Terasové vs. balkonové dveře

Dobrý den, byl jsem ve firmě se podívat na okna a terasové dveře a moje otázka jde hlavně na ty dveře na terasu. Mají tam tři typy. 1) Balkonové dveře - Nejlevnější 2) Terasové dveře s otevíráním a posunutím 3) Terasové posuvně zdvižné dveře Jestli můžu, tak sem hodím odkaz přímo na firmu ( reklama to opravdu na ní není. Musím se do neděle rozhnodout a potřebuji poradit) https://www.arokna.cz/produkty/dvere/... Terasové posuvné zdvižné jsou fakt top, ale také nejdražší, takže ty ne a rozhoduji se mezi 1 a 2. Jednička se mi zdá co se týče funkčnosti asi nejlepší a je nejlevnější. Dvojka je pěkná a peněžně ujde. Akorát největší strach mám z technologie posouvání dvěří. Kde jsem si na prodejně vyzkoušel ( měli okno, né dveře) vysunot a okno (ted asi špatně popíšu) jakoby vyjelo celé k Vám z rámu a až pak jelo do strany. ( viz na stránkách gif/obrázek) Z toho mam strach aby to třeba za rok nebo dva nešlo do háje. Přeci jenom ty balkonovky jsou typické dveře co se otevřou, jako normální dveře. Můžete mi poradit co zvolit a kdyžtak i zkušenosti u jedničky a dvojky? Díky moc.
Odpovědět
@bendavenda Uvazovali jsme taky nad posuvnymi a nakonec zvolili normalni. Rozhodujici pro nas bylo: 1. cena, 2. vaha dveri - prislo mi to tezke, 3. prostor za oknem kam se dvere posouvaly jsme chteli volny.
Odpovědět
Záleží co je pro tebe prioritní, jestli design, cena, nebo například praktičnost. Já bych šla určitě do klasických balkonovek, přece jen je to klasika, která nikdy neomrzí. Navíc taky záleží jakou šířku ''dvěří'' budete volit. Je rozdíl, zašupovat křídlo třeba 150 cm nebo 75 cm. Sama přemýšlím, že půjdu do balkonovek, ale s trojitou šířkou, kde se bude jedna strana normálně otvírat klikou, druhá páčkou v rámě a třetí bude fixní čistě jen pro světlo v místnosti a hezčí pohled na terasu.
Odpovědět
Budeme mít jak balkonovky, tak i HS (posuvně zdvižné). Ty 2. má problém otevřít i dospělý člověk, natož dítě. Měla jsem možnost si je vyzkoušet v přechodném bydlení a vyloženě mě štvaly :-D
Odpovědět
Byli jsme se take podivat na tyto 3 typy. Nakonec mame balkonovky. HS portal nemame kvuli cene a u tech posuvnych zdviznych nas odradilo to, ze nas k nim pani nepustila, nejprve nam ukazala a vysvetlila otvirani a az pak jsme to mohli vyzkouset sami - urcite nebudu davat kazde navsteve prednasku u dveri...
Odpovědět
Mame 2x klasicke balkonove a 1 HS portal. Nevyhoda balkonovek je ze otevrene kridlo zavazi, pri pruvanu zavira se, musim davat zarazku, vyhoda da se dat na ventilacku. HS portal umi otevrit i nas 4 lety syn, mame skoro 2m posuv a jde to uplne zlehka, neni to vubec tezka vaha a intuitivne, zadnou slozitou instruktaz jak tady nekdo pise. S muzem jsme se shodli ze to byla jedna z nejlepsich investic na dome.
Odpovědět
Profilova fotka
Systém co popisuješ pod č. 2 je PSK = posuvně sklopné dveře, takže je vlastně fyzicky rveš k sobě a do strany, pak ti nepřekáží v prostoru tolik jako klasické balkonovky, ale nějaké místo zaberou, na youtube jsou na to i videa, nebo na stránkách lepších (větších) firem je tohezky vidět. Není tam nic co by ti pomohlo s vahou okna/dveří Klasické balkonovky prostě zaberou před sebou celou plochuokna, nic tam nedáš pokud je chceš otevírat. Jinak jsou super a jedny taky máme, ale nebudem používat, jen výjimečně (stěhování, velké párty atd.). HS portál má prostě speciální kování a rám - proto je tak drahý, jeho otevření nebere uvnitř prostor skoro žádný a lehce otevřeš i obří okno. U nás byl rozdíl přesně 100% (balkonovky 40 tis. stejně velký HS portál 80 tis), máme dřevěná trojskla. Mám obě okna v albu. Před balkonovkama bude stál jídelní stůl, na zahradu budeme chodit HS portálem.
Odpovědět
Profilova fotka
a ještě drobnost (to jsem nevěděla) ten HS portál jde "zavřít" na jakoukoliv otevřenou šířku, tudíž se s ním dá třeba větrat jako ventilačkou jen ta škvíra je po celé jedné straně, třeba 2 cm :) to využíváme, když t byla ta vedra nechávali jsme škvírku a přitom bylo zavřeno :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?