Vchodové ocelové dveře Hormann

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s ocelovými dveřmi od firmy Hormann, konkrétně dveře Thermo Pro. Máme starší dům, vchodové dveře jsou orientovány na jižní stranu, takže na ně celý den svítí slunce. Zvažovali jsme plastové, ale pak nás zaujaly designově právě tyto. Avšak nevíme, co od takových ocelových dveří čekat. Z plastu mám strach, aby se nám časem nepokroutily..ale co ocel? Poradí prosím někdo, nebo má je někdo a má s nimi zkušenost? Děkuji moc za reakce :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mame ThermoPro, ale zvolili jsme hladke plne. Ty na fotce, ktere ostatne zda se mi prednostne nabizeji, se nam nehodily. Nicmene mame je uz vice jak dva roky a nepozoruju na nich zadne komplikace, ani co se vlivu slunce tyka. Rekla bych, ze jsou to opravdu kvalitni dvere.
Odpovědět
@evelynka25 Děkuji moc za zkušenost! :-) a máte u toho světlík? My právě chceme, protože bychom měli moc tmu na chodbě, ale jsou pěkně drahé ty světlíky, snad 15 tisíc...je to pálka, ale říkám si, že to nekupujeme na dva roky snad...takže jste s nimi spokojeni i co se týká tepelné izolace? My máme ted právě staré dveře, které dávali ještě mí rodiče při stavbě, takové velké prosklené s kovem, co se dávaly před 25-ti lety často..a přes ně táhne, v zimě zamrzají :D Tak přítel se bojí té oceli...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme přesně takové, co jsou na obrázku, a k tomu světlík. Ještě nebydlíme, ale jsou tam tak třičtvrtě roku a zatím nevidím jediný problém. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@v_e_r_u_n Mame je s postraním světlíkem. Pri rozmerech 400/2250 nas vysel na necelych 18 tis. kolem dveří netáhne. Jsme s nimi spokojeni, i co se té tepelné izolace týká. Šla bych do nich znovu.
Odpovědět
@xsona a můžu se zeptat, na kolik vás přišly? i s tím světlíkem? Ony ty dveře jsou 1100 plus teda ten světlík 400? my akorát budeme potřebovat k oknům dekor tmavý dub, ten je myslím ještě o trochu dražší..ale jen ať mám představu...děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@v_e_r_u_n Přesně tak, rozměry sedí i s tím světlíkem a celkově dveře stály 48 tis. Jenom bych poradila - v okolí budete mít určitě víc dodavatelů těchto dveří, chce to zkusit jich poptat víc, protože náš dodavatel byl třeba 30km vzdálený, ale bližší (10km) nám stejné dveře nacenil o 8 tis. dráž. :-)
Odpovědět
@xsona Děkuji za radu. Moc jich tady v okolí není, myslím tak 3 nebo 4 dodavatelé, tak vyzkoušíme :-) ty jo o osm tisíc, to je celkem hodně, kdyby to bylo plus mínus tisícovka, popřípadě dvě, tak bych to chápala ještě, ale toto..no jo zkoušejí...a ještě se zeptám, máte dvojsklo, nebo trojsklo (to jsou myslím už ty dveře thermo pro plus)?
