Prosklený roh obývacího pokoje - ano či ne?

Dobrý den, budeme stavět barák a přemýšlím o proskleným rohu v obýváku. Jedna strana okno a druhá strana okno + zašupovací okno. Máte to někdo? Máte tam nosný sloupek nebo již v okně zabudovaný nosný kus? Máte fotky? Jak velké máte tyto okna a dveře? A v jaké cenové relaci jste se pohybovali? Děkuji moc za odpovědi
Odpovědět
zatím nemáme, ale plánujeme hliníková stěna stěna 5m (HS portál 2,3m posuv+ pevné zasklení 2,7) + 3,5m, nosný sloupek 150x150mm přesazený před roh bude muset být, cena cca 150tis
Odpovědět
děkuji. cena je i s praci?
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle to máme my fotka uvnitr a fotka zvenku
Odpovědět
@lucifer8 bez, montáž cca 45tis jinak jde o profil Heroal S77 SL
Odpovědět
My máme takto.
Odpovědět
@lucifer8 My máme ve frontě: fr. okno - zděný sloupek - pevné okno - dveře na terasu (klasické otvíravé, ale určitě by šly i posuvné)). Lepší fotku jsem bohužel v albu nenašla https://static.4nets.sk/photo/55/3511... Každopádně dobře promyslete topení, aby se skla nerosila.
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll Prosím, kolik měří celkově ta část vlevo - otvíravé dveře a pevné okno?
Odpovědět
@iveta_89 moc dekuji @soleilll děkuji a jak máte řešené topení vy? @nikol22 tak nějak bych si to představovala. kolik vás to vyšlo? @nalja děkuji a ten sloupek uprostřed okna je nosný? kolik to vyšlo?
Odpovědět
@lucifer8 necelých 50 000,-.
Odpovědět
@nikol22 to jako fakt? a co to je za okna? jaká firma? 50tis i s prací?
Odpovědět
@lucifer8 my jsme těch oken měli hodně. Máme dům se třemi samostatnými byty, takže jsme se s cenou dostali úplně jinam než třeba u klasického bungalovu. Je to firma TSH plast.
Odpovědět
@lulii Celkově to má 310 cm - 220 má okno a 90 dveře. @lucifer8 My máme podlahovku, takže pod tímto velkým fixním oknem je víc nahusto položená. Ale hrozily nám přízemní radiátory, asi jako jsou tady http://www.bydleniprokazdeho.cz/image... (byly v projektu), ale to je hnus, takže jsem chtěla rošt a radiátor pod zem, asi jako tady https://media.novinky.cz/990/179902-o... ale to už nešlo kvůli podlahám. Takže i pro lepší údržbu je ideál ta podlahovka, ale je potřeba to dobře nadimenzovat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@soleilll Moc děkuji. My potřebujeme 3m a bála jsem se, že už tam bude muset být dělící příčka na tom fixu. Tak to jsi mě moc potěšila. A můžu se prosím zeptat na cenu tohoto okna?
Odpovědět
@lulii Cenu ti bohužel neřeknu, protože stavba byla na klíč a položkový rozpočet jsme nedostali. Jen vím, že se jedná o plastový profil a trojsklo. Stejně už je to víc než 3 roky zpátky... Kažodpádně jestli opravdu chcete fix, tak musí být kvůli údržbě přístupný z obou stran (jinak ho neumyješ).
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll Jojo, to vím, bylo by to na terasu, takže mytí není problém ;-) Jinak moc děkuji za ochotu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?