Poraďte plastová okna bílá a hnědá (imitace dřeva)

Profilova fotka
Ahoj holky stavitelky i zařizovatelky :-) Potřebovala bych poradit, slyšet zkušenosti Vás ,které mají plastová okna s imitací dřeva. Moc se mi libí tyhle "hnědé"okna, vice nez-li bilé plastovky, jen mám strach z toho že se jedná o jiný technologický postup, kdy se na plast dává fólie s daným odstínem a typem "dřevěné imitace". Mám strach, že se to bude loupat, nebo nejka jinak pracovat. Prosím podělte se se zkušenostmi jak jste s "hnědými "okny spokojení, jak slouží. Případně zda doporučit, nebo nedoporučit jejich pořízení. V obchodě Vám každý prodejce řekne , že je to bezproblémů, ale víte jak to je.. Hlavně aby prodali. Doufám, že se dočkám Vašich příspěvků. Děkuji
Odpovědět
Ahoj, my máme okna velux, jdou dřevěná , nestojí o moc víc, než okna "plastová" a nemůžem si je vynachvalit..podivej se kdyztak do alba, jak vypadaji ale nejsem si jista, jestli je delaji v tmave barve, ale poptat se muzes x-)
Odpovědět
ted mě napadlo, ze asi nebudete mit jen stresni :-S ..
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky.. farba z tých hnedých plastových okien sa určite lúpať nebude.. je to vpracované do toho plastu.. nie je to žiadna nálepka.. ja by som tiež skôr volila farebné plastové okná ako biele.. a keď už farebné tak určite z oboch strán..
Odpovědět
Profilova fotka
svetrsko.. díky, ale mysliš klasicky dřevené, já myslela plastová s dřeveným motivem.. tak ted envim zdali máte palstovky nebo klasicke eurovky.. stresní budou taky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a tiež by som volila taký profil aby keď je okno farebné o oboch strán, aby bol aj ten plast prispôsobený tej farbe, akej farby mám okná.. to znamená, aby keď otvorím okno aby nebola farba len na povrchu a rám z vnútra by bol biely.. u nás čo som chodila po firmách, tak značka takého plastu bola Deceuninck.. a to okno vyzeralo ako euro okno, tj. drevené okno..
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem uvazovala o barevných z oboustran,ale na druhous tranu kdyz ej to okno tamvsi ve vnitřním prostoru atak na sebe hodne upoutává, ale taky ten prostor má nejakou svou atmosferu.. tak si vyber.. spise sme se s manzelem domluvili ze budou hnede z venku a bílé uvnitř..
Odpovědět
georgine- myslela jsem drevena okna, ty "potazena" my nemame..mame drevena i ve "zdi" nejen ve streše, ale být tabou volila bych barvu z obou stran, ne z jedne bile z druhe hnede, prave ze si myslim, ze by hezky okna vynikla..? x-)
Odpovědět
Profilova fotka
mne sa to zdá divné, keď niekde vidím keď má otovrené okno.. má peknú hnedú farbu z von a ten rám svieti biely.. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Aj my sme zvolili kombinaciu bielej zvnutra a imitaciu dreva z vonkajsej strany. Bielu lahsie skombinujem aj v buducnosti s rozlicnymi farbami a zase hnedu z vonkajsej strany kvoli tomu, ze sa viacej hodia k farbam fasady, ake by som asi chcela. V tychto farbach este nemam jasno. O kolko drahsie su okna, keby som ich chcela teda len z jednej strany s imitaciou dreva? Niekto my spominal, ze je to aj o 30% drahsie, ze uz si radsej dali tmave cele. Neviem, co je na tom pravdy...Tak idem zistovat...Ale ak by z vas niekto vedel...privitam nazor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a taktiež keď tam svieti tá biele kľučka..
Odpovědět
Profilova fotka
čo som sa u nás pýtala vo firmách, tak niektoré mali rozdiel medzi bielymi a farebnými z jednej strany o cca 10% boli z jednej strany drahšie (niektoré firmy mali aj 20%) a keď som sa pýtala na rozdiel medzi bielymi a farebnými obojstranne tak tam bol rozdiel cca 20% (niekde až 30%)
Odpovědět
Profilova fotka
oriesok, ja si to neviem predstavit...je to naozaj take zle...nemam to kde zosledovat, lebo som v irsku a tu tie stavby nemaju ani vkus a ani su neni technicky domyslene...aspon mi to tak vnimame..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
georgine, já osobně s plastovými zkušenost nemám, ale má je kamarádka (ty hnědé) a nic se jí neloupe. nicméně jsem slyšela názor, že plastové s dřevěným dekorem vyjdou cca stejně co dřevěná euro, tak to by stálo možná za zvážení. nám na stavbu naprojektovali rovnou dřevěné, takže nevím, jestli je to pravda, nezjišťovala jsem si to
Odpovědět
Profilova fotka
My mame venek hnede vnitrek bile a zatim jsem spokojeni. Loupat se to urcite nebude, neboj A byly rozhodne o dost levnejsi nez drevena
Odpovědět
s tymi percentami je to tak ako pisala oriesok.. o 20% pri jednostrannej farbe a o 30% vyssia cena pri obojstrannej farbe.. ze sa ti budu okna "lupat" sa bat nemusis.. povacsine ich moria.. no prave kvoli tomu som pocula z viacerych stran ze casom vyblednu.. :-S no neviem co je na tom pravdy..
