Střešní okna. Jste s nimi spokojení?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosim poradte kdo je mate, jak jste s nimi spokojene? A hlavne od jake firmy? Zatim resime ROTO nebo VELUX. Diky
Odpovědět
My jsme měli v rozpočtu původně Primu fenestru, ale stavbyvedoucí za tu samou cenu sehnal Veluxy, tak nám je tam dal a řikal, že to jsou na trhu nejlepší a nejkvalitnější okna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
martuli: dle mych zkusenosti je ROTO hodne drahe,alespon co jsme meli nabidku my. Pokud bych si vybirala okna, volila bych Veluxy a nebo Prima Fenestra. Je to kvalitativne uplne na stejne urovni, akorat ze Veluxy jsou zahranicni a v Prima Fenestra je ceska znacka. My mame Prima Fenestra - sehnali jsme je s dosti velkou slevou.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam ROTO prijde asi stejne drahe jako VELUX, Prima fenestra maji jiny rozmer, nez potrebujeme
Odpovědět
Profilova fotka
co jsme meli my od nich nabidku, tak meli hodne drahou montaz 1100 - 1500 za jedno okno. takze nakonec nam okna dodavala firma, ktera nam delala krovy a pokladala strechu - rekla bych ze je to nejlepsi reseni
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jo, jen nevim, jak to je se zarukou, pokud ji nemontuje firma, kterou ti doporuci firma, od ktere mas okna
Odpovědět
Profilova fotka
martuli: tak to se musim zeptat jich,ale myslim si ze ini si budou zajit tu svoji firmu, ale dle meho by to nemel byt problem. Tezko rict. A proc nechcete aby vam to montovala firma co vam je bude dodavat??? Dle meho je nejlepsi model jak jsme to meli my - najmes jednu firmu a udela ti vse - krovy, koupi a usadi okna, polozi strechu a je to.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam delal strechu firma, ktera stresni okna nedela, material jsem meli taky nas, takze jsme na strese usetrili velike penize. Dneska budu volat do VELUXu a uvidime, jak se domluvime. Nevadi nam, kdz nam je bude montovat firma, co nam je doda, v tom neni problem, asi jsem to spatne predtim naspala.
Odpovědět
Profilova fotka
Ted jsem objevila firmu Okna Langer, neznate nekdo? Jinak z ROTO a VELUX cekame na cenovou nabidku.
Odpovědět
Profilova fotka
martuli: prosim te jenom to ne - Langer a pak jeste Zima je sice dobra cena, ale kvalita uplne silena. Okna tak nekde na zahradni domek a jeste to ne
Odpovědět
Profilova fotka
JA jsme zase slysela ze Langer jsou dobra, proto jsem se o ne zacala zajimat? Mas nejakou zkusenost?
Odpovědět
Profilova fotka
meli jsme od nich nabidku, pak jsme se bavili s lidma, co nam delali strechu o ruznych stresnich oknech a rikali, ze pokud chceme dobra a kvalitni okna, tak vybirat pouze mezi Veluxy a Prima Fenestra. Ostatni je o tridu nizsi kvalita. Hele a Prima Fenestru jste nezkouseli?
Odpovědět
Profilova fotka
Nemaji nas rozmer, ale VELUX se mi nelibi uz z principu, jen cekame, jakou cenu nam nabidnou, ale bude to asi dost
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
co se ti na Veluxech nelibi? a nejde ten rozmer zmenit? Pak uz ti tech firem noc nezbyva - asi potom ROTO, i kdyz maji silene drahou montaz.
Odpovědět
My máme okna značky Kubeso.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky, taky budeme řešit střešní okna (výměnu starých za nové). Nevíte kolik stojí cca montáž jednoho okna?? Patrně se rozhodneme pro Veluxy. V současné době máme nějaké "No Name" a nejsem s nima moc spokojená, proto jsem si řekla, že do nich teď budeme investovat radši víc, ale chci kvalitnější.
