Spravna montaz oken?

Dobry den, Zdravim, mel bych otazku ohledne montaze oken. Zacatkem listopadu nam namontovali okna. Kdyz pominu, ze jsou malo ukotvene(2 kotvy ve svislem smeru na kazde strane),protoze chlapi nestihali, tak bych se chtel zeptat jeste tady, jsou okna spravne namontovana? Nebo by mely byt podlozky mezi podkladovym profilem a parapetem tak, aby byla pena kolem celeho okna? Diky za nazory.
Odpovědět
ano já jsem je tam mel, zde to ovšem spis vypada ze to špatně zaměřili a uz se tam nevešly
Odpovědět
Zamerene to je dobre, ba naopak, pred omitkama jsem musel davat do vsech oken pod horni spaletu 1cm polystyrenu, protoze nahore bylo moc mista.
Odpovědět
Dobrý den, okno musí být zafoukané montážní pěnou po celém obvodu okna. Za druhé jsem ještě neviděl aby okno bylo bez distančních podložek, pochybuji že je váze.
Odpovědět
@jakubopava Pozor pěna okno nedrží.
Odpovědět
@wpavel Ano, pěna okno nedrží ale musí být součástí připojovací spáry jako izolant. Okno drží montážní kotvy s turnošrouby
Odpovědět
@jakubopava Pán si stěžoval že daly 2x2 šrouby, nekoukal jsem jak je okno veliké ani neporovnával podle počtu cihel. Proto jsem psal že pěna není upevňovací prvek ale nedodal jsem že slouží jen jako izolace.
Odpovědět
spíš mně šlo o názor někoho dalšího, 2x2 šrouby máme u všech oken, i u dvoukřídlých. Je mi jasné, že to nedrží na pěně, jenom se mně těch kotev zdá málo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?