, pak zkusili tyto a jsme z nich nadšení ;-)
Odpovědět
My šli do Pramosu
Odpovědět
Pramos
Odpovědět
@lucijeje taky budeme mít Pramos
Odpovědět
@sarka49 @lucinkafr @dash89 @xdasa1 @iw1984 ... a nemáte holky někdo z vás náhodou i posuvné francouzské okno ... budeme mít širké 2,7 m v trojskle a obávám se, že to bude těžké a tím pádem náročné na kování ... díky ;-)
Odpovědět
@lucijeje Tak to zrovna ne jen klasika :-)
Odpovědět
@lucijeje to nemáme, vyřešili jsme to nakonec klasickýma balkonovkama, ten posuv se nám nelíbil, že se to musí otevírat prvně přes ventilačku a potom odsunout..:-/
Odpovědět
@lucijeje my máme "posuvné dveře", nevím, jestli to je přesně co ty sháníš... Jedna část je pevná, druhá se otevírá do boku nebo na (mikro)ventilaci. :-)
Odpovědět
@sarka49 ... jojo to je ono, super :-) ... můžu se tě zeptat, jak to okno máte široké? a pak jak je s tím otevíráním té posuvné části -jde to zlehka a jednoduše? je kování kvalitní? budeme mít křídlo posuvek široké 1,35 m, tak se trochu obávám toho pojezdu, protože to budou hodně používané posuvky (na zahradu) ... díky díky ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Máme Decro, i sestra, i rodiče...zatím spokojenost, bez reklamací, montovali jsme je v létě 2009. Máme všichni Trocal 88+ s trojsklem.
Odpovědět
@lucijeje my máme na zahradu taky posuvné francouzské dveře - šířka 2,5 m, trojsklo. Vyřešili jsme to bezbariérovýma posuvama. takže otevírání je snadné.:)
Odpovědět
Článek se načítá
@lucijeje pevná část i posuvná část má stejný rozměr: šxv 0,8m x 2,3m. Otvírání je jednoduché a jde zlehka. Kličku dáš do vodorovné polohy a okno přitáhneš trochu k sobě (ono se otevře) a odsuneš do strany. my je taky dost používáme-vchod do terasy. Za ten rok a půl jsme neměli problém, tak snad to vydrží.
Odpovědět
@sarka49 ... díky za odpověď ... ještě se zeptám z jiného soudku - jak široké máte obvodové zdivo a věnec? díky díky ;-)
Odpovědět
@lucijeje není zač :-) Obvodové zdi 30, a pak zatepleno 10 polystyrenem
Odpovědět
@sarka49 ... a věnec jste obšalovávali z obou stran a máte ho tedy široký 30 cm nebo méně??? díky díky
Odpovědět
@lucijeje jako věnec jsme dávali věncovky, dovnitř armaturu a vylévali betonem, takže věnec je taky 30, je to na obrázku :-)
Odpovědět
@sarka49 ... na té fotce co si dávala sem do diskuze? promiň, nějak nic nevidím :-| díky za nasměrování ;-)
Odpovědět
@lucijeje jé tak to promiň... Mám ještě z garáže, trochu jinou. předposlední řádek jsou překlady a poslední je věnec. Na vnitří a vnější straně, zároveň se zdivem, jsou cihly věncovky, uvnitř je armatura a vnitřek je vylitý betonem..
Odpovědět
@sarka49 ... áááha, a jak jsou prosím ty věncovky široké? jde mi o to, kolik je tam ta "čistá" šířka betonu s armaturou?
Odpovědět
@lucijeje tak to nevim, ale našla jsem toto http://www.stavebninykaty.cz/palene-z...
Odpovědět
@sarka49 ... takže to budete mít asi 2x 8 cm věncovky z každé strany a čistý beton teda 14 cm ... díky to mi pomohlo ;-)
Odpovědět
@lucijeje není zač, ať se daří!!!!
Odpovědět
my mame ty posuvne na fotce1,1 a fix je stejne,ted budem zasklivat i verandu a tam budou dve prostredni kridla bez sloupku po 90cm s posuvem a tak bude pri otevreni 1,8 m volneho prostoru
Odpovědět
@xdasa1 ... díky ;-) ... .a zeptám se taky na to posouvání - jde to zlehka a jednoduše? je kování kvalitní? díky díky ;-)
Odpovědět
jde to lehce a to kovani musi byt kvalitni kdyz uz 2 roky funguje v nasich stavebnich podminkach :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky posuvné a zatím spokojenost a to máme velkého francouze :-D mrkni do alba.Jinak okna máme od Decro :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@enmuhan2 ahojky, nemáš detail vyfoceného okna?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@lucinkafr O oknech Decra také uvažujeme, jak dlouhá byla dodací doba a s montáží jste byli spokojení? Děkuji...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?