Stačí do koupelny "60"tky dveře?

Ahoj, prosím o váš názor... při stavbě trochu předěláváme chodbičku oproti projektu a chci se vás zeptat, jestli máte taky šedesátky dveře do koupelny a jestli to stačí? My máme v projektu sedmdesátky, ale kvůli tomu, že to chceme trochu jinak upravit, by nám tam sedmdesátky nevyšly, pouze ty šedesátky.. Je to dostačující? Vleze těmi dveřmi klasická pračka když má šířku 59 cm? Díky, hezký večer ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nám to také bude muset stačit. měli jsme 60tky i v nájmu a klasickou pračku jsme tama nastěhovali i odstěhovali, jen je to trošku náročnější, když nejsou cm navíc. ale jde to ;-)
Odpovědět
Pračka má sice 60cm na šířku, ale na hloubku jsou užší
Odpovědět
Profilova fotka
mne by to urcite nestacilo mam vsude 80tky, pro bezny chod to staci ale zkuste tim nekdy neco pronest :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to jinak nejde, tak bude muset. Ted v byte mame 70tky a kdyz jdu do koupelny a spolu se mnou se tlaci dva kluci, tak nam obcas byvaji i male.
Odpovědět
Aspoň vás to donutí, abyste netloustli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ad pracka - plnohodnotne (ne slim verze) maji sice sirku 60 ale hloubku casto 62 i vice - je to dan za design, pripadne nepocitaji tloustku vika. Odobne bych udelal vse pro to, aybch mohl dat dvere sirsi. 60ky jsou tak do komory, kam se chodi 2x za rok. Btw sirku dveri urcuje norma ČSN 73 4301 Obytné budovy, č. 5.2.3.15.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v koupelně 60 a vyhovuje nám to v pohodě, ani mi nepřijde, že jsou užší než jiné. S pronesením 60tkové pračky jsme problém neměli. Do nového domu máme sice kreslené 70, ale nemyslím si, že by to byla nutnost.
Odpovědět
Profilova fotka
No my máme teď v bytě 60 a je to malé, třeba vanu tam zazdili a už jí nikdo nedostane ven v jednom kuse :))). 65 šírka by se Vám nevešla? takový kompromis .
Odpovědět
Máme taky 60 a v pohodě, vůbec to nevnímám.. ale jak píše @tulda27, jestli tam máte nějaký cm navíc, tak bych se nebála, dveře dneska udělají na jakýkoliv rozměr :-)
Odpovědět
vnímání šířky dveří je značně individuální, protože jinak to vnímá osoba co má 150 cm a 45 kilo a jinak chlap, co má 180 cm a 85 kilo, já nejsem žádnej hromotluk, ale šířku ramen od kraje ke kraji při rovným uvolněným postoji mám 55 cm a to nemluvim o tom, když něco nesu a mám lokty trochu do strany, to bude kolem 70 cm, takže říkat, že 60 jsou v pohodě ..ano pro někoho možná, pro mě rozhodně ne, procházet dveřma bokem, není nic pro mě, stačí mi to u našich, kdy tam do dveří ještě mamka dala posuvný shrnovací dveře, který těch 60 cm ještě snad o 15 zůžily, tam chodim bokem a stejně drhnu zádama nebo prsama, podle toho, jak se vycentruju :-D a když nesu do/z koupelny dítě, tak se tam máme vůbec problém nějak rozumně poskládat a divím se, že sem ty šoupačky ještě nevyrval...
Odpovědět
Profilova fotka
My je máme a v pohodě.Ale zas pračku máme jinde.No a nešlo by to,dát tam pračku ještě než budou dveře?
Odpovědět
Profilova fotka
preferoval bych 70, ale i 60 se da pracka na tesno pronest
Odpovědět
Článek se načítá
Mame 70tky do technicke a pračku jsme tam davali na milimetry přesně.. do 60tek bych nešla
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky bych se těch 60tek trochu bála, ta pračka vychází fakt natěsno a jak tady píší již někteří nade mnou, některé pračky mají různé výklenky apod., takže mají 60cm a víc.. My máme 70ky a přišlo mi, že to na pronesení pračky bylo tak akorát. Nebo se holt smířit s tím, že budete mít omezený výběr praček a koupit už s tím omezením tu trochu užší..Jinak na samotný průchod by to tolik vadit nemuselo, pokud nemá někdo z rodiny 150kg :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nam to stacit bude muset, protoze jsou to dvere v nosne zdi, u naseho baracku, ty uz tam byli a my je nezvetsovali... clovek si zvykne na hodne.... :)) my je mame jeste docela nizky, pac se nekde stala chyba a pritel tam projde jen tak tak :D
Odpovědět
Ahoj, vše bylo řečeno už výše. U novostaveb je mít nesmíte, což ale asi není Váš případ. Pokud to nejde jinak, tak to samožejmě půjde, jediný problém jsou spotřebiče. Měli jsme 60 také, pračka prošla. Ale sušička už byl trochu problém, protože to nebylo 60, ale 59.7. Takže zvedat kondenzační sušičku tak, aby prošla dveřmi v cca metrové výšce nebyl žádný med. Jinak ale 60 dveře nevadí, vadí to jen spotřebičům, resp. tomu, kdo je nese ;).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?