Otevírání střešních oken

Zajímalo by mne, zda někdo řešil cenový rozdíl střešních oken z hlediska otevírání... architekt nám tvrdí, že okna s klikou dole jsou dražší než s klikou nahoře. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
No, pokud máš na mysli výklopně kyvné okno se spodním ovládáním, tak to je opravdu dražší než kyvné s horním ovládáním. Otvírání byste měli volit podle výšky střešních oken a sklonu střechy.
Odpovědět
Tak třeba u nás to tak opravdu bylo:) Máme střední třídu velux poplastovaná a ta vyrábí jen s horním ovládáním. Pak velux nejspíš zjistil, že jejich nabídka je nedostatečná a novinkou pro rok 2016 bylo poplastované se spodním ovládáním. Jaké bylo překvapení, když dorazilo okno s horním ovládáním + klička, která se musí přimontovat. A aby se dalo okno správně otevírat jen kličkou, museli montéři nějak poštelovat to horní ovládání, takže jako bonus funguje jen jedna fáze mikroventilace ze dvou:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
u Veluxu možná ano..ale obecně jsou střešní okna se spodním otvíráním levnější.. a souhlasím s kolobezka1, že způsob otvíraní se vybírá podle podle výšky střešních oken a sklonu střechy + Vaše rozhodnutí bude ovlivněno výškou nadezdívky a užitností podkroví. V praxi se setkáte převážně s výškou nadezdívky okolo 90-130 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@chik_chikitka u Veluxu to rozhodne plati, radeji bych okna se spodni klikou ale cenovy rozdil skoro 3t na okno jsem neakceptoval, pokud ted necha nekdo omylem otevrene stresni okno je to jen na mne, nikdo jiny tam nedosahne :))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?