Seřízení oken

Dobrý den, chci se zeptat ohledně seřízení oken (či dveří) na spodním pantu - vodorovný posun křídla (doleva či doprava). Je možné toto provést i nějak z vnitřní strany pantu, po otevření okna? Z vnější strany je mezi pantem a zdí tak malá mezera, že není možné tam vložit imbus. Děkuji.
Odpovědět
Ano, alespoň u mých oken je to tak, že otvor pro imbus je po obou stranách.
Odpovědět
@wacko Otvor tam je, ale nevím, zda se jím seřizuje totéž, co z vnější strany - tedy posun křídla vodorovně (vlevo, vpravo). Jinak dveře netěsní především nahoře (a i pravé straně), podle měření na přilepeném papírku na rámech došlo k jejich poklesu, takže předpokládám, že mám tedy posunout dveře nahoru (seřizování pravý spodní pant), a pak tedy nahoře vpravo na pantu nějak zvýšit přítlak? Dochází rovněž k "vypadávání" okna, tedy se otevře i ventilačka, i celé dveře, a ty pak drží jenom na spodním pravém pantu. Vyřeší toto seřízení dveří, nebo jak postupovat, když dveře nemají u kliky pojistku (aspon ji tam nevidím). Děkuji.
Odpovědět
@jablkovy_kolac Pokud je otvor naproti (v ose), tak dělá to samé. Vypadávání lze vyřešit posunem nahoru/dolů. Až poté bych řešil přítlak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?