Odpovědět
Ahoj holky, ráda bych přispěla svou troškou do mlýna. My se rozhodovali zda plastová okna s folií z obou stran či dřevěná. Finančně dřevěná nevyšla o moc, ale několik odborníků mi potvrdilo,že dřevo stále pracuje....viz slunce, déšt, teplo, zima, slunce, déšt atd....že prostě není technologie,která by přírodě poručila, takže dřevo začne časem pracovat! Není to vidět na první pohled, ale bohužel je to později znát na těsnění....!!! Tzn. teplo uniká ven. Je to škoda....razím totiž názor "dřevo je dřevo", ale bohužel jsem na rady několika renomovaných nezávislých odborníků musela od dřeva upustit.
Odpovědět
Profilova fotka
petronelie svatá pravda - o drevo je potreba pecovat.. já nevim jak bude vypadat kdzy s eotevre okno a pujde videt bílý rám a klika, musim se jit na to podívat, ale človek chce aspon ana necem usetrit takze si rikáme ze hnedá okna z obou stran je rozmar. :-| takže si myslite , že nemusim mit strach, že ta folie nejak sleze, nebo kdyz se nejakym nedopatrenim poruší , že se okno uplně nezničí:: Co myslite, existují nejaké tmely, do pripadných odřenin na okne(rámu).
Odpovědět
my budeme mít taky z ulice hnedé okna a v místnostech bílé.. takový detail, že jde vidět klička a nebo bílý rám.. to jsou prkotiny.. okna z ulice musíme přizpůsobit vchodovým dveřím, protože ty jsou nové a měnit je rozhodně nebudeme. Dřevěný okna jsou pěkný.. ALE!!Nás odradila hlavně cena.. vyměňujeme 13oken a 3balkonové dveře.. + veškeré práce k tomu - plastové vyjdou do 140tis a euro nám napočítali na 320tis!!!!
Odpovědět
Ahoj georgine- tmely na okna jsou, to se vubec nemusis bat a je takova skala berev, ze jsem nechapala.. My uz jedno na kousku tmelene mame a neni to poznat (ma zkusenost s drevenym oknem) ale janak je to to samé..takze tmely jsou a jsou kvalitni, nepoznas to..
Odpovědět
Profilova fotka
super svetrusko :-D to mám ale radost.. zelvatko no práve.. je to dost drahé a stejne to neni bezúdržbové ty eurovky... :-S
Odpovědět
Ahoj holky, my jsme si pořídili eurookna a pokud budu dodržovat údržbu - 2x ročně nanést na rám emulzi při mytí oken, tak by měly zůstat krásné 10 a více let. Vy si vážně myslíte, že o plast nemusíte vůbec pečovat a za takových 10 let budou okna pořád krásně bílá? Vždyť ty povětrnostní vlivy na ně působí úplně stejně jako na dřevo a vezměte si, jak vypadá plastový zahradní nábytek, když stojí venku. Nikomu eurookna nevnucuju, zatím je máme namontované od ledna. Spíš mě vždycky zaráží jak někdo tvrdí, že plastová okna jsou bezúdržbová. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jasné, plastové okná treba udržiavať tiež, to je samozrejmé ( presne ako napísala lucika príklad so záhradným nábytkom) :-) mne osobne sa viac páčia hnedé okná ako biele :-)
Odpovědět
Profilova fotka
luciku bezesporu nejsou bezúdržová, ale plast nepodléhá vlhkosti, a tak nejak nepracuje jako drevo, protze "nezije". Urcite vám erovky krásně poslouží, moc Vám to přeji, ale mě budou muset stačit imitované okna, snad taky hned nezašednou.. :-N
Odpovědět
georgine - to je pravda, že dřevo pracuje, ale než jsme se definitivně rozhodli pro eurovky, tak jsem našla i dost názorů, že i plast může pracovat - např. vlivem prudkého slunce se může kroutit. Všechno má své výhody a nevýhody. Ale určitě se vyplatí investovat do kvalitního plastu, hodně kritiky je slyšet na polská plastová okna. Tak nevím, ale je fakt, že i v Polsku se dost staví a určitě si tam lidi pořizují jejich výrobky...Když jsme začali domek řešit, tak jsme si nechali pro zajímavost nacenit plastová okna s imitací a když jsme pak loni začali naceňovat ty eurovky, tak rozdíl v materiálu (a bylo to i o rok později) byl asi 20 tisíc. Takže až takový rozdíl jak píše zelvatko to nebyl, pokud si ty eura nenechala spočítat s hrubším profilem a trojsklem (než jaký je standard). Taky vám přeju šťastnou ruku při výběru. Ale chtěla jsem tím říct, že dneska už určitě eurovky neznamenají nějaký luxus.
