Okna s trojskly nebo dvojskly?

Dobrý den, poradí mi prosím někdo jaká okna do starého domu? Dum je podříznutý proti vlhkosti ,zdi budou zatepleny 15 cm polystyrenem ,strop a podlahy také zatepleny. Jedná se mi hlavně o okna na jižní stranu, na sever jsme rozhodnuty pro trojskla.Prodejce nám doporučuje na jih dvojskla kvuli lepší propustnosti tepla a světla. Okna nebudou velká ,rozměry 1100 / 1500 , do každé místnosti budou dvě okna . PORADÍ MI PROSÍM NĚKDO ?
Odpovědět
V létě lepší propustnost tepla - v zimě lepší propustnost zimy. Já dávám do celého baráku trojskla
Odpovědět
Mám podobné dilema a i mně radí stavitel na jih do dvojskla. Nikde jsem nenašel pojednání o možných pro a proti...
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít v celém bytě a do budoucna budeme dávat i na zbytek domu trojskla.. Prý se tolik nepotí atd..
Odpovědět
Profilova fotka
porovnejte parametr U pro celkové okno... pak mi přijde důležitá šířka rámu, u starého domu bych spíše dbala na to,aby do něj šlo světlo. Kolem okna by měl proudit teplý vzduch od topení, pak se nebude rosit ani kvalitní dvojsklo
Odpovědět
Profilova fotka
raději než do trojska investujte do správně provedených detailů... utěsnění a zateplení rámu apod.
Odpovědět
@raduska736 nám se trojskla potí - zvenku.
Odpovědět
@petraxname To, že se zvenku trojskla rosí je správně. Je to znak toho, že jsou kvalitní a dobře izolují. Kdyby neizolovala, vnejší sklo by se ohřívalo a neorosilo by se.
Odpovědět
@davescz jj, to mi už google také řekl, jen že je to nepříjemné, když po ránu nevidíš ven.
Odpovědět
tak pořád nevím, ale jelikož budeme dávat venkovní rolety ,tak asi pujdeme do dvojskel,ty v zimě taky dobře zateplí
Odpovědět
@ravena64 My máme v celém domě trojskla, okna v obýváku na jih (posuvná terasová). Za mně max.spokojenost. Otestováno v zimě i v létě.
Odpovědět
@ravena64 Není důvod dávat dvojskla. Zbytečně si zhoršíte parametry okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@ravena64 máme venkovní rolety a že by v zimě zateplily, jsem si teda nevšimla. V létě jsou fajn, ale v zimě není rozdíl, zda jsou zatažené či roztažené. Máme dvojskla a budeme měnit za trojskla.
Odpovědět
Článek se načítá
no my právě máme na jedné pulce baráku již okna se zaobleným křídlem , okna Rehau Brillant , a profily na trojskla jsou většinou s křídlem rovným ,nebo máte někdo s křídlem zaobleným ? Nevíte někdo jestli folie Heat Mirror by šla dát do Rehau , co vím tak se dává do dvojskel a učinek prý jako trojsklo ještě mě napadá tohle řešení .Jinak se budu muset podívat po jiném zaobleném profilu podobném Brillantu ,protože mě by to strašně vadilo mít na jednu stranu dva ruzné profily jestli někdo víte o podobných oknech tak prosím poradte.
Odpovědět
Tak ja myslim, ze trojskla uz jsou v dnesni dobe takovy standard. Vetsina firem miva pomerne casto na ne i "akci", ze je vam prodaji za cenu dvojskel. ;-)
Odpovědět
@alcar Vím o cenu mi nejde ,ale o vzhled ,ted najít v trojskle podobná tomu Rehau Brillant
Odpovědět
@ravena64 jo cetla jsem si to az po odeslani sveho prispevku. V tomhle neporadim. My prave mame vsude ty hranate profily.
Odpovědět
@gore od nás ze vsi co dali do starého baráku trojskla a zateplili tak tvrdí že jsou celé léto jak v lednici ,tak zjištuji ještě kdo má s tím zkušenosti okna nejsou na chvíli a nechici to pokazit. Syn má novostavbu tam má samozřejmě trojskla my v našem domě co ted bydlíme tak máme dvojskla 15 let ,jiná nebyla ,ale ve starém kamenném domě nemám zkušenosti opravujeme ho na trvalé bydlení .Vy je budete dávat taky do starého domu?
