Střešní okna - jak jste spokojení?

Chceme si dát v patře do každé ložnice střešní okno. Včera to s námi probírali známí a odrazovali nás od toho, že jsou s tím jen problémy. Uváděli, že se jim v zimě tak rosí, až jim kape do postele, plesniví to, fleky kolem oken na omítce atd. Tak jsem na vážkách, abychom pak nelitovali. Ještě uvedu, že topit budeme radiátory, tak by mohly být pod okny a dali bychom trojskla. Střešních oken vidím v okolí docela dost, tak nevím. Jaké máte zkušenosti vy? Děkuji.
Odpovědět
@jaffacake My máme celkem 6 střešních oken a bez zmíněných problémů. Záleží asi na správné montáži oken a provedení parozábran, ostění atd.... Za jedinou nevýhodu střešních oken považuju nemožnost otevření při dešti.
Odpovědět
@petrazelhoty Děkuji za odpověď. To otvírání by nevadilo, všude je ještě "normální" okno.
Odpovědět
@jaffacake Podobne problemy nemam, ale treba si zvazit k akemu ucelu tie stresne okna chces. Totizto stresna okna prinasaju jeden problem - v lete prehrievanie interieru, v zime unik tepla. Ak ostatne okna poskytuju dostatok svetla, stresne by som vynechal, pripadne zvazil svetlovod.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaffacake mame trojskla, spravne provedenou montaz, radiator pod oknem. nic se nerosi, nikde zadne fleky, vse funguje v poradku. mame el. otvirani s destovymi senzory, takze se pri desti automaticky zavrou.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans jůů to se mi líbí - to je "součást" okna nebo se to montuje zvlášť?
Odpovědět
@deto_oesya V ložnici bych ho i oželela, ale dětské pokojíky budou mít okna na sever, tak bych tam chtěla světla víc.
Odpovědět
Profilova fotka
mohli byste doporučit výrobce oken? @jumpmans @petrazelhoty
Odpovědět
Profilova fotka
@ojo my mame fakro. Ftp u5 @tulda27 bylo to soucasti kazdeho okna vybaveneho motorovym ovladanim
Odpovědět
@ojo velux
Odpovědět
Profilova fotka
roto
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
již jsem to uváděl v jiném příspěvku: Pod střešní okno určitě doporučuji topné těleso (nebo podlahovka) - je potřeba, aby teplý vzduch obtékal kolem okna - k čemuž je třeba i správné provedení vnitřního ostění. Doporučuji také zateplení rámu okna (okno je umístěno nad samotnou izolací střechy a tím pádem nemá žádnou tepelnou izolaci) .. Samozřejmě je nutná kvalitní montáž, aby střešní okno mohlo dobře plnit svou funkci. Samozřejmě jako všechno, tak i střešní okna mají své výhody a nevýhody.. Střešní okna však mají jednu velkou (a nespornou výhodu a to je to, že přinášejí světlo a dokážou velice dobře prosvětlit interiér.
Odpovědět
@jumpmans od jakého výrobce máte prosím okna? nechávala jsem si nacenit elektrická od Roto ale je to šílená pálka. Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Máme Velux s venkovní roletou a žádné přehřívání nehrozí ani v největších vedrech.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacule26x vyrobce fakro. Ftp u5 z-wave. Trojsklo s el ovladanim, destovym senzorem, dalkove ovladace. Rozmery 94x118. Jak jsem psal vyse.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacule26x jinak roto jsem mel taky ve vyberu ale za cenu manualnich dvojskel od rota jsem poridil ty el. trojskla od fakra
Odpovědět
@jumpmans děkuji, ta cena oken roto mi přijde přemrštěná. Dneska mi střešní okno s el. ovládáním s trojsklem nacenili na 27 tisíc, což jsem tedy docela valila oči.. :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?