Odpovědět
Profilova fotka
cena montaze se da tezko odhadnout, to ma kazda firma jinak, oslov konkretni firmu v uvidis
Odpovědět
my vybírali mezi Veluxem a Roto, do jiných bych nešla :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
jedině veluxy ;-)
Odpovědět
Ahoj tak já doporučuji jedině Velux :-D ..mám je i v aubu ;-) .. Naprostá spokojenost, a ty doplňky x-) ..máme k nim takové "roletky-záclonky" a vypadá to suprově + zcela zatemnujici roletu a ta ma 100procentni ucinek..a ten výběr... 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
marketa.s • 17. listopad 2008 ve 13:50 chci se zeptat,nevíme pro jakou firmu se rozhodnout?Kdo jaký máte zkušenosti?Díky makelka • 17. listopad 2008 ve 22:28 Roto alcar • 18. listopad 2008 ve 00:32 Já jsem pro Velux. Špička mezi střešními okny. Ale záleží samozřejmě na ceně. Ale přiznám se, že my se ani na jiná střešní okna nedívali, jsme pro známou osvědčenou značku, takže cena nám byla jedno... cervenec • 18. listopad 2008 v 08:58 My teď máme 5 let Velux a jsme spokojení.Do domečku jsme si objednali taky Velux mirca36 • 18. listopad 2008 v 09:33 My se taky rozhodovali mezi Rotem a Veluxem. U Veluxu je jasná (nebo by aspoň měla být) osvědčená kvalita. Samozřejmě jí musí člověk dobře zaplatit Roto sice není taková značka, ale různě jsme se ptali a zjistili, že se roto stává poměrně často montovanými okny a nikdo nám ho rozhodně nerozmlouval. Takže my máme roto také. Máme je skoro rok, ještě tedy nebydlíme, ale zatím vše OK. marketa.s • 18. listopad 2008 ve 22:24 holky děkuji alcar • 18. listopad 2008 ve 22:54 No není moc za co, je to 2:2. Asi to vyjde nastejno...
Odpovědět
To se u nas prodávají jen Veluxy a Roto?? Co Fenestra..? Jsou to češi a myslim, že kvalitou předčí Roto a Fakro co jsem měl možnost vidět. Jinak Roto jsou asi poláci ne... ? Příslušenství mají všichni, ale jde tady o způsob zaizolování hlavně. To by mělo okono plnit především, bránit tep. ztratam.
Odpovědět
Profilova fotka
kubas1:Roto nejsou poláci,ale je to německá značka a myslím si,že dost kvalitní.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, zrovna jsem podepsala obj. na ROTO. Montáž nevím kolik kde jinde stojí, ale u firmy kde jsem objednávala stojí 1253,- jedno okno vč. DPH. Pro Roto jsem se rozhodla na základě referencí a jejich výsuvně-kyvnému systému, který Velux a jiné spol. nedělají. Máme okna 735 H WD a 735 K WD /plas, dřevo/ 74x118. Cena vč. lemování a DPH je dřevo 9200,-, plast o 500,- víc. Když jsem proběhla ceny konkurenční, myslím, že pod 10.000,- se na novém střešním okně jít moc nedá nikde. Jsem spokojená ... Montáž je možná drahá, ale když se objednávají okna vč. montáže, pak se vše počítá v 9% DPH, což zase udělá cenový rozdíl.
Odpovědět
Ahoj, my máme se střešními okny trochu dilema.. Máme stavbu na klíč, kde počítají s Roto okny, ale ta se nám popravdě nelíbí, přišla nám ne moc kvalitní a zarazilo nás, že chybí mikroventilace :-S Na výstavě jsme se seznámili s okny Fenestra a zdají se nám super, jen je jasné, že když si zaplatíme jiná okna místo klasicky dodávaných, znamená to značné vícenáklady. Jinak Fenestra se nám líbila, neboť mají také tu stínící roletku z venčí (sun stop) a jiné vychytávky ;-) Máte je už někdo namontované? Můžu případně poprosit o reference?
