Ri - okna, máte někdo zkušenost?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s Ri okny? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Jj, všechno super, až na velké okno. To je od začátku problém, který stále trvá. Kdybychom o tom více diskutovali, dalo se udělat jinak. Momentálně řešíme zatékání, technik zrovna nespěchá, aby přišel zjistit co a jak. Všechno jde přes dodavatele=montovatele, kteří mají také hlavu zavařenou . Více by se mi nyní líbila firma, která dělá vše od začátku po kliku, má zodpovědnost za každý díl práce.
Odpovědět
Máme a spokojenost.
Odpovědět
Máme a jsme spokojení.
Odpovědět
ahoj, díky, jaké má parametry velké okno? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dave10 3,8 x myslím 2,2, rozděleno na dvě části - fix a posuv. Po určité době s ním přestalo jít pohybovat, gumičky vrzaly...RI okna se vyjádřili, že vše musí sednout na milimetr (doslova jeden), jinak to samozřejmě bude dělat problémy. což nám v novostavbě přijde minimálně nemožné. Že bude okno v dřevostavbě věděli, moc nechápem, proč neřekli, ať to řešíme jinak (třeba jinak rozdělené atp.). Takže jsme dodělávali beton, purenit, snad to vydrží na věky. Ostatní okna máme fixní, bez jediného problému. Dveře taktéž.
Odpovědět
Ahaa diky, my sme vcera dostali nabidku na RI okna od znameho a myslim ze cena je super, vybrali sme plastovy okna, akorat HS portaly dáme z hliniku
Odpovědět
Profilova fotka
@dave10 nechci tě nijak zásadně odrazovat, to ne, ale ...zrovna včera měli přijet vyměnit kliku u dveří - ta původní zrezla, na výměnu RiOkna poslali jinou rozteč a včera pro změnu jiný tvar.... :-| tak jenom abys byl předem připraven ;-)
Odpovědět
ježkovi oči , no to je skupina, tak snad narazim na lepsi skupinu no ;-) tak doufám že ti to dobře dopadne
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Už nikdy více. Všichni tu firmu vychvalovali, ale realita je jiná. Rodičům,kterým je 80 let namontovali okna z recyklátu. Okna mají bílošedé,z černými fleky. Volal jsem obchodnímu zástupci a ten mi řekl, že mi je potom hovno,protože já jsem smlouvu nepodepisoval. Cituji ho doslovně. Pan Milan z Novojičínské pobočky . Pan servisak Loprais,mi tvrdil ,že sklo je České, kování německé a když jsem se ho zeptal odkuď je profil,tak debatu ukončil. S tím, že mu mám napsat email. Pak zavěsil. V profilu je napsáno vyrobeno v EU plus čísla. Takže okna přelepují českou samolepku. Buď je to horší polsko nebo výroba z Rumunska. Děkuji pěkně. Podvod jak prase
Odpovědět
Profilova fotka
Máme RI okna (trojsklo), dveře na terasu i vchodové dvere u novostavby již téměř 7 let a bez jediného problémů a bez jediné nutnosti seřizovat. Žádne plísně, žádné zatékání, žádné roseni zevnitř. Jen vchodové dveře jsme cca 2x přitáhli u zámku po cca 5 letech. Nyní na přístavbě máme opět vše Ri a v pořádku. Nevim, jakou máme přesně řadu, ale určitě nejaký střed, asi to nechce koupit tu nejlevnější. Ale ani to nejdražší. Cena taktez dobrá oproti jiným výrobcům. Tedy za sebe mohu opravdu doporučit.
Odpovědět
Firma RI okna není jen o té značce, ale hlavně o tom daném dodavateli a firmě co vám okna a dveře montuje ve vašem okolí. My od nich máme okna, HS portál, garážová vrata a pobočka u nás dělá i interiérové dveře od různých výrobců. Pan Bureš (západní Čechy) se vším poradil, na montáži i zaměření si dal záležet a vše vyladil do detailu. Se vším jsme byli spokojeni. Dal poté i velkou slevu na interiérové dveře, když jsme brali vše od něj. Jak říkám, je to vždy o pobočce kterou máte vy v okolí. Pepa z Jablonce může vše ojebat a jde mu jen o kšeft a Venca z Domažlic si dá pro změnu na všem záležet. Chce to dobré doporučení
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Dobrý večer. Informace o firmě Kalibra z Karlových výrobce oken. Jen bodově.. Termín dodání oken nedodržení (zpoždění cca o 6 měsíců) do dnešního dne nejsou namontována. Rámy oken nepasovali do připravených otvorů ( větší nebo menší) muselo na místech dojít k řezání cihel a úpravám, vstupní dveře zapomněli vyrobit a zatím je nemám. Dle nové písemné dohody je měli dodat k 30.11 2023 a dnes je 18.1. 2023 a zatím nic. Nekvalitní kotvení oken dle norem, atd. Řezání anhydridové podlahy z důvodů velkých,malých rozměrů rámů oken. Okno obýváku o velikosti cca 4,30 x 3.20 mělo být dle smlouvy dodáno v celku a bylo dodáno ,, ze dvou kusů ,,⁉️ Majitel nekontakní, nezvedal telefon, nezájem a žádný kontakt o dokončení zakázky. V jakémsje nyní naše novostavba stavu si asi každý dokáže představit..!! KATASTROFA !! Má někdo, nebo zná někoho, kdo měl s touto firmou podobně špatné zkušenosti..? Hezký večer všem.
