Otevírání oken směrem ven

Dobrý den, stavíme přízemní RD, a při řešení oken jsme narazili na to, jestli by pro nás nebylo výhodnější nainstalovat okna, která se budou otevírat směrem ven. Jde o to, že když se budou otevírat klasicky dovnitř, budou nám otevřená překážet nad gaučem, postelí, psacími stoly v dětských pokojích. Ráda bych se proto zeptala, jestli s tím má někdo zkušenosti, jestli vůbec firmy vyrábějící okna tuhle možnost nabízí, nebo jestli je to hloupost, a máme to rovnou hodit za hlavu. Přes lupu se mi nepodařilo podobné téma dohledat. Budu ráda za každou zkušenost :).
Odpovědět
Osobně jsem se setkala jen jednou s okny otevíranými ven, ale byly to renovovaný špaletovky na horský chalupě- vnitřní křídlo dovnitř a vnější ven do exteriéru..byly tam i zarážky, aby s tim nehnul menší větřík...a bylo tam upozornění, kdy okna neotvírat :) u standardních oken - plasťáky/hliníkový si to moc neumím představit...vítr, déšť, sníh....nehledě na to, že by ty křídla v přízemí třeba mohly venku i překážet... spíš se zamyslet, jak to udělat aby vevnitř nevadily.... teprve dům stavíme, ale nemám tam jediný okno, co by překáželo...snažili jsme se to vymyslet tak, aby to prostě pasovalo :)
Odpovědět
Profilova fotka
také dle mě blbost -)) okna otvírat určitě dovnitř, můžete mít otevřený celý den ventilačky v létě a zimě ho prostě dva krát denně za 5-10 minut otevřete dokořán - ne -)))
Odpovědět
Zdravím, strejda google Vám najde "americká" okna, exterierová apod, Určitě to je na zvážení.
Odpovědět
@misadan Na horské chaty jsem si taky vzpomněla, ale jde mi opravdu o novostavbu. Také teprve stavíme, pasovat to bude, ale když prostě budeme sedět na gauči, tak si nad sebou to okno úplně dokořán neotevřeme. Byl to jen nápad, nijak si za tím nestojíme, jen nás zajímaly zkušenosti ostatních :). @hbboy Ventilačky jsou samozřejmostí. Šlo nám hlavně o dětské pokoje, kde jsme chtěli umístit stoly pod okna (kvůli světlu). Když budou na stolech věci, okna se dokořán neotevřou. Bude ale jednodušší pohnout nábytkem a změnit uspořádání pokojů, než vymýšlet atypická okna :).
Odpovědět
Profilova fotka
Otevření ven se delalo kdysi - první okna, která se dala už otevírat, měla otevírání ven. Pak lidé zjistili, že to má více nevýhod bez výhod, a tak se všechna okna otevírají dovnitř. I kdybys vse pominula, líp to drží teplo.
Odpovědět
Nám to teda rovnou zatrhli, že by nám to ani pojišťovna nemusela pojistit. Když jsou panty venku, lehce okno zloději vysadí..
Odpovědět
@renat_s stůl pod oknem kvůli světlu je stejně blbost. Světlo má jít zboku (u praváka ideálně zleva), světlo zepředu svítí přímo do očí a oslňuje.
Odpovědět
@renat_s Existují i posuvná okna ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?