Typ okna s rozměrem 1 x 1 metr

Rozměr okna metr x metr, máme zvolit jednokřídlé nebo dvoukřídlé okno?
Odpovědět
Profilova fotka
máme dvoukřídlé a vypadá úžasně, u našich jsme měli jednokřídlé a není to ono- zabere hodně místa při otevření a nevypadá tak "roztomile" jako dvoukřídlé
Odpovědět
Dobrý den, je třeba počítat s drobným rozdílem v prosklenosti, tedy dvoukřídlým oknem pronikne o něco méně světla do místnosti. Dále je vhodné uvážit, zda se bude okno používat spíše jako "ventilačka" nebo ho budete často otevírat celé. Nicméně u těchto rozměrů jsou rozdíly spíše minimální. Ze zkušenosti vím, že se klienti často rozhodují spíše podle designu, než podle parametrů. Doporučuji si zajít do nějaké prodejny oken, nechat se informovat a okna si prohlédnout. Popřípadě nalézt souseda, který podobné rozměry má a "zkouknout" okna u něj.
Odpovědět
Profilova fotka
za mě určitě jednokřídlé, je to malinké okýnko a dvoukřídlé bude samý rám a sklo žádné
Odpovědět
aj mne sa viac paci jednokridlove, prenika tam viac svetla
Odpovědět
Hlasuji pro jednokřídlé. Také jsem byli na vážkách, nakonec jsme dali jak 1m tak 1,2m široká okna bez dělení a jsem za to moc ráda. U těch 1,2 si to dělení ještě představit dovedu, u těch 1m vůbec. To by bylo více plastu, než skla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
rozhodně jednokřídlé, 1mx1m ještě rozhodně není velikost pro dvoukřídlé, rám by byl příliš dominantní a málo prosklené plochy:) teď nám udělali v bytě šílená dělená okna a rám skoro převažuje nad prosklením, hrozný! Ještě, že odtamtud v dubnu půjdem do domku:)
Odpovědět
Určitě jednokřídlové - potom by to byl jenom rám.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Za mne taky jednokřídlé . Po zralé úvaze jsem zvolil taky 1 x 1 metr , pro osvětlení dostačující a cenově příjemné.... :-)
Odpovědět
Dobrý den. vezměte v potaz, že u oken musíte odečíst po obvodu cca 2x 12 cm na rám a křídlo, čímž budete mít výšku/šířku skla kolem 76 cm. Pokud bude dvoukřídlé, tak navíc musíte počítat se srazem cca 16 cm a dostanete se na sklo o světlosti kolem 30 cm. Záleží na profilu. Pokud tedy nebudujete tvrz a nechcete si zbytečně ubírat světlo a zvyšovat náklady, doporučuji jednokřídlé. S křídlem do místnosti bych se asi zásadně netrápil, protože ruku na srdce, jak často a dlouho ho budete mít takto otevřené... Tomáš Mazel, Oknostyl group s.r.o.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?