Posuvně sklopné dveře - opravdu se otvírají tak špatně?

Prosím kdo máte doma posuvně sklopné dveře - opravdu se otevírají tak špatně? Zvládnou otevřít děti? Nekazí se mechanismus? Máme 9 let staré balkonovky, bohužel jsou pokroucené a nedovírají jak by měly, tak zvažujeme jejich výměnu za PSK portál. Bohužel otvor je velmi úzký - jen 1600/2250, tedy HS portál nepřipadá v úvahu. Zvažujeme tedy PKS nebo klasicky otevíravé balkonovky...Šly byste do PSK portálu znova nebo se mu raděj vyhnout?
Odpovědět
@enmuhan2 doporučuju poptat se po atriových PSK ... :) ve srovnání s klasickými je to jako nebe a dudy :) Teď jsme to řešili, HS portál je sice pěkné řešení, ale na můj vkus už až moc drahé, navíc nemáme otvor extrémně velký, kde by to bylo skoro nutné ... Byla jsem rozhodnutá pro PSK se spřaženou klikou, dokud jsem si to v jednom showroomu nevyzkoušela - pořádně s tím neuměla ani paní "prodavačka"... na několikátý pokus už jsem sice věděla, co s tím, ale o komfortu se mluvit fakt nedalo:( atriovky se otevírají a hlavně zavírají mnohem snadněji a stojí zhruba stejně jako klasické PSK :) jinak zatím vím o těchto výrobcích: PKS okna, fenstar, bohemia plast :-)
Odpovědět
@kataw A vy už je máte nebo teprv plánujete? Děkuji za postřech :-)
Odpovědět
@enmuhan2 my je teprve v týdnu budeme objednávat bohužel :-) zajeďte si to někam zkusit ;) fakt se to nedá srovnat podle mě ... : )
Odpovědět
Porta Doors, 7 let, špajz, bez problému, jsetli jsi teda myslela nějaké takové řešení.
Odpovědět
@radar64 nee, jedná se mi o venkovní posuvky...
Odpovědět
@kataw A kde jste zkoušeli? Já chci okna od Decro Bzenec, mám s nimi výbornou zkušenost, no ale nevím jestli to dělají, podle webu spíše ne, ale tak zeptám se...
Odpovědět
@enmuhan2 decro je nedělá :( ty PSK jsem si zkoušela v okna.eu, atriovky i v bohemiaplastu i v PKS
Odpovědět
@kataw ach jo, to je škoda...já s jsem s nimi byla maximálně spokojená, máme od nich vše od oken, parapetů, sítí, žaluzíí...i ségra, i rodiče a musím říct, že vše na jedničku (teda mimo těchto balkonovek, ale nepřekvapuje mě, že jsou ve stavu jakém jsou- dostali záběr už na stavbě a pak od dětí...). Když vidím kolem dokola, jak známí mají problémy s okny, dveřmi...tak zlaté Decro. Uvažujeme i o hliníku, jelikož pracuji u hliníkových oken, ale i kdybych je měla v nákupu, budou stát skoro dvakrát tolik jak v plastu, nehledě na to, že by nebyly už stejné a vypadaly by asi jak pěst na oko. (i kdyby se nalakovaly do stejného dřevodekoru, pořád bude znát rozdíl fólie/lak a úplně jiná profilace, takže hliník jsme zavrhli).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@enmuhan2 Dobrý den, už to zřejmě u Vás není aktuální, ale i tak napíšu pro ostatní uživatele, kteří budou hledat informace...Decro je dělá taktéž, na webu je sice nemají, ale dělají je. To kování se u nich jmenuje komfort...
Odpovědět
@aluskal tak já se po nich ptala loni na podzim u jejich zastoupení a tvrdili, že ne... ale tak každopádně pro ty, co teprve budou řešit, užitečné info :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?