Kastlík/překlad na venkovní rolety/žaluzie - rada

Docela urgentně potřebuji vyřešit jednu věc, kterou jsme doteď jaksi neřešili. Bude velké okno na západ z kuchyňo-jídelno-obýváku. Stavební otvor má šířku 320 cm a výšku 185cm. Teď narychlo řešíme, že by na tohle okno nebylo od věci pořídit venkovní buď žaluzie, nebo roletu. Jde nám pouze o snížení letního přehřívání interiéru. Protože jsem se o tohle dřív nezajímali, nevíme o tom nic, a není moc čas prokousávat se všema možnostma. Prosím, poraďte - hlavně tedy co udělat teď ve fázi hrubé stavby. Šířku zdi máme 30 cm keratherm a 15cm polystyren. Použít překlad pro rolety (heluz?) jde to použít pro konstrukci zdi se zateplením? Nevzniká tepelný most? Pak jsem objevila různé schránky pro rolety.... Pak nějaký vario překlad od porothermu, ale ten jsem, tuším, vyřadila, protože es nedělá v dostatečné délce. Řešení nemusí být nutně nejlevnější (ale ani né nejdražší), ale co možná nejjednodušší na realizaci. A hlavně - abychom si nevytvořili zbytečný tepelný most.
Odpovědět
Pokud vám nevadí, že box na žaluzii/roletu bude vidět, podle mě je nejlepší předokenní. Nejlépe se k tomu může - opravit i vyměnit a nevznikne vám tepelný most. Samotné okno může mít rozšířený profil v horní části, aby box nebyl vidět zevnitř.
Odpovědět
zdravím já bych doporučil překlad Heluz, píšou že se může předsadit o 150mm před líc zdiva.tak jak to potřebujete vy..my máme 1x v délce 2500mm a 6x 1500mm a jsme spokojeni, rolety sice ještě nemáme ale montáž a rychlost je skvělá..a tepelného mostu bych se nebál mají ho vyplněný polystyrénem právě kvůli zamezení tepelného mostu více zde: http://www.heluz.cz/katalog/roletove-... otevřít technický list
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?