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname Fakt? :-S
Odpovědět
@ravena64 obávám se, že dvojskla to nijak nezachrání. Spíš větrat, ať může teplo dovnitř. Kdyby byla dvojskla tak zázračná, že by dovnitř pouštěla tolik tepla, tak logicky v noci a v zimě by zase dovnitř pouštěla stejné množství zimy ;-) @raduska736 Okna se rosí jen v určitém období, u nás je to obykle září-říjen. Ale nebojte, do tří let z trojskel vyprchá argon (přesněji řečeno se naření vzduchem) a pak se rosit nebudou ;-)
Odpovědět
taky jsem slyšela že dvojskla - když je hezky a svítí sluníčko na podlahu tak podlaha se zahřeje - ale u trojskel zůstane podlaha pořád studená - takže u dvojskel získáváme tepelný zisk - i v zimě když vyjde sluníčko. Trojskla zase utěsní dům a proto je nutné často a hodně větrat aby nevznikaly plísně z toho že "dům nedýchá". I když trojskla jsou momentálně "něco víc" my půjdem do dvojskel....
Odpovědět
@tachomitrka máme trojskla a i v zimě se nám přes francouzká okna krásně vyhřeje podlaha...je tak teplounká, že se na ní vyhřívá pesan a podlahovka ani nesepne :)) @ravena64 . Dům utěsní dobře udělaná plastová okna ať už dvojskla nebo trojskla a větrat se musí, to je jasné ať je to panelák, dřevostavba nebo zděný dům. Stačí 2 x denně na 5 min.
Odpovědět
@tachomitrka Tesnost okien nezalezi od toho, ci je dvojsklo, alebo trojsklo ale od ramu. Bezne dvojsklo prepusta 80 % slnecneho ziarenia, trojsklo 70 %. Kolko dni v zime svieti slnko, kolko je zamracenych ? Pokial je viac zamraceny (co je pravdepodobnejsie) tak vyhrava trojsklo. V lete je problem opacny a treba zabranovat prehrievaniu tienenim, tam je jedno, ci dvojsklo alebo trojsklo. V nasich klimatickych oblastiach vychodi celkova bilancia skorej pre trojsklo. Cenovo je tam minimalny rozdiel. Rosi sa skorej dvojsklo ako trojsklo a skorej ako trojsklo sa rosi ram okna.
Odpovědět
já plánuji trojskla. Jeden můj známý postavil vloni, má všude trojskla a také mi potvrdil, že když sluníčko svítí, tak mu teplo skrz okno projde. Navíc, jak napsal davescz, když je pěkně, tak proč okna neotevřít? Když svítí sluníčko, tak doma větráme, jak to jen jde, hlavně kvůli vlhkosti.
Odpovědět
Máme v novostavbě všude trojskla a na jih a západ navíc se solárním ziskem. Měly by propouštět více tepla. Ale když do okna svítí, tak je cítit teplo přes oba typy trojskel. I ze zatažených žaluzií teplo sálá. Máme problém spíš s přehříváním interiéru. Ale je to novostavba, ne chalupa. Já radím co nejlépe zateplit (tedy dát trojskla) a v létě se dá okno ovevřít, když by procházelo málo tepla přes sklo, jak už tady někdo psal. V zimě budou mít trojskla jen výhody. Ale druhá věc je, že do Rehau Brillant se vejdou jen slabší trojskla. @ravena64 Zkus zjistit, jaké největší trojsklo se vejde do profilu Vekra Design. Křídlo je o pár mm širší a vypadá podobně jako Brillant.
Odpovědět
Ano, trojskla fungují krásně i v zimě. Když svítí sluníčko, tak vůbec netopíme. Ale na jih máme 37m2 plochy oken. Zisky jsou jedna věc. Ale pak přijde noc a pak několik dní zamračených (v zimě celkem běžné) a už jsou jen ztráty. Zateplená zeď má prostup pod 0.2, trojsklo má 0.6 a 2sklo má přes 1. Do velkých oken bych ho rozhodně nedal.
Odpovědět
@alcar Přesně tak, musím jen souhlasit. Navíc, co vím, tak třeba takovou akci, jak říkáš, teď má zrovna Sulko. A jinak okna na jih bych řešil spíš až u čtyřskel, ale tam už je to dost velká matematika. Trojskla jsou naprosto v poho i na jih. Řešil bych to stejně jako davescz. ;-)
Odpovědět
@hojhoj presne od f. Sulko je mame. :-)
Odpovědět
@alcar Tak to jsme minimálně dva, taky je totiž od nich máme :) Jinak Ravenno, napiš prosím, kdo ti nakonec nejlépe vyhovoval. Často tu někdo něco založí a pak už nenapíše rozhodnutí nebo výsledek. ;-)
Odpovědět
@ravena64 Nene, novostavba, dřevostavba. Na jih dvojskla, všude jinde trojskla. Takto to mám v projektu. Pořád nevím, jak se rozhodnout...
Odpovědět
@davescz To myslíte vážně, s tou zimou v noci? :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?