Vchodové dveře s oknem s ventilací. Dají se sehnat?

Dobrý den, zatím jsem se nebyla nikde informavat, ale na internetu to nemohu vůbec najít a nevím zda to existuje. Budeme mít boční vchodové dveře vedoucí do technické mísnosti. V té bude pračka, sušička, kotel atd. a není tam okno! A nevím, jak se tam bude řešit odvětrávání. Chci tam dveře s menším okýnkem kůli světlu a ráda bych, aby to okýnko bylo na ventilačku a já mohla hezky větrat i se zamčenými dveřemi. Neviděli jste to někde? Nebo je to blbost? Vím že jsou větrací mřížky, ale nechci tam mít zimu, chci si to regulovat dle potřeby.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslíš dveře s okýnkem, jako maj třeba ve vězení? Viděla bych to asi na balkonovky.
Odpovědět
:-D nevim jak to maji ve vezeni,nemaji tam soupaci okynka?Ja mluvim o exterierovych vchodovych dveri,plastovych,plnych jen s tesnicim oknem na panty(lepsi na ventilaci)v horni casti dveri.Nemam ted metr abych cca rekla predstavovany rozmer,asi tak 1/4 plochy.Zase aby se tim oknem nedalo vlest dovnitr.Jinak jsem to videla jako reseni ze jsou dvere a nad nimi je okno,ale tak velky stavebni otvor nemame.
Odpovědět
Za mne bych namontoval ventilátor se zpětnou klapkou a když bych se chtěl rozšoupnout, tak spínaný vhlkostním čidlem. Namontovat tak, aby případný kondenzát netekl dovnitř a aby se odtah dal ucpat například přesně vyřezaným EPS kolečkem pro případ velkých mrazů. Určitě to bude levnější než dveře ma míru se vsazeným okýnkem.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že budete limitovaní tou stavební výškou otvoru, takže asi zbývají jen ty balkonovky, ale třeba do dřevěných dveří by to co si představujete uměli - poptejte se
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@agenn Dobrý večer, můžu se zeptat zda jste ty dveře sehnala? Taky hledám a nenacházím. Děkuji
Odpovědět
Ptala jsem se u běžných výrobců plastových dveří a prý to nelze. Tak jsme od toho upustili. Nakonec jsme do stěny udělali díru ven a hledáme větrací mřížku s manuálním uzavíráním (aby tam alespoň nefučelo), ale tu zatím nemáme :-D. Ventilátor(odsavač) tam nedáme, protože vlhko tam nebude, spíš mám teď při provozu pračky a sušičky v mísnosti nedýchatelno, jak ty stroje žerou kyslík, takže stačí přívod vzduchu.
Odpovědět
No a nebylo by řešení dát nižší plné dveře a nad ně okýnko? edit: našla jsem, že se to jmenuje vyklápěcí nadsvětlík :-)
Odpovědět
https://tinyurl.com/y8jzvw4b
Odpovědět
To by bylo pěkné, ale nemáme tak velký stavební otvor a nechtěli jsme bourat. Toto řešení znám s klasicky velkými dveřmi.
Odpovědět
@agenn no jo, to je potřeba mít vymyšlený už ve fázi projektu. Do stavebního otvoru běžné výšky bych dala klasické balkonovky, které se dají otevřít na ventilačku.
Odpovědět
@llama z těch bych ale neměla dobrý pocit, co se týče bezpečnosti. Dveře jsem chtěla s bezpečnostním zámkem.
Odpovědět
@agenn nevím, jak máte řešený barák, ale většina lidí má v přízemí ix oken, francouzských dveří a HS portálů, takže to, jestli vchodové dveře jsou či nejsou bezpečnostní, nehraje zase takovou roli - jiných přístupových možností do domu je spousta. Dle mě je důležitější zabezpečení kvalitním alarmem.
Odpovědět
Článek se načítá
@llama máte pravdu, taky jsem se nad tím zamýšlela. A je fakt, že samozřejmě máme okna i jedny další balkovnovky i Portal, trošku doufám, že na těchto oknech pomůžou bezpečnostní kliky a žaluzie. Ideální to ale i tak není :-S .O alarmu jsme nepřemýšleli, ale je to dobrý tip.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?