Vekra okna a posuvné dveře na terasu, máte?

Profilova fotka
Máte někdo Vekra okna? plastová nebo dřevěná nebo hliníková? jste spokojení s firmou - dodávkou i montáží? A máte někdo posuvné dveře od Vekry HS portál? Děkuji za názory :-)
Odpovědět
@evita_ij Já mám od nich zatím jen nabídku na plastová okna Premium a Prima. I na HS portal, kde je 1,8 fix a 1,8 posuv. Ale doporučili mi je dva známí, co už mají dostavěno a jsou spokojeni a vybrali si je oba po dlouhém porovnávání a zjišťování.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme hliníková, jsme spokojení. Na montáž si Vekra najímá subdodavatele, s těmi jsme spokojení nebyli, tak nám poslali druhý den jiné řemeslníky. Posuvné dveře na terasu máme, ale nevím název. Bydlíme 8 měsíců, zatím jsme měli jednou servis, že nám šly špatně otvírat balkónovky z koupelny, pán zkontroloval a seřídil rovnou všechny okna. Teď přijedou na jaře znovu, aby znovu seřídili a překontrolovali, jak si dům sedá.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape aha, ok, to je dobrá zpráva :-) na kolik nacenili třeba ten posuv v této velikosti? já třeba jako nemám vůbec páru :-D díky moc!
Odpovědět
@evita_ij tak jen orientačně, protože se k tomu napočítává ještě nějaká montáž, parozábrana, nošení skla a nevím co ještě za cca 5 tis. plus samotné okno 120 tis. plus dph 15% mínus sleva cca 48%. je to levnější varianta Prima
Odpovědět
Profilova fotka
již máme za sebou tři akce s okny Vekra, celý dům, 1+1 a dnes aktuálně 3+1 :-D mohu jen doporučit, s cenou, jednáním prodejce a montážníky vždy absolutní spokojenost. za mě ano :-)
Odpovědět
Vekra je o.k., máme okna Premium, slevu dali 52%
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape takže asi 70ts vč.všeho po slevě v této veliikosti...ok, díky moc. A tu slevu davaji vsem nebo mate nejakou z veletrhu apod? díky moc
Odpovědět
@evita_ij to asi záleží na velikosti zakázky, to pak dávají kdykoliv a nebo mívají akce, teď myslím zrovna nějaká probíhala.
Odpovědět
@petraxname to je dobré vědět :) sami od sebe nebo jste si řekli o slevu? @evita_ij teď koukám, že typ Premium vychází u toho HS portálu stejně, přitom na celé zakázce je rozdíl 35 tis.
Odpovědět
@kamilape stačí jim říct, že jsi dostala výhodnější konkurenční nabídku a případně ji přeposlat, uvidíš že i oni cenu upraví.
Odpovědět
@petraxname I když je to na jiný profil, ale cca stejných parametrů? To by bylo fajn.
Odpovědět
@kamilape ano - měla jsem vybrané 2 různé profily od různých výrobců, s hodně podobnými parametry co se týče kvality. A pak jsem se rozhodovala, kterého vezmu. Vekra slevnila oproti konkurenci, tak jsem je vzala. Chybu jsem neudělala, okna jsou dobrá, nerosí se, drží. I realizační firma byla šikovná.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme Vekra profil Prima trojsklo, posuv na terasu 1m + 1,2m fix + 1,2m fix s okny i s montáží spokojenost, snadno se otvírají
Odpovědět
2rokem máme Vekru i posuvný dveře a zatím spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
@kremrolka01 @kamilape @petrasafr Holky a u těch dveří posuvných - máte ty nízké prahy bezbariérové? nefouká tudy? a když jsou otevřené, nafouká vám tamtudy hodně prachu apod?
Odpovědět
Profilova fotka
¨No a my se předběžně u Vekry rozhodli pro dřevěná okna, tak uvidíme ještě, zatím ani nestavíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evita_ij my ten nízký práh nemáme, já ho právě nechtěla kvůli lítání bordelu dovnitř, bála jsem se o podlahu :-D Ale ten rám není tak vysoký, takže nám to vůbec nevadí.
