Salamander bluevolution 92

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo má na domě okna Salamander bluevolution 92? Prohlédla jsem internet křížem krážem, ale moc jsem toho nenašla a když už jsem něco našla tak jsem se z toho moc nedozvěděla. Ráda už bych rozlouskla okna a přijde mi, že čím víc hledám, tím víc toho na všechny okna vyšťourám. Dostali jsme na ně slušnou nabídku a na papíře se mi líbí, realita ale bývá často jiná... Líbí se mi i vzhledově s tím oblým rámem, ale pořád váhám, tak jestli se tu najde nějaká dobrá duše, která je třeba má, nebo o nich něco ví... Moc děkuji.
Odpovědět
Máme, co konkrétně te zajíma?
Odpovědět
Profilova fotka
@cyklos děkuju. V různých příspěvcích o BluEvolution 92 často čtu, že se často musí seřizovat, že jsou křídla u oken moc těžká a jdou špatně otevírat. Jste s nimi spokojení? Jak jdou u vás ovládat? Moc děkuju!
Odpovědět
Máme je zatim cca 1 rok, je pravda, že když je okno třeba delší dobu vyklopené nebo otevrené, tak nejde tak hezky zavřít. Řekl bych, že to bude asi u všech profilu podobné, trojskla jsou prostě těžká. Porovnavam to s cca 10 let starýma plastákama, 2sklo ty se nastavily asi jenom na začátku a funguji krásně dodnes...
Odpovědět
Profilova fotka
@cyklos Moc děkuji. Je pravda, že ta váha širších profilů a trojskel se musí asi nějak projevit no. Ještě jednou díky...
Odpovědět
Já mám ted v novostavbě profil pouze 76 a super, prostup celýho okna 0,73 w (trojsklo), profilem pak Uf= 1,0 W. Okno jde krásně otevírat, zavírat... Nevím zda bych kvůli pár desetinkám ztráty prostupu rámem riskoval nějakou nefunkčnost oken..
Odpovědět
@roxolanka já jsem teda na ten profil četla vesměs chválu... co se týče špatného zavírání, tam bych spíš hledala problém v montáži nebo seřízení :) ono ve finále ať vyberete sebelepší profil, tak 99 % úspěchu je v montáži :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petr13 děkuju moc, právě že u té šířky 92 to čtu docela často. Nechala jsem si teď nacenit od Ri okna jejich profil s hloubkou 81, tak uvidíme a pak už snad definitivně vybereme...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanlib Já toho právě moc o BluEvolution 92 moc nenašla a když už, tak to nijak moc pozitivní nebylo, tak mám strach aby to nedělalo neplechu. Mě se moc líbí obzvlášť s tím oblým rámem vypadají pěkně, tak snad už brzy budeme mít jasno. Příští týden bych se chtěla jít podívat do firmy od které je máme nacenene a zeptáme se na to přímo jich a skusime najít v blízkém okolí někoho kdo je má a byl by ochotný nám je třeba ukázat... Děkuji moc za příspěvek.
Odpovědět
@roxolanka to určitě jeďte, my jsme se taky jeli podívat do výroby a pokud je firma férová, tak nebudou mít problém Vám dát reference na svoje realizace 😉
Odpovědět
@roxolanka Jestli myslíte profil MD82 tak to nám technik pri zameření nedoporučoval, prý se to dělá v Polsku a vsech mozných zemích. Radeji at vezmeme ten nižší nebo tu 92.
Odpovědět
@cyklos jaký bude rozdíl v MD82, 92, 76 ... ??? jenom v hloubce, jinak pokud 82 se vyrábí v PL, tak i zbytek bude z PL, nemyslíte?
Odpovědět
@inter71 Tak obecně platí, že hlubší profil má lepsi izolacni vlastnosti. Jinak nevim proč by se všechny profily měly vyrábět v jedné hale/zemi. Osobně to ověřené nemám, jen píšu info jaké jsem získal...
Odpovědět
Článek se načítá
@cyklos jj, jasně ale myslím že jedna firma bude vyrábět v jedné hale, ale třeba se pletu :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Je to trošku starší téma, ale tento profil mám v bílé barvě na svém domě od roku 2017 a okna jsou parádně tuhá a ani 240 cm vysoké balkonovky se mi neprohýbají (ani v létě ani v zimě). Já jsem s nimi naopak náramně spokojený a pozor - sám dělám ve firmě, která vyrábí plastová okna, ale z jiných profilů. Bluevolution 92 se mi líbil z celého trhu nejvíc, manželce zase zaoblené křídlo a tak jsem si objednal okna od konkurence. Na Bluevolutionu 92 oceňuji i plnohodnotné středové těsnění, které na rozdíl od "praporkových" opravdu těsní a jako bonus zabraňuje vyloupení posunutím kování šroubovákem. Ohledně seřizování - každé nové okno si nejprve musí "sednout", což může trvat třeba rok a pak po seřízení už drží. A jak už tady někdo psal, hodně záleží na kvalitě montáže. I s tím nejkvalitnějším oknem nebudete spokojeni, pokud bude špatně namontováno. Osobně mám dlouhodobé zkušenosti s okny z různých profilů (rodiče, starý byt, nový dům, rodina, známí, atd) a Bluevolution 92 je na potřebu seřizování naprosto normální okno, jako každé jiné.
Odpovědět
@alexandrslaby Taky mám Blue92, balkonovky na západ a jsou prohlé jak luk. Okna když jsou delší dobu vyklopená jdou taky ztuha zavřít. Čekal jsem od oken asi trošku víc...
Odpovědět
@cyklos V jaké barvě? Já mám balkonovky bílé 1000x2400 na východ (mírně jih), slunce mi na ně v létě svítí cca do 14 hodin a jsou rovné jak když střelí. V paneláku jsem měl bílé 2350 vysoké balkonovky Roplasto. V létě rovné, v zimě stačilo otočit klikou a prostředek hned odskočil, jak byly prohnuté. BluEvo 92 i v zimě rovné, což až nechápu, protože fyzika říká, že by se prohnout měly. Problémy, které popisujete bych viděl spíš na nekvalitní montáž, případně samotnou výrobu oken - použité výztuhy, "vyšprajcování" skel v křídle, správnost osazení a seřízení kování, usazení rámů při montáži - zkontrolujte uhlopříčky a vodováhou kolmost rámů, jestli nejsou namontovány do vrtule. Já jsem s montáží příliš spokojený nebyl, naštěstí rovinnost usazení rámů byla ok. Sám jsem si však po montáži musel okna doseřídit k dokonalosti. První věc - povolit všechny přítlaky na minimum, vyštelovat křídla vůči rámu a u jednoho okna jsem dokonce musel posunout kámen (rámový uzávěr). To jsou bohužel věci, které při výrobě mohou utéct, nedokonalá montáž to ještě zvýrazní a pak je nespokojený zákazník na světě. Sám vím, že kdybych tohle všechno neznal a neudělal, tak bych nadával, že BluEvo 92 je šmejd a přitom není. Vámi popisované problémy s okny absolutně nemám. Některé okna máme otevřené i několik týdnů, balkonovky přes víkend kolikrát celý den a při zavírání neexistuje, aby byť jen drhly spodkem, natož aby šly špatně zavírat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?