Odpověď na příspěvek od roman_:
@alesok Ako ako ste to mysleli s tým špeciálnym s… @roman_ Já jsem to pochopil tak, že myslíš ty fólie, co se dávají dodatečně na skla oken. Už jsem v obraze.Odpověď na příspěvek od huchu:
@roman_ Existují speciální skla s úpravou proti s… @huchu Ale čo konkrétne si predstavujete pod pojmom "proti slnku"? Plná strecha je skvelá proti slnku, žiadne cez ňu nie je vidieť.Odpověď na příspěvek od huchu:
@roman_ Existují speciální skla s úpravou proti s… @huchu Ano, existují speciální skla s úpravou proti slunci, která jsou navržena tak, aby minimalizovala množství tepla a světla pronikajícího do interiéru. Tato skla mohou mít buď povrchovou fólii, nebo speciální pokovenou vrstvu přímo ve struktuře skla, která zajišťuje lepší tepelnou a UV ochranu. Taková skla jsou ideální pro místnosti, které jsou vystavené přímému slunečnímu záření. Nedávají se ani ta skla halabala. Záleží také na tom, na které strany je dům situován....Odpověď na příspěvek od alesok:
Dobrý den, chtěl bych se poradit, v projektu mám … @alesok nejsem si jistá co přesně znamená jedna strana prosklená. My máme v obývací části s kuchyní směrem na jih 2x 3 metrové okna a na východ 1x 2,5 metrů. Dohromady tedy 8,5 metrů délky skleněné plochy od země ke stropu. Trojskla, plastové rámy (světlé) a samozřejmě předokenní žaluzie, jinak je to konec a nic nepomůže. I teď v zimě, když zasvítí sluníčko hned máme skoro 24 stupňůOdpověď na příspěvek od artep1987:
@alesok nejsem si jistá co přesně znamená jedna s… @artep1987 Něco podobného by to mělo být i u nás, resp. něco jako na obrázku, který přidávám. Jaká okna a skla jste zvolili? Stínění máte od koho? V zimě je to fajn, i proto to takto chceme. Sice nevím, jak se to bude chovat v létě, ale věřím, že když se tam dají žaluzie zvenku, že to bude dostatečné řešení.Odpověď na příspěvek od alesok:
@artep1987 Něco podobného by to mělo být i u nás,… @alesok Mám fix+hs+fix v rozmere 8x25 x 2,5m. Internorm trojsklo, KF5xx. Otočené je to na JZ. Hnedá čokoládová farba, predokoné žalúzie. Bez tých žalúzií by sa to v lete nedalo. A silno nedoporučujem dávať antracitovú farbu na tak veľké okno. Prípadne hocijakú inú tmavšiu farbu. Už na tej mojej čokoládovej hnedej sa nedá udržať ruka cez leto a v zime raz za čas keď vyjde poriadne slniečko a sú vytiahnuté žalúzie, tak v celej zostave trochu lupne. Antracit bude na tepelnú rozťažnosť ešte horší a pokiaľ to bude vyrobené nejakým bežným lepičom profilov a nie Internormom, tak to okno v takom rozmere a farbe moc dlho neprežije.Odpověď na příspěvek od josefx:
@alesok Mám fix+hs+fix v rozmere 8x25 x 2,5m. Int… @josefx Díky. Přesně takovéto postřehy hledám. Žena je závislá na tmavých barvách. Tak tohle jí budu muset vymluvit.Odpověď na příspěvek od alesok:
@artep1987 Něco podobného by to mělo být i u nás,… @alesok tmavou barvu bych taky nedoporučovala, pokud bude přímý svit, to pak určitě ne plastové. I tmavé venkovní žaluzie musíte častěji mýt a je na nich dost vidět prach a špína. Máme okna veka. Stínění máme lokálně ( i sítě do oken proti hmyzu), takže to je asi jedno. Taky ve světle šedé barvě jako rámy oken (zvenku, zevnitř bílé).Odpověď na příspěvek od radim2015:
Než zamřížované okno žaluziemi, tak to raději pře… @radim2015 Presah strechy/balkónu je super, ale funguje to iba na juh. Na JZ už to taká hitparáda nie je.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@alesok tmavou barvu bych taky nedoporučovala, po… @artep1987 Tak to vůbec plastové, to mě ani nenapadlo, určitě hliníkové budu řešit. Včera jsem se bavil s jedním od nás z ulice a ten mi zmiňoval Izos skla, že ty jsou v pohodě, tak si je jdu nechat nacenit. Jenže to jsou čistě jen skla, tak musím ještě zjistit, kdo s nimi pracuje.Odpověď na příspěvek od artep1987:
@alesok tmavou barvu bych taky nedoporučovala, po… @artep1987 Jo, a síťky na okna, na ty jsem skoro zapomněl. Píšu si je na seznam 📝Odpověď na příspěvek od alesok:
