Podlouhlé okno minimálně 2m, bude se těžko zavírat?

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s podlouhlým oknem, minimálně 2 m širokým, a jeho otevíráním a zavíráním na ventilačku. Dnes nám bylo řečeno, že ho sama nezavřu, že bude hrozně těžké. Moc děkuji za jakoukoliv zkušenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@iwee1 My máme okno široké 2,4m, řešili jsme to samé a nakonec je to okno fixní. Když jsem viděla, jak ten desítkovej dřevěnej rám s trojsklem nesli čtyři chlapi a měli co dělat, jsem dost ráda, že jsme to tak udělali. Na druhou stranu, fr. okno je široké metr a vysoké 230cm a taky ho otevíráme na ventilačku. Ale je fakt, že tam tlačíš na metr široké okno, to je na šířku rukou v pohodě, tlačíš u kování. U širokého okna prostě nezatlačíš.
Odpovědět
Dobrý den Můžete prosím upřesnit jak je okno vysoké a v jaké bude umístěno výšce? Např: Pokud bude ve výšce očí a bude vysoké cca 60 cm, tak ho pravděpodobně zavřete (pokud tedy nebude úplně otevřeno, ale bude v poloze "ventilačka". Na druhou stranu stejné okno pod stropem zavřete velmi obtížně. Pokud by jste na takovémto okně trvala, nechtěla jej dělit, a bylo v obtížně dostupném místě, lze zvolit otevírání elektromotorem. Obecně bych se držel zásady, že papír a projekt snese všechno, kdežto jako investorka by jste měla přemýšlet nad tím, jak si do budoucna všechno ulehčovat nikoli naopak. Koneckonců člověk s přibývajícím věkem nesílí.
Odpovědět
Profilova fotka
@oknostyl Dovoluji se připojit s otázkou.....plánuji okno 180 x 70, pouze ventilačka, ve výšce 1,6m....plast, Myslíte, že to bude problém???
Odpovědět
Profilova fotka
@iwee1 máme okno 2,5m široké a 1,5 m vysoké. Původně jsme chtěli na ventilačku, výrobce nám to rozmluvil, že to stejně jeden člověk neotevře, tudíž jsme zvolili fix
Odpovědět
@janakralka - Těžko soudit, protože nemohu posoudit Vaše silové možnosti, Pokud je ale 160 cm výška kliky, neviděl bych v tom problém. Pokud je to výška parapetu, okno nebude schopen zavřít bez židle nebo žebříku nikdo, a to je pak jen na trápení. Tomáš Mazel
Odpovědět
Profilova fotka
@janakralka Máme dvě okna šířky 150cm ve výšce 160cm (parapet). A protože měřím 160cm, na kliku nedosáhnu. Takže otvírat můžu jen ze stoličky, ale problém to utáhnout nemám
Odpovědět
Máme 2m široké a 0,5m vysoké. Je to pouze ventilačka. Když ho vyháknu a sklopim úplně dolů tak jako je těžší je, ale toto se bude praktikovat pouze např při mytí.
Odpovědět

Odpovědět
Přesně tenhle rozměr budeme mít v garáži taky.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Ahoj, kouknu :) do alba :)
Odpovědět
Dobry vecer, co vim, je nejaka norma, ktera rika, jaky pomer stran vyska:sirka je jeste vhodny z hlediska manipulace a pronaseni oken (a nasledne serizovani). Zeptejte se na to firmy dodavajici okna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?