Posuvné francouzské dveře a klika zvenku

Dobrý den, již nám namontovali všechny okna a dveře uf. A jedny posuvné francouzské dveře na terasu (ne Hsportal). A ted jsem s hrůzou zajistila, ze tyhle dveře vlastne nejdou z venku zavřít (nemáme tam kliku nic) ale v přechodném ročním období, když půjdu na zahradu tak za sebou ty dveře úplně nezavru a do domu bude tahnout :( prosím mate to někdo řešené jinak? Jde nejak predelat kluka ( např klika zvenu a zevnitř zámek, nebo nevím) je to velice nepraktické ke kazdodenimu používání . Děkuji za rady ;)
Odpovědět
Mame taky posuv..ne hs..asi nakej ten atriovej..a bez kliky...a ted behem stavby sme to uplne v pohode zavirali i zvenku..ono je rozjedu a doklapnou se samy..samozrejme ne aby tesnily..ale vypadaj zavrene..a to je pro me dostacujici..mozna tam nekdy hodime naky maly madlo co nebude vadit roletam..i proto sme to neresilj dopredu..i skrz site ktery teda zatim ani nemame..
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka nemysli si, že jsem škodolibá, ale jsem ráda, že nejsme jediní, kdo automaticky předpokládal, že na posuvném fr. okně bude klika i zvenčí. Taky jsem byla v šoku, když jsem to zjistila. Nicméně klika prý dodatečně přidělat nejde, leda nové okno :( Ale už to tak mámě 3tí rok a není to taková hrůza, jak jsem myslela. Terasou chodíme ven hlavně v létě a to mi nevadí, když jsou dveře otevřené. V chladnějším období chodíme přes zádveří a terasové dveře používáme jen zřídka a když, tak jen na chvilku, takže ta trocha chladu zvenku nám nevadí.
Odpovědět
@lena.k tak na tohle by meli proboha upozornit kdyz blbe balkonovky zavrit jdou :( jsem fakt naštvaná a zklamaná. A to ze nejde dodělat klika tak to je fakt blby :( rikala jsem si aspoň tu co mají balkonovky zvenku ten zobacek
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka ten zobacek jde. Ale ony se stejně nezavrou, alespoň ne ty naše, ale jen přivřou.
Odpovědět
@lena.k aspoň privrit, ale mam strach že pak přeskočí klika a pak se dveře z venku nedají otevřít :( no tohle je dost na prd. Takže říkáte ze vyměnit kliky ab byla i zvenku a zamek vevnitř nejde? Ptali jste se že?
Odpovědět
Profilova fotka
my tedy máme hs portál, ale když jsme řešili s obchoďákem profil, barvu, kliku, tak se sám ptal, jestli chceme i z venku kliku nebo nám z venku stačí jen takový ten zafrézovaný úchop.
Odpovědět
Nk hs portál asi jo ale nas se někdo neptal a ani neupozornil :( ksyby aspoň řekli tak zauvazuju asi i balkonovych jen :(
Odpovědět
Profilova fotka
My máme klasiku (ne HS portál) a chtěli jsme dát kliku. Ale kvůli roletám a sítím proti hmyzu to nešlo. Takže jsme zvolili jen úchytku, kterou ty dveře dovřu. Samozřejmě, že ne pevno, ani klika se nezacvakne. Ale nepotáhne tam a nikdo nevejde, pokud neví, že já za sebou jen dovřela. Je to takové malé madýlko.
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka no vždyť i obyč balkonovky mají takovou tu tlapku. ale kdyby se chlapík sám neptal, možná by mi to tu chvíli taky nedošlo, že je potřeba řešit i to. brala bych to jako mínus obchoďáka, u kterého jsem řešila objednávku :-( ale s následky musím žít sama. neznalost neomlouvá, že? :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka nevím, jaké máte vy. Ale u těch našich klika zacvakne jen v případě, že je zevnitř v určité poloze,resp. poloze na vetracku. Tj. Když otevřu dveře a dám kliku do polohy vetracka a pak je zvenku dorazím, tak se zacvaknou a otevřít zvenku nejdou. Pokud je klika v poloze otevírání dveří, tak nezacvakne.
Odpovědět
@lena.k no ještě s těma ovladacima polohama trochu zapasim abych pravdu řekla. Ale kdyz dám do polohy otevření a pak je zasouvam a a chtěla bych je z venku privrit aby dovnitř netahlo, tak to nejde. Když chci dveře zavřít zevnitř tak dam okno jakoby do polohy ventil a pak docvaknu vrch dveri a zazahnu kliku nahoru
Odpovědět
@blahova_andrea JJ právě že i blbé balkonovky mají tlapku a na zacvaknutí, ale ty posuvné nemají :/ jako tohle by mě fakt nenapadlo, že to nebude vyřešené. Vždyť je přece základ za sebou bez problému zavřít dveře, když jdu ven a je jedno o jaký typ dveří se jedná :( ach jo.
Odpovědět
Článek se načítá
@iiilinka je pravda že budeme mit žaluzie, že to by spolu mohlo delat neplechu. U HS portálu ten zobacek stačí si myslím. Jelikož tam je poloha bud otevřít nebo zavřít. Ale u tech posuvek je poloha ještě ventilacka a ta se dává, kdyz se chce zavřít dveře (jakoby mezistupeň) jestli mi rozumíte. A to už se musi tou klikou hýbat a to z venku tim zobackem nepůjde :(
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka To určitě nepůjde, ale ani když to zvenku dovřete za zobáček, tak to vlastně na pevno zavřené nebude. My to využívat budeme, pokud půjdu na zahradu třeba otrhat zeleninu, nepo posedět na terasu, ať mi dovnitř nejde prach a bordel, ale na pevno to zavřít musím vždy jedině zevnitř.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?