Předokenní žaluzie do překladu Heluz

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s uložením předokenních žaluzií do překladu Heluz. Máme okna na výšku 130 cm, tam problém nevidím, ale lehce mě děsí dvě francouzská okna o výšce 220 cm... teď jsem se dočetla, že se většinou vytažené lamely do překladu nevejdou a že vždycky nějaká část z toho překladu při plném vytažení trčí ven. Díky moc za zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ještě je nemáme, ale protože se na naší výšku 245 cm opravdu do překladu žaluzie nevejdou budeme mít Z90 (je jich pak nejméně tudíž nejméně trčí) a myslím, že manžel říkal, že bude koukat pár cm. My máme masivní okna takže se to ztratí. Pokud napíšeš jakémukoliv dodavateli žaluzií měli by být schopni ti říci, kolik na výšku mají stažené žaluzie a tudíž kolik Ti bude vykukovat. Např. naše Isotra Zetta 90 píše, že max. co se schová do překladu je 1900 mm. Nám by tedy mělo vykokuvat cca 7 složených lamel. Odhadem 5 cm. U Vás to bude o 2-3 lamely méně.
Odpovědět
Máme 230 výšku, celé do překladu nezajedou, ale to co nezajede se při pohledu zevnitř schová za rám a hlavně je skro nikdy nevytahujem až nahoru, stačí na podchozí výšku nebo jen naklápíme, ale je fakt kdybych to věděla předem taky by mi to vrtalo v hlavě, naprosto zbytečně, za běžného provozu budete mít každou žaluzku na baráku jinak vytaženou a jinak naklopenou podle potřeby a nikdo to neřeší
Odpovědět
@tulda27 díky, včera jsem se o tom bavila s potenciálním dodavatelem a říkal, že u oken výšky 2,2 metru to u těch Z90 zvládají udělat tak, že se to do překladu vejde celé :) nevím teda jak, ale nechám se překvapit... máme se přijet podívat k němu na dům, že má stejně velká okna i stejné překlady, tak jsem zvědavá :)
Odpovědět
@daruna máte recht, včera jsem o tom přemýšlela a říkala jsem si, že stejně zrovna u toho velkého okna bude ta žaluzie asi 90 % času stažená a budeme jenom měnit naklápění :) ale zase na druhou stranu jsem si říkala, že když ten překlad stojí takovou palbu, tak by to mohlo být vymyšlené alespoň tak, že tam ta žaluzie vejde :) já v tom dost dlouho žila, než jsem pak někde v diskuzích narazila na pár lidí, kteří na to upozorňovali... ještě mě napadlo, vy už s tím máte praktickou zkušenost - jak máte řešeno ovládání? chceme určitě motorek, ale řešíme jestli udělat vypínače nebo zainvestovat do dálkového ovládání atd. :) díky
Odpovědět
Vždy celé pěkně zajedou a schovají se. Není s tím problém.
Odpovědět
@hanlib Dobrý den, my teda máme céčka ne zetka, ono je víc věcí co nakonec dost zaskočí a jak říkáte za ty háky by mohly být některé věci víc dotažené, ale ani projektant nás třeba na ledacos neupozornil, co si budeme povída.,Dole máme vypínače vedle oken a dveří a v patře máme kliky na vytahování, není to tak pohodlné, ale u ložnic se to ani nevytahuje, jen mě mrzí, že nemáme nahoře elekktriku u balkonovek, ke konci už jde o peníze dost, máme nějakých 20 oken tak se to nasčítá
Odpovědět
@radek84 a jak máte vysoká francouzská okna? případně jaký druh lamel? :)
Odpovědět
@hanlib široké 3m a vysoké 225 cm. Máme od lomaxu eSka
Odpovědět
@daruna no nás nenapadlo o tom ani nějak přemýšlet, že se tam nevejde žaluzka, když jsme se pro ty překlady rozhodli, automaticky jsme počítali, že toto bude ošetřené :) takže to pak bylo celkem překvápko :) teda 20 oken, to se Vám ani nedivím, že Vás pak tlačil rozpočet... my máme oken o dost míň, ale taky si myslím, že to bude pěkný ranec, čekáme teď na první naceňovačky :)
Odpovědět
@hanlib No právě, člověk má nějakou představu co by chtěl a pak se diví, jak tady píše pán eska jsou o něco skladnější, ale vycházela dráž a těch asi 7 cm vylézajících občas zvenku na dveřích na balkon a na terasu směrem do zahrady nikdo ani nepostřehne, nelamte si s tím hlavu.
Odpovědět
Mám balkónovky cca 2,30m a překlad Heluz. Úplně vytažené žaluzie(Z90), by opravdu vykukovaly, cca 10cm. Nakonec jsem to vyřešil tak, že na nos překladu, se nalepilo cca 10-15cm EPS a celé se to pak zatáhlo fasádou. Vlastně jsem o něco zvětšil hloubku překladu a tím není nic poznat a žaluzie jsou nyní po úplném vytažení schované ;)
Odpovědět
@hanlib Tak my jsme nechali nad vstupem na terasu udelat vlastni preklad, prave aby se tam vesly. Bylo to i levnejsi, ale asi by byla i fajn varianta jak pise hamikaw. Mame Z. V pokojich mame ovladani na stene a v obyvaku i ovladac, kde se nastavilo napr. stahovani oken na jihu a pak v celem dome. A ten ovladac pouzivame kazdy den. Stahuji tak i zaluzie kdyz jsem na zahrade. Takze za me urcite jeden ovladac! :)
Odpovědět
Článek se načítá
@hamikaw o tom jsem četla, že to tak spousta lidí řešila... spíš by mě zajímalo, jak to pak vypadá v reálu, to pak těch 10-15 cm EPS zastíní v podstatě celý horní rám okna, že? 8-)
Odpovědět
@daruna nebudu :) nějak to dopadne a věřím, že během stavby narazíme na horší věci, než vyčnívající žaluzku :)
Odpovědět
@houzkova super, díky moc za zkušenost :) uvidíme jak budou vycházet finance, pokusíme se přiklonit k co nejkomfortnější variantě :)
Odpovědět
@hanlib Nezastíní ;). Vypadá to úplně přirozeně. Ani si nevšimneš, že je překlad o něco nastavený. Na ty okna koukáš stejně zespodu a to nepoznáš, jak moc to vrchní rám zakrývá nebo ne ;). když nezapomenu, tak udělám foto a pošlu ti ho.
Odpovědět
@hamikaw to budeš nejhodnější :) díky moc!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?