Odpovědět
nikieda: Dnes nám namontovali střešní okna Roto 735 H WD a jsou perfektní. Musím oponovat s tou mikroventilací, mají ji taky! Jen nevím jak je to u mikroventilace u Veluxu, ale předpokládám, že stejně. Nedoporučuje se v zimě. Okna pak namrzají a trpí. Každopádně jejich výsuvně kyvný systém je opravdu fajn, jak na otevírání, tak na mytí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky, můžu se zeptat, zda jste si dávali na vaše střešní okna nějaké rolety a jaké jste vybrali? My máme Veluxy, ale jejich roletky mi příjdou zbytečně drahé, hlavně proto, že máme střešních oken vícero.... Jsou nějaké cenově dostupnější, které by sedly bez problémů i na ony Veluxy?? Děkuji :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahojky, tak vcera jsme byli na stavebni vystave. Do te doby jsme byli 100% rozhodnuti pro Veluxy - poplastovane. Pan, ktery nabizel jak Veluxy, tak Roto tak i Fenestru, nam tvrdil, ze kdyby nahodou sluncem to polastovani u Veluxu treba nejak prasklo, pak do toho natekla voda, ze kdo vi jak to bude pracovat. Hrozne vychvaloval Fenestru. Ze pry ma 7x lakovany povrch. Abych pravdu rekla, kdyz jsem to okno videla, prislo mi nejake "humpolacke" Jak kdyby ty dreva rezali na tupe pile... Mel tam i vzorek - rez tech poplastovanych Veluxu, ale toho plastu na jejich webovkach je daleko vice, nez bylo u vzorku. Tam to vypadalo, jen jako folie... Co me tedy nadchlo, tak ze u te Fenestry se pry dela izolace (zatepleni) kolem celeho ramu, kdezto u Veluxu jen dole. Ale zase nevim, jak silny ram je u Veluxu, u Fenestry snad pisou 45 mm... Tak ted zase nevim, jak se rozhodnout... Jedno okno bude v koupelne nad vanou a druhe na chodbe.. Precetla jsem tuto diskuzi, doba uz zase trochu pokrocila... Jake mate zkusenosti?
Odpovědět
@kaacka my máme Veluxy, ale celoplastové. Sice máme všude eurookna, ale střešní jsme chtěli plastové, v bílém sádroši to navíc vypadá dobře. Montáž byla v roce 2007 a od té doby nemáme nejmenší problém. Lem byl tuším kolem celého rámu. Dali jsme hlavně na radu, že pod střeš. oknem musí být radiátor, tak možná i proto je to v pohodě. Zrovna nedávno jsem zase narazila na upozornění, že by tam ten radiátor měl být, zvlášť u dřevěných oken. Tak na to pozor v té koupelně. Na chodbě sice radiátor nemáme, ale okno je to nad schodištěm, je to tudíž vysoko, tak se tam ta vlhkost asi stačí rozptýlit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaacka My máme také Velux bezúdržbové, s palstovým povrchem. Zateplení - límec je ze všech stran. Jelikož máme všechna okna bílá, nechtěla jsem střešní dřevěná.
Odpovědět
@lucika No bracha si prave dal sice nejaka "levna" drevena stresni okna, ale ma radiator jen pod jednim oknem. Jeste to nema po kolaudaci a uz bude shanet nova. Ted asi uz bude kupovat "kvalitnejsi" . Taky se chci vyvarovat neceho podobneho. Mozna bude lepsi to v koupelne lepe preskladat, je fakt, ze bych nerada, aby mi to delalo potize. A celoplastove, jak pises, to je mysleno jako dreveny ram uvnitr a plast z venku (v interieru)? Na chodbe bude okno taky nad schody, ale pokud to pujde, tak tam radiator asi nejaky bude.. :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?