Odpovědět
Profilova fotka
@v_e_r_u_n No taky jsem si řikala a když jsem řekla tomu dražšímu, že je o tolik dražší, tak by najednou šla nějaká sleva. Ale tohle já nesnáším, když se takhle snaží balamutit lidi. :-) Máme Thermo pro, koukla jsem teď se do poptávky a thermo pro plus by byly zhruba o 11 tis. dražší. :-)
Odpovědět
@xsona jojo, najednou by sleva šla...no zkoušejí, kdo prostě dá a na takových vydělají...no myslím, že ty thermo pro budou stačit, hlavně teda kvůli financí :-)) no už jsem obeslala emaily dodavatelům (našla jsem jich nakonec 5) tak uvidíme, jak se po víkendu vyjádří :-)) děkuji za informace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@v_e_r_u_n Taky jsme už do těch trojskel nešli kvůli financím, už tak to bylo víc, než jsme původně za dveře chtěli dát. :-) Tak přeju co nejlepší cenu. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobrý den, reaguji možná se zpožděním, ale přesto napíšu: tyto dveře máme něco přes dva roky. Vybíral jsem je přesně ze stejných důvodů, o kterých mluvíte nahoře, a to, že plast se kroutí, mj. i kvůli nízkoenergetickému standardu domu, také kvůli menší tloušťce. Okna jsem volil podobně - máme plastová, ale přes ně hliníkové krycí lišty, aby slunce nepražilo přímo do plastu. Tam je to v pořádku. Ovšem ty dveře... ...od počátku jsou s nimi jen problémy. Když na ně svítí slunce, během dne dokáží slušně měnit tvar. Zaráží mě, že je ocel takto poddajná. V mnoha ohledech mi přijdou horší než dveře plastové za poloviční cenu. Zvukově absolutně neizolují, netěsní, v zimě si vlivem teploty tak sednou, že musíme použít sílu na to, abychom se dostali do domu. Dnes ráno do nich pražilo slunce hodinu a dokázaly se prohnout na výšku o půl centimentru nahoře a půl dole, viz foto. O hodinu později, kdy slunce přešlo, se vrátily do původního stavu. Měl jsem tu znalce kvůli netěsnosti. Ten kromě špatné montáže upozornil na to, že dveře nemusí být originál Hormann - prý by to nebylo poprvé, co by se u této značky jednalo o druhovýrobu pro východní trh (to ještě nechám prověřit). Soudím tedy, že pokud jsou s nimi ostatní spokojeni, nejsou buď tak nároční a nezkoumají je jako já (mně se netěsnost projeví hned, protože máme vzduchotechniku a těsný dům), nebo mají opravdu kvalitní původní Hormann. Držím palce, ať vám to vyjde, pokud je ještě nemáte.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid Tak to je teda sila. S nicim takovym jsem se u nasich dveri nesetkala. Odkud jste je objednavali. My od teto firmy http://www.jvpsystem.cz/p/reference-j...
Odpovědět
Článek se načítá
@evelynka25 Firmu zatím nebudu jmenovat, řeší to právník. Já ty dveře vybíral také na základě pozitivních ohlasů, samotného mě celá situace překvapila.
Odpovědět
Profilova fotka
@lukoid Aha. Chapu. Tak at to dopadne dobre ve vas prospech.
Odpovědět
@evelynka25 Děkuji. To už je věc právníka, my hlavně potřebujeme funkční dveře:) Dám vědět, až se situace pohne, abych tu zbytečně nestrašil tím, že jsou Hormann nekvalitní.
Odpovědět
Tak to je fakt síla :-( to mě mrzí :-( my dveře zatím nemáme, nebyly teď peníze, takže počítáme tak v létě asi, že budeme dávat...tak pak se ozvěte, zajímalo by mě, jak se to vyřeší...
Odpovědět
@lukoid Tak přesně takhle vznikají recenze s nulovou výpovědní hodnotou... Tohle totiž nemá nic společného s tím, kdo dveře vyrobil, ale jde o prostý fyzikální jev, plech v této barvě na slunci bez krytí se prostě kroutit bude, to vám měl ten váš "znalec" říct rovnou...
Odpovědět
@lopp S nulovu výpovědní hodnotou? V čem konkrétně? Napsal jsem docela dost textu a informací, abych něco, co by ostatní mohlo zajímat, sdělil. Znalec neřešil kroucení, ale úplně jiné záležitosti. A kdyby posoudil toto, napíšu o tom, jak to posoudil. Zdržel bych se uvozovkování, které jen značí pohrdání ostatními.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@lukoid Dobrý den, mohl byste se prosím se mnou spojit? Máme naprosto stejný problém a nevíme, co dál. Zajímalo by mě, od jaké firmy máte dveře a jak to dopadlo, resp. jaké jste našel řešení. My jsme dveře zakoupili přes eshop, stavební firma, která nám stavěla dům, je namontovala. Dveře ale neuvěřitelně reagují na teplotu, reklamaci nám neuznala ani jedna strana - výrobce tvrdí, že jsou špatně namontované, stavebníci, že jsou špatné dveře. My vidíme průhyb dveří i průhyb futer.. díky
Odpovědět
@maruuu Dobrý den, dveře jsem po dlouhých peripetiích, kdy tomu, že se to děje, nevěřil ani výrobce ani dodavatel, vrátil. Bylo mi řečeno, že je to poprvé a nikdy se jim to ještě nestalo. Nevěřím tomu. Spousta lidí to spíš bere jako něco normálního, a tak to neřeší. Doporučuji si nechat udělat znalecký posudek - znalec Vám konkrétně řekne, v čem je chyba, a dle toho pak můžete postupovat dál. Znalecký posudek hradí pak ten, u koho budete reklamovat. Někdy stačí posudkem i pohrozit a začnou se dít věci.
