Sladění oken a screenů

Profilova fotka
Ahoj, aktuálně objednáváme okna a k nim rovnou stínění. Dům má být ve venkovském stylu - bude mít bílou fasádu, střecha je pálená taška Figaro režná, okna budou z borovice, v přírodní barvě - transparentní lak. Vzhledem k tomu všemu jsme jako stínění zavrhli žaluzie, ale vybrali jsme screenové rolety, odstín nevím přesně, ale je to taková přírodní, béžová, trochu jako len. Jenže teď řešíme, jakou barvu těch bočních vodicích lišt (bude to podomítkové řešení, takže budou v bílé fasádě) a hlavně té spodní vodící lišty, která bude při stažení rolet vidět. Navrhují nám stříbrnou, což mi v kombinaci s béžovou látkou rolety a borovicovým oknem a bílou fasádou přijde fakt divoký, já bych volila spíš něco v barvě té látky, případně trochu tmavší vzhledem k těm oknům.. Ale to zas bude jak pěst na oko v té zdi asi? Bílou nám zas nedoporučují, že se to k té fasádě stejně nikdy netrefí přesně a bude se to bít.. Fakt nevím, jak to vyřešit, díky za každý nápad!
Odpovědět
A parapety mate jaky? Nebo okapy?
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt okapy jsou cerveny - v barve sttesnich tasek. A parapety bych chtela kamenny , neco jako piskovec. Ale parapetu mame minimum, jen ctyri, ostatni jsou bud vsechno balkonovky nebo hs portaly a nebo sedaci okna, ktery budou oblozeny drevem.
Odpovědět
@rencinka87 A teda kliky u oken? Nejaky jiny prvky? Nemate je nerez? Bych asi dala ten...
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt kliky u oken prave vahame.. navrh je zatim nerez, ale resime teoreticky i nejakou tu bronzovou nebo co to je. Ale kliky zvenku videt nebudou. Spis mi fakt jde o to, ze tam bude na jednom miste hrozne moc barev, a ze oproti prirodnim materialum na oknech, fasade.. bude ten screen jak pest na oko - ta latka je samozrejme umela, ale diky tomu bezovymu odstinu a tomu, jak je tkana, vypada moc hezky “prirodne”. Jen to prave kazi ty listy.. Ale mozna to jen fakt moc resim, nevim 😁🤦‍♀️
Odpovědět
Toje tohle? https://www.isotra.cz/screen-hr10-zip V tom případě bych spodní lištu volil co nejblíž barvě látky (protože bude reálně vidět jen při z roletě dole) a boční vodící lišty v barvě fasády.
Odpovědět
@rencinka87 Pokud mate hs portal tak mate zvenku min. madlo, a u vstupnich dveri madlo..?
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn ano, ano. To me taky napadlo, nechat udelat dve ruzne barvy. Zkusim se na to zeptat. Pak je jeste otazka, jak sladit tu barvu s fasadou, protoze barvu fasady teda fakt vybranou nemame 🤦‍♀️🤦‍♀️
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Jo, to je fakt, madla na portalech budou, klika u dveri bude asi nejaka mensi, ne to madlo, co ted vsude je.
Odpovědět
@rencinka87 Prave jestli mate jakykoliv prvek, tak bych to ladila s nim. Taky by se mi dle popisu hodil nerez a myslim, ze stribrnou/nerez tam budete mit vickrat.
Odpovědět
@rencinka87 Druhá varianta je to ladit s oknem, ale při světlých odstínech by to asi vypadalo blbě. My to máme v kontrastu k fasádě, okna jsou ořech, žaluzie a vodící lišty tmavě hnědé a fasáda je žlutotooranžová (Ceresit Florida 5)
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt děkuju moc za názor, ještě se na to určitě pojedeme podívat, tak tu stříbrnou ještě zvážím 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn rozumím, mohla bych poprosit o nějakou fotku, jak to vypadá dohromady? Moc díky!
Odpovědět
Článek se načítá
@rencinka87 Našel jsem jednu fotku z interiéru a z venku je to z dokumentace pro hypo. A tam to vidět moc není, Odpoledne to můžu vyfotit líp (snad 🙂.
Odpovědět
@rencinka87
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn moc děkuju! Hned mám lepší představu 😊
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?