Plastová vs. dřevěná střešní okna

Zdravím Vás :-), mám dilema, co je lepší..Plastová nebo dřevěná střešní okna? Máte někdo zkušenosti s těmi plastovými? Děkuji za názory 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacule26x osobne mi plastova do strechy moc nesedi. Bal bych se krouceni kvuli prehrivani rsmu. Prece jen na to sviti cely den slunce a staci se podivat jak pracuji nektera obycejna plastova okna. Pokud ti jde o povrchovou upravu tak vetsina vyrobcu nabizi za priplatek specialni polyureranove laky takze okna by mela vydrzet mnohem vice.
Odpovědět
Právě, taky se mi to moc nezdá. Zase mě zrazují od toho, aby dřevo nehnilo, neplesnivělo atd. aby jsme to nemuseli brzy vyměňovat ale myslím, že to snad nehrozí, když se bude dobře větrat. Díky
Odpovědět
No nevim, co se toho krouceni tyce, plocha stresniho okna je mnohem mensi,takze to by problem byt nemel,doufam... My totiz plastaky ve strese mame, konkretne Roto. Strecha se delala na podzim, takze maji za sebou prvni zimu a ted prvni vedra. Dve okna jsou na jih, dve na zaoad a jedno na vychod, jsou cerna v cerne strese, vcera jsem to prosel a vsechny jsou ok, otevirat jdou krasne. Tak uvidime,doufam,ze budou slouzit dlouho 8-)
Odpovědět
@demolitionman take mam nabidku na Roto. Muzu se zeptat jaka okna presne mate? Jen standard kyvna nebo vyklopna nebo kombinaci? Zatim Vam tedy funguji dobre, to je dobra zprava :-) A muzu se zeptat na duvod, proc jste zvolil plastova okna?
Odpovědět
Máme také plastová, skoro 3 roky a jsou úplně v pohodě, podle mě rozhodně lepší než dřevěná. Máme Velux, jsou bílá, ale zvenku je takové černé oplechování a lemování.
Odpovědět
Profilova fotka
Je nutne mit stresni okna? Nebyly by lepsi ve stitu nebo vikyre/arkyre?
Odpovědět
@lol27 moc děkuji za informaci :-)
Odpovědět
@zeneva ano, je to nutné :-)
Odpovědět
Máme Velux dřevěná, ale poplastovaná (dřevo potažené polyuretanem). Zevnitř jsou tedy bílá, ale je to na pohled pěknější než klasická plastová okna. Viděla jsem u známých klasická dřevěná střešní okna, byla starší a některá byla popraskaná a dost poškozená od vody (asi kondenzované).... Podle mě nejlepší volba, ale uznávám, že při placení jsem malinko skřípala zuby.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacule26x OK, a co ty vikyre/arkyre? Snad jsem jeste nevidel neprotecene stresni okno. navíc tech nevyhod..., ale to jste asi uz slyseli/cetli. Ale chapu, ze nekdy neni jineho zbyti
Odpovědět
Urcitě ne, nechci dělat změny v projektu a natož to pak řešit s SÚ, jsou tam hrozný volové s prominutím, se vším dělají hroznou vědu.. U rodičů jsou dřevěná střešní okna uz x let a nezatýká tam. Jsou ok, tak že já bych v tom neviděla takový problém... :-)
Odpovědět
My máme Roto R75 K WD AI 7/14. Důvod byl prostý, vyšli levněji než Velux a firma co nám dělala střechu nám je doporučila, že je montují často a lidi si je chválí... Možná je v pozadí ještě nějaký jiný důvod ze strany té firmy, ale to je mi osobně jedno, pokud budou fungovat dobře ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@demolitionman Děkuji. Nám známý, který bude dělat také střechu, říkal, že je také montují více a řekl by, že jsou o něco lepší než Velux :-) tak uvidíme, zatím jsem také pro Roto..
Odpovědět
Mam nejakych 7 rokov poplastovane velux a zatial sa im nic nerobi.
Odpovědět
Mame Rota, kombinaci vyklop-kyvna, 2roky. Manzel v zadnem pripade nechtel drevo - musi se udrzovat ani poplastovane drevo- do toho clovek nevidi, jestli uvnitr nehnije. Jsme spokojeni. Nejlepsi je, ze se nemusi myt- ma nejakou povrchovou upravu a myji se tim ze prsi (jen na jare, kdyz je toho pylu opravdu moc a malo prsi, tak jsem to vzala hadrem)
Odpovědět
@kafr moc děkuji za info. Ta výklopně - kyvná se mi také líbí, jsou skvělý pro jejich praktičnost na mytí, ač si tedy myslím, že mytí střešních oken je tak 1x, max 2x za rok :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
doporučuji mini-článek: http://www.modrastrecha.cz/catalog/ve... co se týče kondenzace, je důležité správné provedení vnitřního ostění: http://www.modrastrecha.cz/forum/okna...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?