Odpovědět
Tak nasi maji na starsim domu (kolaudace 1968) plastova okna s dekorem zlaty buk a vypadaji naprosto perfektne, fakt jako drevena. Maji docela dobry system odvetravani, takze se na nich, narozdil od puvodnich "kastlacu", nedela oroseni. Sousedi ty okna maji dobrych 6 let a vubec neztratily barvu. My mame v nasem byte okna i balkonove dvere drevene s vakuovym sklem a myslim, ze to s tema plastovyma vyjde tak na stejno. Mne osobne vadi bila plastova okna v interieru, to je hnus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přispěju svoji troškou. Asi před rokem a půl jsme se rozhodovali, jaká okna do novostavby. Po velkých úvahách vyhrály plastové okna, komu by se chtělo udržovat dřevěné, když je na baráku tolik jiné práce... Vše jsem zařizovala já, a prosadila jsem si hnědá okna i zevnitř, barva zlatý dub. Obesílala jsem snad 15 firem, poslali mi cenové kalkulace a to bylo rozpětí od 100 do 170 tisíc. Máme 14 oken, balkónovky a vstupní dveře. Vybrala jsem tu nelevnější, jestli si připočítali něco za barvu, to nevím, v papírech to není, ale nabídli mi množstevní slevu 40 %. Jsem fakt spokojená, navíc ty hnědé okna vevnitř ladí s natřenými trámy. A pokud k těm oknům nepříjdu na 2 metry, fakt není poznat, že jsou plastová. Takže já bych volila okna hnědá z obou stran. :-)
Odpovědět
No právě...bohužel....dřevo žije :-( Já jsem si dřevěná moc přála, klidně bychom si připlatili,ale názory odborníků (i těch dodávající dřevěná okna), byly jednoznačné. Plast se může poničit povrchově,ale NEPRACUJE,tzn.nikdy se nezkroutí /což není ani u dřeva vidět/ a bude déle a lépe těsnit než dřevo.Ač nesnáším umělohmotné a plastové věci, nakonec jsme se pro plast rozhodli. Jinak jsem pro oboustrannou imitaci dřeva, ale někomu se do interieru hodí bílá...to je na uvážení každého. My budeme mít oboustranné.
Odpovědět
Profilova fotka
petronelie - nejsem sice odborník, ale plast je tepelně roztažný, takže "pracuje", soused si nechal plastová okna seřídit v létě a v zimě tam má škvíry, v zimě si je nechal znovu seřídit a létě měl problém je zavřít :-| takže neveřím tomu, že plast déle a lépe těsní; okna z europrofilu se také nikdy nezkroutí, takže tenhle argument se u eurooken jako výhodna oproti plastu nedá použít, skutečný odborník ti neřekne, která varianta (plast x europrofil) je jednoznačně lepší; plast i dřevo má svoje výhody i nevýhody a je jen na tobě, co je pro tebe důležitější cenově to dneska není moc velký rozdíl, my máme 11 oken, 2 dvoudílné balkonovky, europroil 78mm a trojsklo, takže vyšší třída a vyšly nás to na 132tis.
Odpovědět
fsvojap: Záleží co měl soused za okna. My na ně máme 10 let záruku proti jak říkáš "roztažení". To bych u těch oken musela stát s letlampou :-D Vážně jsem mluvila s několika odborníky...nezávislými....a pouze jedem mi doporučil dřevo. Zvláštní....že můj kamarád z EUROOKEN.......je též pro plast. Ikdyž my měli od nich v bývalém bytě dřevěná :-D
Odpovědět
Nikoliv jedem,ale jeden. Jinak ale můj názor berte jako názor naprostého laika. O technologii oken toho moc nevím...ještě před 2 měsíci jsem pro dřevěná byla rozhodnutá. A právě...rozdíl, pokud máš folii na obou stranách....je skutečně minimální. Navíc nám u oken ani o peníze nešlo. Mě jen prostě několik odborníků doporučilo spíš plast a když mi to doporučil i ten kamarád,jehož stavební firma dodává eurookna....tak jsem mu prostě věřila.Uvidíme prostě,co to udělá.Záruku máme, nezbývá než se radovat aspoň z plastu a dál to neřešit 8-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?