Jdou vám všechny okna otvírat na větračku?

Chci se vás zeptat, zda Vám jdou všechny okna otevřít na větračku. Totiž nám udělali okna a některá na větračku jdou a některá nejdou :( jaksi jsme to nedomysleli....... bojím se, aby to takhle stačilo. Popřípadě nemáte někdo zkušenost s tím, zda se dá větračka dodatečně nějak dodělat?
Odpovědět
Ja mam na vsetkych oknach vetracku (aj na balkonovych a terasovych stulpovych), ale bola to moja poziadavka. Vetracka ma ine kovanie, mechanizmus klucky, panty. Podla mna sa to da dorobit ale v podstate to znamena vymenit komplet kovanie.
Odpovědět
@pzad Aha, tak to jsem si myslela, že by to šlo jednodušeji :( Dost mně to zklamalo. Když máme totiž dvojkřídlová okna, tak na větračku jde vždy pouze jen jedno křídlo :( Když jsem říkala, že chci větračku, tak jsem si nepředstavovala tohle....
Odpovědět
@petcep ano, máme to všude, a vyměnit se to dá, ale přesně jak píše @pzad, je to o výměně kování
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep No naše dvojkřídlová okna, jdou na větračku taky jen jedno křídlo.. ani mne nenapadlo, že by to šlo i u toho druhého křídla.., nikde jsem to tak neviděla.. Musí tam být spešl kování jak říkal @pzad a taky kliky na otevření.. to jsem opravdu neviděla, že by se to dělalo i na to druhé křídlo.. Ale jinak je to úplně okej.. je fakt, že já mám hodně oken.. a ještě dveře na balkon - taky větrací a když potřebuju opravdu vyvětrat tak prostě otevře obě křídla.. Aby to bylo celé na větračku asi by si musela mít jen jednokřídlé okno.. divně to zní, ale asi víš co myslím ;-)
Odpovědět
@lirael No vidíš, ani mně nenapadlo, že to možná ani není reálné..... Uvidíme, třeba někdo napíše, že to má, to jsem fakt zvědavá. Ale potěšila jsi mně, už mám lepší pocit :)
Odpovědět
Pokial ma dojkridlove okno stredovy stlpik, tak mozu mat obe kridla vetracku. Pokial je tam stulp (nema stredovy stlpik), tak myslim, ze moze mat vetracku len jedno kridlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep To jsem ráda.. no tak uvidíme, opravdu to takhle neznám..:) Ale v létě já mám okna všechna dokořán a v zimě mi ta jedna větračka bohatě stačí.. spíš používám mikro a nebo prostě jen rychlé větrání a pak úplně zavřu.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jednokřídlá všechna, dvoukřídlá jen pravá část. U dvoukřídlých ale nemáme prostřední pevný sloupek, tak tam by to asi ani nebylo možné.
Odpovědět
Přesně tak, bez středového sloupku je u dvoukřídlých vždy jedno pouze otevíravé..
Odpovědět
No většinu oken máme bez sloupu, takže asi opravdu proto jen jedna část na větračku. Ale dvě okna máme se sloupkem, jelikož jsou dvoumetrové, tak tam ty větračky mohly asi být na obou stranách :( to je škoda :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep my máme u našich taky dvoukřídlové a vždy máme jen na jednom křídle větračku...nikdy mně to nepřišlo nijak blbé,je to v pohodě a myslím,že to stačí bohatě.
Odpovědět
Profilova fotka
Dvojkridle s ventilackou pro obe kridla jsem nikdy nevidela a ani si nedovedu predstavit jak by to mohlo byt proveditelne.. jedine pokud je uprostred sloupek a kazde okno ma pak tudiz svoje ovladani i kovani s pojezdy..
Odpovědět
Článek se načítá
Mám dvě dvoukřídlá okna - francouzské se vstupem na terasu a samozřejmě jde otevřít jen jedno. Mě tedy to vůbec nevadí a hlavně si to taky nedokážu představit jak by to fungovalo, zda to vůbec jde otvírat obě křídla.
Odpovědět
Švagr má francouzské se vstupem na terasu a také mu jde otevřít jen jedno. My máme klasické balkonovky na baráku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?