Špatná barva nových oken. co s tím?

Profilova fotka
Stavime na dalku a nektere veci je vazne tezke poresit, ohlidat a nebo si je proste jen tak v hlave predstavit. Vysnila jsem si cervena okna (strecha antracit, fasada seda) vybrala odstin, ale byla jsem umluvena ze to je moc kriklave, couvla jsem o odstin, ovsem firma pak volala ze takovy odstin neumi, ze to bude jeste o jeden odstin tmavsi. No barva na malem kousicku ve vzorniku vypada uplne jinak nez pak na vetsi plose. Vysledna barva je proste jednoduse desna, s cervenou nema nic spolecneho, neco mezi hnedou a fialovou :-/ Jak z toho ven? Daji se uz zasazena okna nejak pretrit? Prelepit folii? Okna jsou plastova.
Odpovědět
@dludli Já myslím že by to mělo jít přelepit fólií, ale netuším jestli není potřeba ta okna zase vyndat :( Celkem by mě zajímala fotka - ta kombinace fasády a oken je dost zajímavá a ráda bych to viděla :) Co na to říká ta firma? Ptali jste se jich jestli jde barva změnit i teď?
Odpovědět
A ještě mě napadlo - co reklamace? To je asi problém, že? :(
Odpovědět
předpokládám, že výsledná barva odpovídá vzorníku, který jste odsouhlasila, takže reklamace asi těžko. Asi bych kontaktoval dodavatele, že jste přestřelili a zeptal se, co by s tím šlo asi dělat? Pochybuji, že něco udělají zdarma, ale prostě budete mít už něco od čeho se odrážet (způsob, cena,...). To bych udělal hned, ještě dřív, než bych tady poptával "babské rady". Další varianta je to nechat, to teď nesplňuje představy, ale třeba by se na to dalo zvyknout. Dejte sem fotku.
Odpovědět
@dludli Bohužel vás asi nepotěším, okna plastová v dekoru se nijak předělat nedají, folie je na profilu natažená už před výrobou a nijak dodatečně se to upravit nedá. Máte tedy dvě varianty a to buď nechat si vyrobit okna nová(minimálmě tedy rámy a křídla, sklo se dá přesklít z těch původních - ale každopádně to nebude asi levná sranda) a nebo si na barvu zvyknout.
Odpovědět
Profilova fotka
@dludli Ahoj docela nepříjemná situace, ale je ještě jedna možnost vložit foto oken a fasady jak to tak popisuješ nemusí to vypadat nějak škaredě, spíš jde o to, že jsi to měla v hlavě vymyšlené a teď je to jinak ale třeba kdyby jsme to vyděli tak bychom ti nezavisle rekli, ze to vypada dobre. Me spis desi ta cervena ale pouze muj nazor.
Odpovědět
@monulineek Myslím, že každý má svůj vkus, navíc tuším jakou barvu tam tazatelka má dodanou, ta hnědofialová je fakt nic moc slušně řečeno. A myslím, že její problém nevyřeší to, že ji tu pár lidí řekne, jéééé, žůžo, nádhera... A mimochodem, napsat vidět s tvrdým Y je teda něco.... =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dik za reakce, s firmou samozrejme budem resit moznosti, mame na dome v,patek schuzku. No ale reakce lopp miteda moc nadeji nedava. Nevim co budu delat az tam dodaji i vchodove dvere v te same barve. A to jsme ses nima tolik natrapili, aby je firma udelala tak jak jsem si predstavovala. Reklamovat vlastni blbost asi nemuzem :-) barva souhlasi s tim co jsme odkyvali. RAL 3005 pro zajimavost. Fotit jsem to nemela silu, ono stejne na fotce je to jine nez v realu. Ja okna uz na fotce videla dopredu, ale na kazde fotce to vypadalo trochu jinak, podle slunce a tak. Fasada tam neni zatim, jen hole cihly takze nejake barevne kombinace zatim nejsouBudem potrebovat nejake barvy, ktere opticky hodi ta okna vic do cervena, mozna nejaky pruh kolem oken namalovat? Vymena oken z financnich duvodu nepripada v uvahu
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nad podobnou kombinací barev jsme taky uvažovali. Nakonec jsme zvolili okna zelené. A to proto,že když jsem viděla v realu kombinaci červené a šedé,tak sice hezké,ale při deštivém pečasí děsně smutné.Určitě bych už kolem oken nedávala žádný barevný rám. Raději si dej pozor ať máte světlou fasádu a zvolila bych co nejteplejší odstín té šedé. Jinak to bude désně studené a smutné. Nepomohla jsem s oknama, ale snad trošku utlumíš tu tmavou višňovku ;-)barvou fasády a ve finále to nemusí být tak špatné. Já tu pŕedstavu taky tenkrát měla uplně v hlavě. Tak hodně štěstí
Odpovědět
Blbá situace, ale určitě je řešitelná. Co jsem se dívala na internet, tak nejlépe červená okna vypadají na domě, který je obložen kamenem. Nějaké odkazy pro povzbuzení, samozřejmě záleží na celkovém stylu domu. http://wanderlustandlipstick.com/blog... http://www.carlson.ie/adamstown https://www.google.cz/search?newwindo... Podle mě ta vínová okna vypadají lépe, než křiklavě červená: http://www.alamy.com/stock-photo-hous...
Odpovědět
rovnou řešit s firmou a chtít reklamovat. Všechno si nafoťte a ukažte jim, že se ta barva opravdu neshoduje. Držím palce, aby s tím něco udělali.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych asi taky trvala na reklamaci, dům si většinou stavíme za život jeden a nechat si od někoho namlouvat, že si na to zvykneš, když si chtěla něco jiného, není zrovna správný názor... Červená okna se mi taky strašně líbí a myslím, že se šedou fasádou to bude šmrncovní ;-)
Odpovědět
@jahooodka @xmann reklamovat? pani si odsouhlasila vzor, podle kterého okna udělali a myslíte, že uznají reklamaci, když pak přijde s tím, že si myslela, že to ve výsledku bude vypadat jinak, i když to souhlasí s potvrzeným vzorem?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?