Počet komor u oken

Ahoj, prosim o info, jestli hraje u oken roli pocet komor, konkretne- jestli je nejaky rozdil mezi trojsklem, ktere ma 6 komor a 8 komor. Dekuji! ;-) L.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jestli 6 nebo 8 komor už je celkem jedno (ono taky záleží na šířce těch komor). Díval bych se spíš po jiných parametrech jako hloubka profilu, počet a typ těsnění, přerušení tepelného mostu a typ meziskelního rámečku.
Odpovědět
@jakuda no to uz mame vsechno zjisteny, ale ty komory nejak porad nechapu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Komory mají za úkol vytvářet oddělené dutiny které mají izolační funkci. Zároveň plní taky funkci statickou. Nedá se ale říct, že 8 komor je lepší než 6. Počet komor je totiž pouze jednou z vlastností, které dohromady udávají celkové izolační vlastnosti rámu. Navíc jsou různě konstrukčně řešené, některé mohou obsahovat izolant a podobně. Nedívejte se tedy na počet komor, ale na celkový součinitel prostupu tepla rámem (Uf). 7 a více komor má podle mě význam pouze u širších profilů 80mm a více, kde mohou posloužit ke zlepšení statiky rámu.
Odpovědět
@jakuda Moc dekuji za super vysvetleni! :-) Jeste resim, jestli je lepsi zvolit hlinikovy klip zvenci na plastovem okne v barve antracit lesk ci antracit mat z hlediska prakticnosti a odolnosti atd. Nevite nahodou?
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím v tom z funkčního hlediska rozdíl. Vyberte to co se Vám víc líbí.
Odpovědět
@jakuda OK, diky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?