Výška oken pouze 110cm, není to málo?

Ahoj, zatím máme v plánu okna ve výšce 100cm od podlahy ve velikosti 110cm vysoká a 160cm široká. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Okno v pracovně máme odpodlahy 92 cm, vysoké 72 cm a široké 146 cm. Poud bys něla zájem o další rozměry oken, dej vědět.
Odpovědět
Ak je to velkost otvotu, tak velkost ska pri tom okne bude zhruba 82 x 135
Odpovědět
@evelynka25 a nemáte pocit, že je malé, že tam je málo světla, že je nízké? Jak jsem koukala, tak vy zrovna nemáte tradiční okna, ale baráček teda moc hezký. Můžu se ještě zeptat, od koho máte kuchyň a co je to za odstín? Moc hezká.
Odpovědět
@pzad teeda, tak to jsem myslela, že tak 95 x 145. Ale to je jedno, stejně si to nedokážu představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Malé mi opravdu nepřipadá a nízko taky ne. Je ale pravda, že každý má na přísun světla jiné požadavky. Kuchyně je ze studia Koryna. Kombinaci barev a materiálů jsem si vybírala sama. Ráda bych Ti dala informace, aby sis je našla v pohodě na netu, ale bohužel, ty specifikace, které Ti můžu dát, na netu nenajdeš. Vždy se zobrazí nesmysl. Nicméně, to hnědé je (podle kuchyňského studia) ATLAS 038548FT a deska (i na zdi) POSTr3S 8327. Promiň. Víc opravdu nevím.
Odpovědět
@mili23 velikost oken by měla být minimálně 10% podlahové plochy .. tedy zasklení ... přičemž čím víc, tím líp... pak záleží na tom, na kterou to je světovou stranu, zda je tam jen jedno okno, taky trojskla, případně některá speciální zasklení mají horší propustnost světla... taky nejvíc osvětlí místnost horní polovina okna, spodní už tolik neosvětlí, platí pro vysoká okna od země... do normálně vysoké místnosti bych si takto nízké okno jako jediné asi nedávala.... bude to působit trochu nepřirozeně, je nízké, dá méně světla dle mne (osvětlí podlahu, ale méně horní polovinu pokoje) a je vysoko, při sezení z něj neuvidíte...běžná výška oken do obytných místností je myslím tak 150 cm(tedy otvoru pro okno)
Odpovědět
@evelynka25 Vůbec nevadí. Děkuji za info. Kuchyň opravdu moc povedená.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme cca 95 cm od země, ale stavebni otvor na okno byl na výšku 1450mm - a šířka 1250 (kuchyne) až 2000 mm (ložnice a pokojíky) , a přijde mi to akorat, švagr ma menší, na výšku 1000 mm na šířku asi 800 mm a to je děs, maji všude tmu... ja kdybych ted mohla změnit, dala bych je ještě vyšši, o 5 cm, 90 cm od podlahy, aby to bylo zarovno s kuch. linkou a psacim stolem...
Odpovědět
@kamilape myslím, že se teď běžně dávají okna 120 vysoká a 150 široká. A přijdou mi v poho. Ale 110 je asi opravdu málo, už je to změněno na 120. Tak snad už to tak bude dobré. Od podlahy se obvykle dávají 90cm, my máme 100 kvůli tomu, že máme okna i v kuchyňi, tak aby vyšla hezky nad kuchyňskou linku. Ale je pravda, že v případě dětských pokojů to není asi nejvhodnější. Děkuji za radu, na tom se ještě zamyslíme. Jinak budou dvě okna v kuchyňském koutě, jedno obývák (+ francoouzské), v každém pokoji jedno (situované na JV) a jedno v ložnici.
Odpovědět
@seny83 teeeda, tak to máte velká okna a koukala jsem, že i dokonce troje francouzské, paráda.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme okna 140x210 a přijde mě to akorát. Ono taky záleží jesli budete mít trojskla nebo dvojskla. U těch trojskel je horší prostupnost světla.
Odpovědět
Profilova fotka
tak mi klasický okna máme tak 140x140 jinak pak francouzký atd chtela jsem v obyvaku/kuchyni hooodnněěěěě oken a kdyby to šlo udelala bych to celý prosklený :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?