Střešní okna v obývacím pokoji s KK a krbem

Profilova fotka
Zdravím, zvažujeme že bychom v obývacím místo klasického rovného stropu zkopírovali střešní šikminu. Budeme mít bungalov s pultovou střechou. Výška stropu cca 2,7m - 3,9m a rozměr obývacího pokoje 6,4x6metrů. Abychom měli dostatek světla, rádi bychom tři střešní okna (průhledy?/světlíky?), jen se bojíme případných negativ.. Párování na skle a stékání vody, životnost okna/střechy/těsnění. Máte prosím někdo zkušenost? Na co si dát pozor a po čem koukat? Předem moc děkuji za rady, tipy i případné fotečky!
Odpovědět
Možná neporadím přesně tak jak si představujete, ale nevím jestli jste vzali v úvahu i to že budete více topit (teplo totiž bude nahoře) a pak také jak se okna budou udržovat, především mám na mysli mytí oken. Pokud jste vzali v úvahu i toto pak je vše v pořádku, pokud ne pak bych zvážila i tato kritéria, přeci jen jinak se umývají okna těm kterým je dvacet, jinak těm co je třeba 60, předpokládám, že domeček už pak měnit nehodláte.
Odpovědět
Profilova fotka
@berrusska Moc děkuji za názor. No ohledně topení jsme právě zvažovali, že se v místnosti s nižším stropem, krbem a ještě kde se vaří akumuluje teplo až příliš a pak se stejně otevírají okna a teplo se pouští ven.. Takhle by snad v místnosti mohlo být i při topení v krbu a vaření příjemně. No fakt nevím, nemáme právě vyzkoušeno. Okna zevnitř třeba s teleskopickou tyčí, ale zvenčí se snad nemyjou, ne? Nestraště mě prosím, světlíky se přece taky zvenčí nemyjou, ne? Jinak ještě teda nejsme na 100% rozhodnuti, spíše teď sháníme info a argumenty, ať si špatným rozhodnutím zbytečně neuškodíme :-)
Odpovědět
Skla střešních oken se myjou jak vnitřní, tak i vnější. Obojí se myje zevnitř. Nejprve vnitřní sklo, pak se okno přetočí o 160 stupňů a opět z obýváku se umyje sklo vnější.
Odpovědět
@katerinka1984 Zvenku umývat střešní okna... to jsem ani na mysli neměla. Mě právě zajímalo mytí vnitřní strany, jelikož já osobně bych to asi ani s tyčí nedala, ale to už je asi i otázka zvyku a šikovnosti. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dawerius Klasicky otevírací okna rozhodně, fakt přínostné poučení, díky :-D Ale třeba světlíky a průhledy, které se otevřít nedají, nebo je obtížné se k nim dostat.. To se asi zvenčí nemyje, nebo jo?
Odpovědět
Profilova fotka
@katerinka1984 máme takto střešní okna vedle v obýváku v galerii, krb máme umístěný pod okny a nerosí se, světla je dost, budu je mýt z výsuvného žebříku, už jsem zkoušela a šlo to, horší to bude asi na stará kolena, ale to snad za mě umyjí děti :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@jirinapezl Jirinko prosím a podle čeho, nebo jaká jste kupovali okna? My budeme mít mnohem menší sklon, takže se hrozně bojím pozdějšího zatékání. Jinak to máte velkorysý prostor, snad brzo zveřejníte více fotek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katerinka1984 rozestup a velikost oken nám rozměřila dodavatelská firma, více fotek mám v albu pro přátele, nedávno jsem byla v jedné kanceláři a měli tam hodně malý sklon se střešními okny, až jsem se divila, ale dům již dost let stojí a nebylo vidět, že by zatékalo
Odpovědět
@katerinka1984 Já se ještě vyjádřím k tomu mytí oken - mí rodiče mají okna podobně, jako jsou na obrázku a táta jednou do roka musí vylézt na střechu a umýt je zvenčí, protože se fakt špiní a to tak, že je to vidět i z místnosti. Prach, občas nějaký ptačí exkrement, pyl z okolních stromů a já nevím co ještě a na tom okně to z velké části zůstává, déšť to nesmyje. Světlo samozřejmě do místnosti jde, zas tak se to nezašpiní, ale když se člověk koukne nad sebe do toho okna, tak tam ten bordel vidí. Asi záleží i na tom, co komu vadí :) Jinak bych taky zvážila to rosení. Pokud to bude v místnosti, kde je i kuchyň, pořídila bych nějakou opravdu hodně dobou digestoř, aby se vám pára od vaření nesrážela na střešních oknech...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?