Plastová okna do staršího domku. Jaké byste volili?

Dobrý den všem, narazil jsem na toto forum,a rád bych poprosil o radu zkušené. Jelikož jsme koupili nemovitost, starší domek, 50zdi pálená cihlla, bez výrazného zateplení, nejedná se tedy o žádnou novostavbu, pasivní dům, solární elektrárny na střeše apod., zkrátka obyčejný domek Chceme jen vyměnit okna a dveře v celým domě za nějaký zlatý střed, nemovitost je na jižní Moravě, takže žádné tvrdé prostředí. Řešíme dilema mezi těmito profily, moc se v tom nevyznám a každý prodejce natlačí svoje varianty jako ty nejlepší. Vybrán je buď profil VEKA SL70 AD, trojsklo, SGG SWISSPACER, kování ROTO NX Nebo SALAMANDER AD 73, trojsklo, ROTO NT kování, TGI rámeček Uvažovali jsme i nad Gealan S9000, ale tam mám rozporuplné názory, sice stavební hloubka super, ale ty profily nejsou prvoplast, tenčí stěny apod.. Budu rád za každou radu. Děkuji
Odpovědět
U staršího domku bych asi řešil hlavně způsob větrání při nových oknech - obávám se, že plastovými okny to dost zavřete. Nejsem specialista, jen bych se asi dodavatelů ptal, jestli jsou vůbec plastová okna vhodná. Když ten výrobce tlačí svoje varianty jako nejlepší, jsou to argumenty, kterým rozumíte, nebo to spíš vnímáte jako marketing? A co vás vede k výběru konkrétně těchto značek?
Odpovědět
Nejsem si jistý zda to uplně dokonale zavřu, přece jenom ve starším domku je spousta míst a děr. Samozřejmě specialistů se zeptat mohu, ale každý řekne jak určitě doporučují plastová okna. Již jsem jich pár oběhal a každýmu je jedno jak ten barák vypadá, kam jsou umístěna okna apod., každý si "jede to svoje". K výběru Veky a Salamanderu mě vede to, že se jedná o jedny z nejlepších značek na trhu, nevyrábí okna z recyklátů, kvalitní kování, prověřená kvalita apod.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?