Šedá okna a dveře, jste spokojeni?

Zdravím, chtěla bych se zeptat na okna do domečku. Já bych chtěla zvenku šedá (antracit) a zevnitř bílá, stejně tak vchodové dveře. Manžel mě zrazuje, že se šedá barva rychle ničí a nedá se opravit, je to pravda? Budeme mít plastová okna 6 ti komorová , salamandr, trojsklo, od firmy Vekra, ty nejkvalitnější co mají v nabídce, udělali nám velice slušnou cenovou nabídku. Já se ale nechci vzdát té šedé, budeme mít černou střechu Bramac a tak bych chtěla světlou fasádu a kolem terasy a vchodu mít obložení kameny. Dekor dřeva, který mi navrhuje manžel mi právě k černé střeše moc nepasuje, ale nevím, ráda si nechám poradit. Děkuji
Odpovědět
ahoj, my jsme ted vybirali okna a puvodne jsme chteli antracit, ale nakonec jsme se rozhodli pro klasickou bilou. To prave z duvodu, ze antracit je prakticky cerna, z jizni strany se do toho bude opirat slunko a bali jsme se aby se to nekroutilo nebo nejaknebledlo a nedelalo to problemy. Precejen ten boom cerna strecha/antracit okna/svetla fasada netrva tak dlouho a clovek nevi co s tim ten cas udela. My jsme se toho bali a tak jsme sli na jistotu i za tu cenu, ze design baraku nebude podle predstav. Ale spoustu lidi se toho ted neboji a tem oknam veri. Vypadaji totiz opravdu velmi dobre. Vlastne vubec nevim proc to pisu, je to uplne zbytecny prispevek cov nicem neporadi. Snad jen, at vis, ze podobne dilema neresite sami :)
Odpovědět
My máme taky "antracit" ale přijdou mi spíš černá. I dveře. Mrkněte to fotoalba.
Odpovědět
@werty1 Barva za pokroucení dveří nemůže, pokud by se černé dveře pokroutily, tak by se úplně stejně pokroutily tytéž identické dveře natřené na bílo.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zvolili vše v antracitu, i zevnitř. Nyní máme šest let antracit na domě a naprosto v pohodě, nic se nekroutí, nic nebledne. Předtím jsme měli téměř dvacet let bílá okna a také jsme byli spokojení. Někdo si zase stěžuje, že bílá okna na jižní straně žloutnou... Jen pokud mohu poznámku, Vekru si pořádně hlídejte, když už máte tu odvahu a jdete do nich ;-)
Odpovědět
Střecha Bramac černá, okna od Vekry (teď nevím přesný typ) - antracit, bohužel bez fasády Okna tam mám druhý rok, nic se s nimi neděje, ani na jižní straně
Odpovědět
Já dřevodekor na oknech nechtěla proto, že se to pak špatně ladí vevnitř.. když je těch dřevodekorů víc. Navíc, dřevěná okna, ta jsou krásná, ale ta fólie na plastových nikdy jako dřevo vypadat nebude...A nechtěla jsem dvoubarevná okna.. ikdyž teď mi už ani ta nevadí. Takže jsme zvolili barvu, šedou Alux DB, není tak tmavá jak antracit. Teprve budou, takže uvidíme, jak budeme časem spokojeni.
Odpovědět
@veronika28 máme basaltgrau je světlejší než antracit. V obýváku máme šedé i vevnitř a v ostatních místnostech bílé. Teď bych dala všude sede, vypadá to líp. Máme 3m HS na jih a nic se nekrouti. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?