Odpovědět
@lukoid My tu měli jak prodejce, který je zprostředkovatel, tak přímo zástupce Hormann a také stavební firmu. Z Hormann pak přišlo vyjádření, že dveře jsou ok, ale montáž špatně. Jak jste dosáhl vrácení namontovaných dveří? :-) A dveře máte tedy teď od jiného výrobce? A znalce jste měl z oboru stavebnictví? Případně přímý kontakt..? Pokud vím, tak znalce platí dodavatel jen v případě, kdy reklamaci uzná. Pokud ji i přes negativní znalecký posudek neuzná, znalce platím já a pak to musí k soudu. děkuji
Odpovědět
@lukoid My zakoupili dveře u dodavatele - Ivrata.cz, prodejce je velmi milý a také tvrdí, že to ještě nikdy neslyšel. Zástupce Hormann už tak milý nebyl.. Vám dveře montoval přímo dodavatel dveří, tj. autorizovaný prodejce?
Odpovědět
@maruuu Ano, takto to s tím posudkem je - pokud to uzná, platí, pokud ne, máte alespoň podklady pro soud. I tam to někdy dojde. Znalce jsem měl z oboru stavebnictví, ale bohužel od září to už ze zdravotních důvodů nedělá. Teď máme dveře od jiného výrobce a jsem rád, že jsem to udělal, protože dle mé zkušenosti je Hormann opravdu jen německá cedulka na výrobky pro "specifický" český trh. Nevěřím, že vlastnosti jejich výrobků jsou pro ČR stejné jako pro západní trh. Teď mám dveře s kapánek lepšími hodnotami, jsou to pomalu dveře do trezoru - kvalitativně a bytelně absolutně někde jinde. S Hormannem byla diskuze nejprve vcelku bez problémů - měli snahu to řešit, ale po čase je to začalo štvát a uchýlili se k aroganci. Dokonce mě podezřívali, že ty dveře ohýbám sám, jen abych měl důvod prudit. Odkázali mě na dodavatele (resp. aut. prodejce), ať si to vyřeším s ním. Ten byl ve finále nárazníkem mezi oběma stranami. Varoval mě, že Hormann reklamace neuznává, ale mně takový argument byl někde - klidně bych se soudil. Kupodivu to po sepsání reklamace a stavu dveří přímo tím aut. prodejcem uznali, jen si kladli ultimáta, do kdy mám dveře vrátit atp. Přijde mi, že to nakonec odnesl spíš prodejce, ale to si musí vyřešit sám. Tak by to mělo být i u Vás - ať se postará Váš dodavatel, tam jste to koupili a je hlavně v jeho zájmu prodávat kvalitní výrobky.
Odpovědět
@lukoid Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat jaký typ dveří příp. z jakého profilu nyní máte? řeším vstupní dveře do novostavby a vstupní dveře budou hodně vystaveny slunci. Děkuji
Odpovědět
@romansoch Zdravím, mám hlinínkové dveře Internorm AT310 basic v antracitu. Nemohu zatím posoudit, jak se chovají při intenzivním oslunění, neboť je mám od podzimu. Cenově je to ale dost drahá záležitost, takže očekávám, že to bude na úkor kvality. Více vám řeknu až během dvou tří měsíců, pokud to nespěchá.
Odpovědět
@lukoid Děkuji Vám za ryhlou odpověď..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Prosím máte někdo vchodové dveře přímo ThermoPro Plus 750 ??
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Mam 3/4 roku namontovany Hormann ThermoPro Plus 700 v drevostavbe a musim uznat ze jsou s nima problemy. Servis mi dava na vyber, varianta I.: budete lehce odemykat/zamykat ale na ukor ze vam kolem ramu bude tahnout zima nebo varianta II: nebudete moci zamykat, ale nebude vam tahnout. Montaz provedl autorizovany partner z Hornich Pocernic. Resim s Hormannem. Barva dveri bily hlinik.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Dobrý den, mám namontované vstupní hliníkové dveře z profilu Aluprof s výplňovým panelem. Dveře jsou v antracitu ral 7016, jsou osluněny od cca12 hod do večera. Dveře se prohýbají tak že nejdou zamknout příp odemknout což při návratu z práce potěší :-( Prakticky máme nezajištěný dům tedy kromě zabezpečovačky. Výrobce neví co s tím a ještě tvrdí, že je to v normě. Máme tedy nefunkční výrobek. Jakým stylem mám postupovat když reklamace asi neprojde?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?