Pouze fixní okno v kuchyni

Profilova fotka
Ahoj, mám dotaz, máme spojený obývací pokoj s kuchyní. Okno 190*140, které se mi líbí tak, jak je v návrhu. Bohužel takto velké jde udělat jen fix nebo rozdělit, aby bylo otvíratelné(stačila by mi jen ventilačka).Další okno už v místnosti není, jen dveře na terasu. Mám nechat fix nebo mi to bude v kuchyni vadit. Děkuji.
Odpovědět
@lupal V kuchyni se větrání vždycky hodí, nejspíš bych udělala otevírací, nejenom na ventilačku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal Tak já to mám +/- podobně a nikdy jsem ještě neotevřela okno nad linkou, vždycky si otevřu to do zahrady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
FAkt? :-) I v zimě?
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal I v zimě;-) Navíc co bych za to dala, kdyby to okno nebylo dělené. Opravdu nemám potřebu si ho otvírat;-) Jasně, kdybych tam neměla to velké, tak bych si ho radši nechala udělat otvíravé- je potřeba v kuchyni větrat, ale pokud máš hned u kuchyně velké okno, které je snadno přístupné, tak bych neváhala to udělat tak, jak máte v návrhu.
Odpovědět
Profilova fotka
okno v kuchyni je skvělá věc, i když nepůjde třeba otevírat máte přehled o tom, co se děje na zahradě, tak si tam nechte jen ten fix. Nebo pořídit nějaké posuvné, ale vůbec netuším, jak to vypadá nebo jestli je to u nás k sehnání..
Odpovědět
ja by som urcite dala otvaratelne..... teraz mame len malinku vetracku asi 30 x30 cm a vobec to nestaci :( ostatne je fixne...
Odpovědět
Profilova fotka
Okno tam bude kazdopadne ve velikosti 190x140cm.Me se libi ta velka sklenena plocha bez ramu uprostred,ale zrovna v kuchyni by asi melo byt otviraci.Ale zase tam jsou velke dvere na terasu,kteryma lze vetrat a budeme mit vykonou digestor...a ted babo rad:o))
Odpovědět
Profilova fotka
@lupal Já mám fixní okno v kuchyni rohové. Hned vedle dvě velké otvírací a myslím,že to bude stačit. Bydlet budeme až v září. Tak se teprve uvidí. Ale taky jsem ho nechtěl rozdělovat, aby šlo otevřít.V nynějším bytě nemám digestoř, a jen střešní okno asi 2 metry od kuchyně a na vyvětrání to stačí. ;-)
Odpovědět
Než se složitě natahovat přes linku, tak radši otevřu ty posuvky. Rozhodně fixní.
Odpovědět
ahoj, za mě určitě otvíratelné - okno bez toho, aby se dalo otevřít je jako akvárko, já teda okno v kuchyni otvírám pořád, minimálně na ventilačku.
Odpovědět
v teto situaci rozhodne nechat fix,proč ? : 1, elegantnější/čistší řešení 2, naklánět se 80-90 Cm přes linku a parapet a manipulovat takto s cca 80 kg křídlem nakonec stejně nebudete/nezvladnete, pokud nemáte 180 cm 3, ušetříte (u AL oken polovinu!) Ale vezmete digestoř s vyšším výkonem a nechodte do recirkulacni, ale s odtahem ven.
Odpovědět
No asi takhle, hezky vypadá ta celistvá plocha, to je jasný....z praktickýho hlediska předpokládám, že stejně budete mít digestoř plus případně otevření těch dveří z jídelny, takže asi nějaké další otevírání oken tak moc hořet nebude. Každopádně pokud rozdělit napadá mě dolů stahovací okno, jako to mají někde v zahraničí....otevírá se snadněji
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vsem dekuji za nazory,dam fix:o))
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@lupal Budeme řešit něco podobného, tak se chci zeptat, jestli jste nakonec s tím fixem spokojená?
Odpovědět
Profilova fotka
Mame sice jen takovou "strilnu" ale fix a spokojenost.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme okno posazené výš a úzké a jen na ventilačku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?