Stříška nad vchodové dveře

Profilova fotka
Mame zatepleny dum, novou fasadu a kdyz jsme chteli poridit plastovou nebo sklenenou strisku nad vchodove dvere, tak namv obchode rekli, ze zatepleni budem muset vyriznout a ukotvit strisku primo na dum, ne na polystyren, i kdyby byly srouby poradny a sly by skrz a do domu. Jak mate strisku poresenou vy? Nechce se mi ta taskova na podpernych sloupech.
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím stříšku nemáme, ale přípravu na ní jsme dělali právě před zateplením stejně tak jako přípravu na zábradlí u francouzských oken v patře.
Odpovědět
Fischer vyrábí speciální hmoždinky pro upevnění markýz a rolet na zateplenou fasádu. Myslím, že by to mohlo jít použít i na stříšku, pokud nebude moc dlouhá. Hledejte Fischer Thermax. Osobní zkušenost s tím ale nemám.
Odpovědět
https://youtu.be/QV4ncpn1vjQ
Odpovědět
@sopta78 Ahoj, můžu se zeptat jak přesně jste řešili tu přípravu pro zábradlí u francouzských oken? Díky. Projektant mi tam navrhl upevňovací bloky Dosteba, ale když jsem se podíval co stojí, tak mě přešla chuť o nich vůbec uvažovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@josef1 Ahoj, já tady ty technické záležitosti přesně nedokážu zodpovědět, ale manžel to řešil s místním zámečníkem a vím, že navrtali přímo do cihel domu nějaké vruty, kam se potom připevní držáky k uchycení skla. Určitě to nebyla žádná vysoká částka, nejvíce se pak zaplatí až za sklo, které zatím nemáme. Bohužel s přípravy nemám ani žádnou fotky, tak víc pomoci nedokážu.
Odpovědět
Profilova fotka
@josef1 jestli chces resit preruseni tepelneho mostu tak moc alternativ k Fisher Thermax nebude. Standardne se to resi pomoci zavitove tyce na chemickou kotvu. Prumer tyce zalezi na hmotnosti zabradli a tloustce zatepleni. Napr. Pro sklenene zabradli o vaze cca 50kg a tl. polystyrenu 24cm jsme pocitali ze zavitovka M16 je na hrane ze to jeste udrzi.
Odpovědět
@jumpmans Přesně tak, jde o přerušení tepelného mostu. Už jsem nad tím přemýšlel a napadla mě právě ta závitová tyč, s tím že závitovka bude dvoudílná a nesouose propojená plastovou spojkou cca 3cm silnou. Nebo je spojit vhodnými silentbloky. Chtěl jsem jen vědět, jak se to dělá v praxi, jestli se nepoužívá něco komerčně vyráběného za rozumnou cenu. Polystyren budu mít dvacítku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jumpmans Chystám se pověsit stříšku na fasádu zateplenou 20 cm EPS právě kotvami Fischer Thermax. Těch 50 kg vám vyšlo na jednu závitovku M16 nebo na pár?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados pri tloustce 20cm a vicenasobnem upevneni na thermax 12/16 je max strihove zatizeni 210N tj 21kg na jednu kotvu. Viz https://www.zaluzie24.eu/data/blob/sh... Tabulka na posledni strance dole. Vyrobce uvadi ze max pripustny pohyb ve venkovnim prostredi je 1mm kvuli pripadnemu poruseni zinkovani Tech 50kg bylo pocitano na tl. Zatepleni 24cm a kotveni skla na 4 uchytech - celkova vaha skla. Byla tam mala rezerva.
Odpovědět
Profilova fotka
@viados jinak pokud by ta striska byla upevnena pouze na tech kotvach u zdi a nebyla tam zadna tahla tak se musi pocitat i s pomerne vyraznym tahovym zatizenim a na spodni hrane stlacenim podkladu. Hmotnost strisky bude fungovat jsko paka na ten uchyt. Nechal bych to spocitat statikovi.
Odpovědět
@jumpmans Super, díky moc.
Odpovědět
Zdravím, jakou máte stříšku nad vchodové dveře? Líbí se mě stříška od výrobce gutta, máte někdo? Na internetu nejsou skutečné fotky, jen ilustrace tak se těžko vybírá.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky bych se chtěl zeptat na skleněnou stříšku. Ideálně těch, kteří ji mají už dýl. V poslední době jsem se na ně zaměřil a díval se na ně a všiml si, že převážná většina byla docela špinavá a na tom průhledném skle to nevypadalo moc hezky. Předpokládám, že z vrchu se čístí asi dost špatně. Šli byste do ní znovu, nebo byste znovu volili raději nějakou neprůhlednou alternativu?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?