Okna v jiné výšce než vstupní dveře?

Ahoj, potřeboval bych radu od zkušených mazáků nebo tipy jak vyřešit problém, který nastal. Při zaměření oken nám bylo doporučeno okna o jednu cihlu YTONGu (25cm) zvětšit, tak jsem na to přistoupil. Doporučení vzniklo hlavně kvůli nízkému HS portálu, který měl 2m a po zasazení by měl nějakých cca 194cm, takže jsme to zvětšili dle doporučení, ale teď mi v hlavě vznikla otázka, jak se to vyřeší s vchodovými dveřmi, které mají rozměr 2m, ale překlad bude jinde než měl být. Nedovedu si představit, že budu mít vchodové dveře níže než dvě sousedící okna, která se posunou o 25cm nahoru. Existuje nějaké šetrné řešení? nebo to mám nechat tak, že dveře budou níže než okna a překlad nad dveřmi zůstane jak se plánovalo? Nevím zda se vyjadřuji správně, ale pokud bych zachoval překlad na vchodem, pak by se asi docílilo takovéto situace viz obrázek ( https://www.drutex.eu/media/_upload/p... ) Děkuji za názory.
Odpovědět
Vy už ty vchodové dveře máte koupené? Pokud ne, pořídila bych vyšší dveře, aby dosáhly do stejné výšky jako okna.
Odpovědět
máme zaplacenou pouze zálohu a jsou to dveře od hormanna tak nevím zda dokáží udělat vyšší, ale poptám to a uvidím
Odpovědět
Profilova fotka
@bullseye Pokud by nešly větší dveře, napadá mě linii opticky srovnat pomocí stříšky nad dveřmi.
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně udělejte větší dveře, výška by tedy pak byla cca 2,25 m? Dnes to není problém, běžně jsou dveře u domů vyšší než 2 m. Jinak to nebude hezké a byla by to škoda. Hormann - znamená že budou hliníkové? To by neměl být snad nejmenší problém (jen naroste cena :) ). Např. na jejich stránkách mají "standartní" rozměr 1230 x 2180 mm. Vám vyjde čistý otvor jen o trochu větší.
Odpovědět
@bullseye ja bych si zjistil, jaky by byl priplatek za vyssi dvere. pokud to bude rozumne, sel bych touto cestou. Pokud to bude velka palka, nechal bych to tak... proste to nebude v jedne linii, no a co? my mame dvere taky trochu niz (viz moje galerka) a nepripada mi, ze by to nejak vadilo... :-)
Odpovědět
volal jsem dodavateli a řekl mi, že dveře již má na skladě, ale že mi zjistí jestli umí němci vymyslet nějakou nadstavbu, tak jsem mu řekl o světlíku a že mi to tedy poptá a zavolá cenu a možnosti. Díky všem za nápady, ale vchodové dveře máme objednáne již dlouho a neuvědomil jsem si, že může nastat toto :) chybami se člověk učí no. A jinak dveře jsou hliník.
Odpovědět
@mirekb u Vás to není skoro poznat, máte to pěkné.
Odpovědět
@bullseye diky. mame taky hormann a jsme naprosto spokojeni. jen by teda mohly byt levnejsi :)
Odpovědět
Tak pokud jde o dvere a nejde o ty okna, tak dvere nechte a udelejte okna v puvodni vysce. A mate to nejlevnejsi. Dvere male, okna male.
Odpovědět
@lysakpav díky, ale to mi neřeší situaci :D kdybyste četl (četla) ten můj příspěvek tak je jasné, že potřebuji zvednout překlady kvůli HS portálu, aby nebyl moc nízko a dalo se jím procházet.
Odpovědět
Ja vas dotaz cetl ale on se stocil na to, ze v projektu to nejak bylo, vy jste to upravil pri zdeni a najednou mate problem se dvermi. :-). Myslim, ze svetlik bude to prave reseni. A nebo tam nechat schod. Plaatite to Vy a taky tam budete bydlet Vy. At Vam je to prijemne, reseni jak se scbodem i bez nej jsou mozna.
Odpovědět
Teda co to je za debila projektanta co da vysku oken do hh 2,0m 😀
Odpovědět
Článek se načítá
@iveta_89 díky za radu, jinak se jedná o firmu http://www.mujbim.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
@bullseye tak uvidíte co vymyslí dodavatel dveří, treba ten světlík půjde a bude vyreseno. Mě by ten rozdíl vadil, i když ve Vašem případě by se to dalo zkousnout tím, že máte jen 2 malá okna vedle (a ne třeba třetí opět jiný prvek). Možná by se to dalo pak opticky schovat až budete vymýšlet fasádu. Dejte vědět jak to dopadlo 😎.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?