Posuvné dveře do obývací kuchyně

Ahoj, pomalu přemýšlíme nad okny a dveřmi a přemýšlíme jaké posuvné dveře zvolit do obývací kuchyně. Dveře v pravo budou určite HS portál. Jedná se o vstup na terasu. Předpokládáme, že vstup bude velice frekventovaný. Na jižní straně jsme dveře vůbec neplánovali, ale projektant nám sdělil, že pouze s okny by místnost byla tmavá. Předpokládáme, že když už tam dveře budou občas se jimi projde ven, ale nechci je moc využívat, protože jsou v obývací části, proto tam nechci mít průchoďák (našlapáno, odožené boty). Já jsem pro PSK portál. Dá se otevřít na ventilačku a je levnější. Mám s ním zkušenosti a jeho otevírání mi nečiní problém (ale jedná se o mnohem užší portál). Návštevy, které by ho mohly rozštelovat tudy nejspíše chodit nebudou. Víme, že HS je potál je to nejlepší, co může být a vlastně na něm není, co by se mohlo pokazit, ale připadá nám zbytečné pořizovat ho a potom téměř nevyužívat. Partner a jeho rodiče mají strach z rozdílného vzhledu profilů v jedné místnosti. Já se toho tolik neobávám (plánuji záclony, které okna částečně zakryjí). Myslíte si, že rozdíl ve vzhledu bude do očí bijící, a proto bude lepší dát dva portály, kvůli jednolitosti ? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Okno na jih bych ještě zvětšil a eventuálně dal fix. Portál má také nevýhody - například přes něj fouká.
Odpovědět
@radim2015, zapomněla jsem uvést, že jih je dole. Za prvé máme postavenou hrubou a za druhé fix v žádném případě nechceme z důvodu pronikání tepla/zimy a také nechceme mi celou stěnu prosklenou (chci mít kam dát obrazy). 3m posuvné dveře mi připadají až až. Ale děkuji za radu 🙂. Jedná se mi spíše o ten vzhled. Jiné možnosti, než které jsem uvedla nechceme 🙂.
Odpovědět
Profilova fotka
@anntroj Každému se líbí něco jiného, ale překvapil mě názor fix a pronikání tepla/zimy - tomu nerozumím. Jaká zima a jaké teplo oproti nefixu ?
Odpovědět
@radim2015 Fix proti nefixu líp izoluje. Čím víc rámu v poměru ke sklu, tím horší izolační vlastnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn No právě proto mě to překvapilo - jedině, že by opravdu chtěli, aby to pronikalo ?
Odpovědět
Třeba jo :). Ale spíš si to v záplavě informací otočili, to se stává.
Odpovědět
@radim2015, ne oproti nefixu. Ale fix oproti zdi. Sdělila jem tím, že více prosklených ploch nechceme a ani nemůžeme mít (máme vyzděno).
Odpovědět
@kofejn, nic jsme si neotočili, ale radim2015 nám navrhl místo zdi fix a přes ten oproti zdi uniká/proniká více tepla/zimy. 🙂. Myslím, že z kontextu se dalo vše pochopit 🙂.
Odpovědět
@anntroj Možná dalo, ale mně to nedošlo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?