Jaká je údržba dřevěných oken Vekra?

Profilova fotka
je nutné dřevěné okna po určité době přebrousit a přetřít? plastové okna se mi nelíbí, ale z dřevěných mám strach, že budou vyžadovat údržbu
Odpovědět
Co jsem se setkala, tak výrobci uvádí, že je třeba je po x letech natírat, na druhou stranu znám lidi, co dřevěná okna mají, i od vekry, a nenatírají a jsou ok. Pak máte ještě dřevohliníková okna, kde údržbu nemusíte řešit ;)
Odpovědět
Já třeba poté, co jsme narazil na to, že výrobce dřevěných oken předepisuje 2x ročně nátěr čímsi (ale může se to lišit u jiných výrobců), jinak by mohli být tahanice při případném uplatnění reklamace (což není až tak neobvyklé - dřevo je prostě přírodní materiál, který z podstaty "pracuje" víc než ostatní) , tak jsem dřevěná okna škrtnul jako první a uvažuji mezi kvalitními plastohliníky nebo hliníky. Výše doporučované dřevohliníky toto zredukuji a jsou fajn volba, ale cena už je úplně někde jinde, je to snad nejdražší varianta. Někdo si může říct - no tak to sem tam natřu, no. Ale pokud si to takhle řeknete na domě u dalších pár věcí, musíte už být skoro kutil se zápalem pro věc, nikoliv člověk, který má dům jako relaxačně - odpočinkovou záležitost, má priority jinde a chce skákání kolem domu omezit na nezbytné minimum.
Odpovědět
Úplně souhlasím s @mp77. Dřevěná okna jsme vyřadili z naprosto stejných důvodů, máme plast.-hliníková. Mně se líbí i to, že jsou zevnitř bílá (zvenku tm. šedá). Bydlíme čtvrtým rokem, naprostá spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?