Rozměry vnitřních dveří

Profilova fotka
Ahoj střecháčci,chtěli bychom zmenšit šířky vnitřních dveří.Do pokojů, koupelen a wc 70cm a do šatny 60tky.Jsou tyto rozměry vpořádku?Jde o novostavbu.Setkal se někdo s nějakým problémem u kolaudace?Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Do obytných pokojů by měly být 80 a určitě bych je nezmenšovala z důvodu stěhování. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v bytě zrekonsruované 70tky a problém s tím nebyl.. 80 se nám už nelíbí.Druhá věc je,že chceme v chodbě ušetřit místo,je to docela knop.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkopírováno z estav.cz Šířka dveří Je nutné rozlišovat průchozí šířku, šířku dveřního křídla a šířku stavebního otvoru. Pro charakteristiku dveří (běžných otvíravých otočných) se používá označení průchozího rozměru, který se rovná rozměru líci zárubní. Běžně se dveře pro obytné budovy vyrábí v šířkách 70 cm, 80 cm, 90 cm. Při rekonstrukcích nebo na starších objektech se u WC či koupelny můžeme potkat s dveřmi šířky 60 cm (ty však již neodpovídají dnešním normám novostaveb). Pro speciální případy se i v obytných budovách uplatní šířka 1000 mm. Vstupní do rodinného domu: minimální 80 cm, doporučovaná 90 cm. Vnitřní dveře do místností a vstupní do bytů: 80 cm. Dveře do WC, koupelny, šatny: 70 cm (dříve se užívaly 60 cm, u rekonstrukcí z důvodů stísněných dispozic je lze v odůvodněných případech použít, ne pro handicapované) Jak píšeš u vás jde o novostavdu a těžko říct jak u vás bude probíhat kolaudace, do jaké míry budou sledovat normy. Někdy stačí jen revize... a někdy někdo lpí na všem. Jestli jsem to správně pochopila, tak by opravdu měly být 80.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme skoro v celém domě jen 70, do špajzky a technické dokonce 60. víc prostě není možné, protože dům je maličký a potřebujeme mít i zdi a ne jen samé otvory :-N do kolaudace daleko, takže nevím, jak nám to projde, ale toto vše sleduje přítel a nedělal by asi něco, o čem by věděl, že by dělalo problém. v nájmu jsme měli 60 do koupelny a špajzky a bohatě to stačilo. jen teda, když jsme koupili velkou pračku, tak to bylo tak tak ji prošoupat :-D ale nakonec jsme ji i odstěhovali. pokud to řešíte do domečku, tak počítám, že v něm asi chcete zůstat a stěhování už neplánujete, tudíž mi přijde zbytečné dělat široké dveře jen pro případ stěhování. dnes už se nedělá mega obří masivní nábytek jako dřív, který neprošel ani 90. vše člověk doveze v placatých krabicích a smontuje na místo, nebo to na míru doveze placaté truhlář a smontuje. my třeba, když jsme dělali mega postel, tak jsem rovnou chtěla, aby ji přítel udělal tak, aby šla rozmontovat a zrepasovat a znovu složit. byl to nájem, stěhování bylo jasné. teď v domku už ji klidně může smontovat na pevno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dík za snahu. :-) Už jsme něco na netu hledali,ale nic co by nás přesvědčilo o tom ,že to není dovolené.Nevíme co je v psáno v normě,ale dočetli jsme se,že snad normy se musí bezpodmínečně držet v případě,že je to uloženo vyhláškou nebo zákonem k norně.
Odpovědět
Profilova fotka
moje řeč,nepotřebuji mít velké dveře v malé chodbě ;-) prostě ne-e :-)
Odpovědět
Dle vyhlasky (ktera je zavazna) musi byt vstupni dvere a dvere do pobytovych mistnosti min. 800mm. Muzete jen doufat, ze si toho kolaudujici urednik nevsimne.
Odpovědět
Profilova fotka
vyhláška č. 268/2009 konkrétně stanovuje v §26, písm. 4 pouze šířku vstupních dveří 800mm.
Odpovědět
@jumpmans stanovuje sirku jak vstupnich dveri tak dveri do pobytovych mistnosti....§26 ods 4.
Odpovědět
Profilova fotka
@martii1 aaa beru zpet. blbe ctu ;)
Odpovědět
@jumpmans V poho..... :)
Odpovědět
Profilova fotka
hm..tak je to ve vyhlášce...tak najde se tu někdo,kdo se nebál,nebo nevěděl a prošlo to?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?