Okna - plasthliník vs. ostatní

Profilova fotka
Dobrý den, narazil jsem na kombinaci okna plasthlinik. Zajímalo by mě zda je někdo z Vás má doma. Co říkáte na kvalitu, vlastnosti v létě na přímém slunci a v zimě. A jak vás vyšlo porovnání cen třeba se 100% hlinikem nebo plastem. Díky za vaše postřehy.
Odpovědět
Plasthliník je kočkopes první kategorie... Už prostá znalost fyzikálních zákonů dává tušit, že míchat dva naprosto odlišné komponenty s naprosto rozdílnou tepelnou roztažností není dobrý nápad. Cenově je to dražší než plast a levnější než hliník, překvapivě...
Odpovědět
Profilova fotka
Nějaké jiné nápady ?
Odpovědět
do kombinace bych také nešel. Osobně jsem šel do čistého hliníku, navíc se strukturovanou barvou (takže je to na pohled i omak mnohem přijemnější - teda z mého subjektivního pohledu). Dost také záleží na velikosti oken /portálů, z hliníku uděláte největší rozměry. Co se týká cenových rozdílů, takk za celou zakázku (včetně 2 vstupních dveří, HS portálu) byly cenové relace takovéto : Jednostranně dekorovaná plastová okna byly za cenu X. Oboustranně dekorovaná okna byly za částku X+20% Plastohliník s oboustranným dekorem za X+45%. Hliník X+110% Dřevo jsem nechtěl, protože pracuje a je nutná vyšší údržba .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?