Okno dvoukřídlé vs. jednokřídlové

Profilova fotka
Ahoj jaké okno by jste volili vy, nebo jaké mám možnosti? Máme jedno okno o rozměrech - šírka 125 cm, délka 160cm. Je vůbec možnost dát takové okno jednokřídlé? Máte někdo? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v bytě jednokřídlé okno 1,4m a raději bych ho měl dvoukřídlé. Takto dlouhé okno dost omezuje rozestavění nábytku, pokud ho chcete někdy otvírat jinak než na větračku. U nás, i když máme v tom místě jen komody pod výškou okna, tak se to okno stejně většinou neotvírá, protože na komodě jsou samozřejmě nějaké věci a ty už oknu brání v otevření dokořán. Navíc je to poměrně velká plocha do které se může opřít vítr, takže moc nepomůžou ani zarážky pod okno kdybychom ho chtěli jen pootevřené.
Odpovědět
@dvvv možnosti vám sdělí výrobce/prodejce. Nicméně i kdyby to bylo možné pro bezproblémovou funkci, tak přesně z důvodu jak píše jakuda, bych šel do dvoukřídlé varianty. Je ale také na zváženou, kde toto okno plánujete mít.
Odpovědět
...ak bude jedno kridlove,tak bude mat obrovsky ,,polomer"otvarania.To je nepeakticke.Mal som vynechany otvor na nobostavbe pre vchodove dvere asi cca.130cm.Ked prisli z firmy zameriat okna a dvere vchodove,tak my doporucily,aby som otvor zmensil na 90siatky dvere(...pri kazdom otvarani na doraz,by som musel spravit skoro 2kroky spät.)aby aa dokoran otvorily,preto by to bolo neprakticke.A aj som ich zmensil,sme spokojny.
Odpovědět
Profilova fotka
tak je na Vás, kde ho máte umístěné.. ale bydlím v paneláku a okno máme třeba 135x150cm, což je dost podobné jako píšete a pokud bych chtěla mít v místnosti dostatek světla (jakože toto okno je u jídelního stolu), tak bych ho nechala jednokřídlé. Jakmile dáte dvoukřídlé (což bych chápala u rozměru okna šíře 150cm a víc), tak vám seberou rámy oken další světlo a budete mít hodně plastu a málo skla. Takže se zamyslete i nad tím světlem. Jinak otevírat na ventilačku stačí, protože je to velký rozměr okna, takže taky ta ventilačka Vám vyvětrá více jak kdybyste měla jen tu ventilačku z poloviny okna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?