@artep1987 Tak to vůbec plastové, to mě ani nenap… @alesok Každý dobrý výrobca vám ich tam dá. Záleží na cene. A sieťky do okien sú zbytočnosť, ak budete mať rekuperáciu. A hlavne sa dajú dokúpiť potom, ak zistíte, že by sa to hodilo.Odpověď na příspěvek od roman_:
@alesok Každý dobrý výrobca vám ich tam dá. Zálež… @roman_ Když má někdo rekuperaci, neznamená to, že už nikdy neotevře okna a nevyvětrá i tímto způsobem. Pak by bylo zbytečné dávat okna otevírací, stačilo by mít všechna pevně neotevírací.Odpověď na příspěvek od soppo:
@roman_ Když má někdo rekuperaci, neznamená to, ž… @soppo S ohľadom na čistenie som dal otváravé, keby mám prízemný dom, tak je väčšina fixná. Samozrejme, že môžete oknom vetrať, keď chcete, ale super je, že práve nemusíte, keď je večer vonku hmyz a aj bez toho máte stále čerstvý vzduch.Odpověď na příspěvek od smello:
No pro pána, co tu založil diskusi, by to asi byl… @smello Možná to nakonec ani tak mít nebude. Ještě nic není rozhodnutý 😀Odpověď na příspěvek od alesok:
Vážení, prosím, nedělejte paniku. Mně to nespěchá… @alesok Ty ceny fakt mohou být rozdílný, to je klasika, i když to vypadá na stejnej produkt. Každá firma si tam přidává něco navíc – třeba marže nebo nějaký služby kolem toho.Odpověď na příspěvek od alesok:
Vážení, prosím, nedělejte paniku. Mně to nespěchá… @alesok No dobrý, ale s kterejma sklama? Na okna sis nechal udělat nabídky na každý to sklo? To pochybuju, bez urážky.Odpověď na příspěvek od alesok:
Vážení, prosím, nedělejte paniku. Mně to nespěchá… hele, máme s těma sklama izos dobrou zkušenost. když je dáš do okna, tak je to úplně jiná liga. v zimě drží teplo, v létě zas chlad, žádná zbytečná ztráta energie. a na pohled jsou taky super, žádné zamlžení ani nic podobného. opravdu to dává smysl investovat do takových skel. to jen takový můj postřeh. viděl jsem, že se tu zmiňovali.Odpověď na příspěvek od smello:
@alesok Ty ceny fakt mohou být rozdílný, to je kl… @smello ak na jedné straně mi to je jasné, že ceny nebudou stejné. To by pak trh asi nefungoval, jak by měl. Ale v podstatě za stejnou věc si někdo může říct fakt o dost víc, tak mě to překvapilo. A asi to někdo teda i tak kupuje.Odpověď na příspěvek od frunnas:
@alesok No dobrý, ale s kterejma sklama? Na okna … @frunnas Tak to zase ne. Dal jsem si dvojsklo a trojsklo, abych si to mohl porovnat. Ale víc se doporučuje na domy trojsklo, a teda pro můj případ je to asi o to lepší varianta.Odpověď na příspěvek od patkin:
hele, máme s těma sklama izos dobrou zkušenost. k… @patkin To mám radost, že se našel někdo s vlastní zkušeností. Napíšu ti zprávu.Odpověď na příspěvek od alesok:
@frunnas Tak to zase ne. Dal jsem si dvojsklo a t… @alesok Takže dvojsklo ani nezvažuješ, jen tě zajímala cena? To ses mohl rovnou zeptat prodejce, jaký je rozdíl v ceně, a už si to mohl přibližně promítnout na svou situaci. Ale okej, nehejtím, od toho tu nejsme. Každý volíme jiné postupy.Odpověď na příspěvek od alesok:
@patkin To mám radost, že se našel někdo s vlastn… @alesok Hele, žádná zpráva mi nedošla, tak se klidně ptej tady v diskuzi, je to vlastně jedno. Bude to mít větší dosah, když už nic jinýho.Odpověď na příspěvek od alesok:
Vážení, prosím, nedělejte paniku. Mně to nespěchá… @alesok Já nedělám paniku, jen jsem si rýpl, jestli se to vůbec nějak hýbe. Ale ok, beru to, je to taková věc, kterou není třeba nějak uspěchat.Odpověď na příspěvek od patkin:
@alesok Hele, žádná zpráva mi nedošla, tak se kli… @patkin Jen takové obecné info, ptal jsem se, jak dlouho to máš a které jsi dával, jak dlouho jsi čekal na dodání. Ale to už je spíše otázka týkající se výrobce oken. @soppo Tak prosím bez komentáře 😆Odpověď na příspěvek od alesok:
@patkin Jen takové obecné info, ptal jsem se, jak… @alesok Tak v krátkosti. Ty izolační skla, co jsem zmiňoval, jsem dal na jižní a západní stranu, přesněji ty Energy. Byla to trochu investice, počítám s tím, že náklady na topení půjdou dolů. Zatím to vypadá, že to tak fakt bude.Odpověď na příspěvek od patkin:
@alesok Tak v krátkosti. Ty izolační skla, co jse… @patkin Proč ses rozhodl právě pro tyhle?