Okno mezi místnostmi, jak vyřešit?

Profilova fotka
Prosim o radu, budeme z jednoho pokoje delat loznici a obyvak, s tim, ze se udela sdk pricka a potrebujeme vyresit denni svetlo v te casti bez okna. Tchana napadlo dat tam okno. Muzete mi poradit co presne nebo kde hledat? Jestli nechat jen uriznout sklo a zaramovat nebo jak to jinak vyresit. Diky.
Odpovědět
Profilova fotka
Udělala bych světlík ... nahoře u stropu .. něco jako tohle, ale místo toho mléčného skla SDK ... A pokud možno, samozřejmě bez dělení.
Odpovědět
@veronickalongipes napadlo mně dát prosklené dveře - mohli by být i klasické dřevěné ze 3/3 prosklené to bude nejlevnější řešení. Chodbu to taky prosvětlí. Pak mě napadly třeba skleněné tvárnice místo toho světlíku, klasické okno výjde asi draho. Pro zasklení poptejte sklenáře, třeba bude mít nápad. Problém ale asi nastane u té sádrokartonové příčky, do ní asi okno neosadíte, museli by jste udělat nosnou dřevěnou konstrukci jako u dřevostaveb a pak z obou stran sádroš. A jak budete tu ložnici větrat? Nedovedu si představit spát v uzavřeném prostoru, pokud ovšem nemáte rekuperaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka praveze u okna bude loznice, pak ta pricka, "obyvak", tam bude jen sedacka a tv a vstup (dvere pujdou pryc a rozsiri se otvor) do chodby.. Z loznice chceme posuvne dvere na zed. No pockam na zednika a navstivim sklenare, at se vyjadri. Puvodne jsem chtela luxfery, jenze skrz vahu mame smulu, je to horni patro a vsichni nam to rozmluvili, vc.statika.. Ja jsem si rikala ty posuvky, ktere se budou otvirat na jednu stranu a na druhou dat sklenenou tabuli, treba 1,8x1,5 m..
Odpovědět
@veronickalongipes Zkusil bych se ještě nad tím zamyslet, ono udělat si obývák bez okna není žádná hitparáda, bude tam šero. Jinak než luxfery je lepší normální okno fix, cena bude stejná, možná dokonce nižší u okna. Skleněná tabule těchto rozměrů bude taky dost drahá sranda, 1,8x1,5, sklo musí být bezpečnostní, tudíž těžké, drahé, nemluvě o tom, že bych chtěl vidět jak chcete do bytu dostat tabuli skla těchto rozměrů. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp ono uz to jinak vymyslet nejde, jedine to uvnitr cele zbourat i s nosnyma stenama, pak by to slo :-) proto budu rada za kazdou radu
Odpovědět
@veronickalongipes Popravdě to už bych raději spal na rozkládacím gauči v obýváku než vymýšlet toto. Není to myšleno zle, ale jen mi přijde, že jestli to musíte řešit takhle, raději bych nechal jeden normální pokoj s rozkládacím gaučem ( spousta lidí to tak měla/má , když mají menší byt a vícero potomků :-) ), než utrácet peníze za něco o čem uvažujete a co bude spíš kontraproduktivní . Podle mě totiž tohle rozumně vyřešit nejde.
Odpovědět
@veronickalongipes a co třeba knihovna do 2/3 pokoje která to bude rozdělovat? Ten obývák bez oken je fakt dost nepříjemný, toho bych se bála. Napadly mně ještě velké posuvky, známí měli takovou posuvnou stěnu, Nebo se dá oslovit výrobce dveří a zkusit vymyslet dveře se světlíkem, nebo dvoukřídlé dveře prosklené, nebo ty celoskleněné, ale to zas bude asi pálka. A co světlovod ze střechy - zrovna ho montujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp to prave nechceme, tchanovci tak zili 18 let a pri predstave, ze mam porad rozdelavat sedacku, radsi budu bez obyvaku. Kdyby to bylo na me, tak ho ani nemame, ale zas je potreba, kdyz uz se nekdy nekdo stavi, at ma kde prespat.. Vim, ze vsichni berou obyvak jako hlavni pokoj, my ho budem mit max na podivani na telku..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?