Předokenní rolety/žaluzie, jak jste spokojeni?

Zdravím :) ...Prosím o názor na předokenní rolety nebo žaluzie... z hlediska stínění a zvukotěsnosti se nám zdají praktické, bydlíme ale u silnice kde je větší provoz, zajímalo by mě jak je to s údržbou a čištěním rolet, zejména ve druhém patře? bývají znečištěné běžně jako okna? nebo se prach a nečistoty zadržují více? .. případně jsou lepší / horší světlé nebo tmavé barvy? Prosím o zkušenosti a děkuji :) L.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se rozhodoval mezi roletama a žaluziema a nakonec jsem rád, že jsem zvolil žaluzie. - žaluzie v patře můžeš umýt zevnitř, mám teda světle stříbrný a špína na nich zvenku vidět není zevnitř taky ne, neboť jsou buď vytažený a nebo stažený a sklopený - možnost pustit do místnosti světlo při zachování jejich "neprůhlednosti" a odrážení slun.paprsků. - estetická stránka věci, resp. zatím jsem neviděl dům na kterým by se mně rolety líbily, ale to je individuální
Odpovědět
My jsme zase spokojení s roletami asi to bude ve finále co se vám více líbí.
Odpovědět
Od akustických vlastností, tedy zvukotěsnosti, si od rolet ani žaluzií moc neslibujte. Spíš tuto vlastnost berte jako formu marketingu, ale primárně jde o stínění. Pokud bydlíte u silnice, nechte se do oken, které máte tímto směrem, dát skla s lepšími akustickými vlastnostmi (s útlumem od 40 dB výš.), to má větší smysl než spoléhat v tomto hledu na rolety či žaluzie. Barva samozřejmě lepší světlá, tmavý odstín přitahuje sluneční paprsky a tím je vše kolem rolet z důvodu vyšší teploty namáháno více, než by muselo. Ale... antracit je pěkný a moderní, mám ho i přes varování taky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme spokojeni s roletami, měli jsme je i v předchozím bydlení a na základě super zkušenosti jsme se pro ně rozhodli i do domu. Jejich mytí je brnkacka. Jejich absolutní nepruhlednost oceňuji s malým dítětem velmi. Určitě hluk trochu utlimi. Jsou to 2 odlišné věci, musíte si sami rozhodnout jestli chcete mít lamely, co se dají naklapet a nebo raději pevné lamely. Každý preferuje přednosti něčeho jiného. My viděli více pozitiv u rolet a kdybychom stavěli znovu, tak volíme zase rolety. V okolí mají lidé častěji žaluzie. Také bydlíme u silnice a i to byl jeden plus bod pro rolety. Máme antracitove, stejně jako okna. Když jsou sucha a nebyla tráva a nebo když je hodně pylu, tak to prostě zaprasene je. Ale více určitě parapety a určitě více budou špinavé žaluzie...podle toho, co vidím u souseda - antracitove žaluzie.
Odpovědět
@lukoid popravdě mi ani nedošlo, že akustické vlastnosti budou brány jako plusy hlavně kvůli marketinku ...moc děkuji :)
Odpovědět
@andik.cz děkuji ... a řešíte nějak umývaní rolet ve druhém patře?
Odpovědět
Profilova fotka
@petroselinum máme bungalov, myjeme wapkou a asi by to šlo i v patře, manžel myje wapkou i fasádu dost vysoko. Ale nevím...No. každopádně jsou tu domy, co mají i v patrovem domě rolety... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rolety i předokenní žaluzie potlačují ,, skleníkový efekt ." V létě jsou na jižní a západní straně neocenitelné. Ráno stáhnout a odpoledne v místnosti jako ráno. U žaluzií lze i při stažení natočením lamel regulovat světlo do místnosti. Další výhodou je,že i při stažení v zimě pomáhají snižovat venkovní teplotu. Před žaluzií a v prostoru mezi žaluzií a oknem rozdíl teplot až 5 stupňů. Máme neobyčejnější venkovní žaluzie a nedám na ně dopustit. Všem doporučuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hotblok muzu se zeptat jake jsou neobycejnejsí venkovní zaluzie? probírám se nabídkama a nevím co vybrat, nepotřebuji top luxus, ale kvalitu za rozumnou cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?