Odpovědět
Článek se načítá
@petr_plhacek zdravím, už je nějaká změna? O kolik byli levnější?
Odpovědět
Ano je... Přibylo mě schůzek s právníkem, mám vlhkost v domě na měřáku vlhkosti průměrně kole 2,9 a maximálně by mělo být 0,5. !! Ppopraskanou anhydridovou podlahu, vchodové dveře, které konečně přivezli, cca před týdnem (což je zpoždění o zhruba 5 měsíců) jsou o 7cm menší a na dotaz, jestli by tedy neměli být levnější mě bylo řečeno -- že ani náhodou a že mám být rád, neboť se vše zdražovalo a že bych je taky mohl koupit o 20% dráž..! Asi se nám Kalibra zasekla v čase né, nebo si neumí pan majitel a jeho zaměstnanci přečíst datum dodání, montáže a vše stím spojené. Nebudete mě asi věřit, ale při přiměření všech oken a následné kontrole jsme zjistili, ze nesedí rozměry u dalších oken dle objednávky. V celém domě se bude muset zbrousit anhydridová podlaha, znovu vylít, vysušit, odstranit plíseň a ostatní škod způsobených do ,,dnešního,, dne ne-dodaných oken. Ještě závěrem.. Pan majitel, Pan Nový se do dnešního dne neozval a nemá snahu vše řešit, ale firma Kalibra mě připomíná jedno přísloví.. Není všechno zlato co se třpytí..
Odpovědět
Dobrý den, ráda bych k této značce oken napsala také recenzi. Nám konkrétně tuto značku dodávala firma z Kolína a jsme velmi spokojení, kvalita oken je dobrá, jen na velkém fixním okně byla odrýpnutá barva (plast), to však technik na místě zapravil opravnou sadou a není poznat nic. V domě se zatím nebydlí, takže nemohu dát další detaily, nicméně okna byla dovezena, namontována ve smluveném termínu, žádný kus nebyl vadný či v jiném rozměru.
Odpovědět
Máme RI okna. Bydlíme 4 roky a máme HS portál hliník 3,5m plus asi dvě velká v hliníku. Další plast. S portálem byl trošku potíž v instalaci, ale dostali jsme slevu a vše vpořádku. Jsme z Ústí n.L.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Firmu RI okna nikdy. Hlavně ne ve Zlíně... Jejich okna máme na bytě v novostavbě- od začátku problém. 5 let táhlé reklamace. 2x průkazně vadná okna měřená metodou Bloowdoor test. Hrozný přístup. Technici katastrofa banda hovad - nepříjemni jak prdel a ještě dělají debila z vás ikdyz důkazy jsou jasné.. Máme informace ze se jednalo o nekvalitní shit profil z Polska... hm snad se jednalo "jen" o zakázku pro bytovku. Každopádně naší známí si do novostavby rodinného domku dali taktéž RIOkna- litovali- hrozny přístup už při montáži- nějaké vady reklamovali- naštěstí se dočkali řešení. Ale říkali že by si příště okna od jich nevybrali..
Odpovědět
Také jsme přemýšleli nad ri okna ale cene nás přímo šokovala chtěli za 10 oken podotýkam že některe byli malinké chtěli půl milionu. Tak jsme šli do firmy Okno Lípa v Želechovicích kde cena byla poloviční a dokonce vyšší kvality. Okna fungují dle našich přectav i montáž a vše okolo proběhlo v pořádku.
Odpovědět
Máme od RI oken cca 2 roky hliníkový HS portál a zatím jsme spokojení. Cena dobrá, jednání i montáž v pořádku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?