Parotesne pásky na oknech

Ahoj, prosím o radu. Máme asi dva týdny namontována okna. Firma poslala mail s doplatkem a v mailu stalo, ze máme parotesne pásky nejpozději do 3 měsíců zakryt, ze jim škodí uw záření. Ptám se tedy čím a jak pásky zakryt? Předem díky 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@karel15 tak o tom nic nevím, my už je tam máme rok nezakryté, fasáda bude možná tak na podzim
Odpovědět
Není to spíš nějaké nejasné vyjádření ze strany firmy? Parotěsné by jste měli mít ze strany interiéru a tam bych řekl, že toto neplatí. Vnější pásky bývají paropropustné a dle některých realizátorů je jejich funkcí ochrana montážní pěny mezi rámem okna s stavebním otvorem, která na přímém slunci po nějaké době může degradovat právě působením UV záření. Pokud máte vnější pásky a nebude Vám svítit slunce na pěnu, tak bych to neřešil.
Odpovědět
@karel15 Montáž jsme měli v dubnu a teď to oblepuju kobercovou páskou, protože zateplovák bude až v srpnu či září. Dozor mi říkal že stačí i lepidlo, ale to mi přišlo jako s kanónem na vrabce. Jde jen o UV. Na pár místech se už pěna rozpadá.
Odpovědět
Nám právě dokončili předsazenou montáž a kvůli vzduchotěsnosti se dávají parotěsné samolepící pásky (my máme Illbruck) jak zevnitř tak z venku. Montážní pěna mezi nimi je kvůli tepelné izolaci nikoli vzduchové. A ty pásky z venku je opravdu nutné nejpozději do 3 měsíců zakrýt kvůli degradaci na slunci. Je to v technickém listu výrobku. Zakrytí se dělá fasádním zateplením. Pokud budou dělat fasádu za déle, tak nám doporučili je přetřít "lepidlem" (čím se např. zapracuje i ostění oken před omítkou).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?