Odpovědět
taky nemáme ten nízký práh
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
prosím, obnovujem tému, môžem poprosiť ďalšie referencie? naceňovali nám okná a zatiľ cena, kovania a všetko, čo treba sa nám pozdáva, chceli by sme reálne skúsenosti, ďakujem
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@petrasafr doporučuji z mnoha důvodů vysoký práh,do oken jsem dlouho dělal, firmu s okny jsem loni nezadluženou a čistou prodal a nyní prodáváme bezpečnostní dveře.U oken jsem byl nejdýl v ČR,vysoký práh lépe těsní a je odolnější proti navátí sněhu atd.Píši upřímně okna mne už nezajímají nemusím si dělat reklamu,u oken jsem pracoval 20let i u dřevěných a plastových, nikoho nedohazuji, nikoho zde nepomlouvám,Vekra je ok maj to dnes oknaři hrozně těžký nezávidím jim, netlačte na ně zbytečně na cenu. Pokud by jste měli zájem o bezpečnostní dveře kuknite na www.htdvere.cz více nenapíši abych si nedělal reklamu.co se týče oken klidně poradím nemám s tím problém. Sám jsem teď dělal rekonstrukci svého domu a vybrat dnes dobře to je jistější si koupit sportku :-) tak zatím ahoj Tom
Odpovědět
Posuvné dveře nemám,za ta léta jsem viděl hrozně moc nefunkčních posuvných dveří a jejich seřizování je náročné a často potřebné.Snažil bych se posuvným dveřím úplně, ale opravdu úplně vyhnout velkým obloukem.Postavil jsem si 5 domů,všude jsem dal stěny s dvojkřídlýma dveřma kde vedle nich na pravou a levou stranu jsem dal fixní prosklené díly křídla tedy otevřu více jak jen do pravého úhlu a mám pěkně volný prostor.Vyjímkou jsou posuvno dveře názvu Hebechibe (možná jsem zkomolil název) kde křídlo nejezdí na zavěšené kolejnici ale v položené kolejnici.
Odpovědět
ještě jsem zapomněl odpovědět na otázku jestli mám okna Vekra. Okna od Vekry nemám. Deset let jsem prodával okna z Polska, kde není problém sehnat top kvalitu za zajímavé peníze. Dnes to ale nedoporučuji zkoušet tomu, kdo se v tom nevyzná .To že co je z Polska špatné je nehorázný ,hloupý nesmysl a to platí pro okna i pro dveře i pro potraviny, je to jen a jen o podvodnících za naší české země co sem dovezou cokoliv za jakoukoliv cenu, jen aby to prodali a záměrně hledají dodavatele z co nejnižší cenou nikoliv však s kvalitou!!!. Píši to opravdu upřímně jelikož výrobce co jsem si nyní dal na svůj dům při rekonstrukci minulý měsíc Vám zde nenapíši ani nedodám, jelikož jsem s okny v této republice opravdu loni skončil. Vekra je česká velká firma, která je minimálně lehce dohledatelná , je jen otázkou co se nyní v oknech a jejich prodeji i výrobě bude zde v ČR dít jelikož prodejci i výrobci zde překračují o 50% kapacitu trhu. Kdo chce okna ať nyní koupí, levnější nebudou!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@petrasafr Dobrý den, máte hs portal hliníkový? Jste spokojeni? Díky za info J.H.
Odpovědět
Profilova fotka
@astela1 ano, jsme spokojení
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, znovu oživím tuto debatu. Máte někdo HS portál nebo posuvné dveře, (nejlíp možná i přímo od Vekry)? Jak jste s nimi spokojeni? Uvažujeme o HS portálu, ale prý neprojde Blower door testem (což potřebujeme). Jaké v nich vidíte výhody, nevýhody u jednotlivých typů? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda Parcelads, máme doma HS portál na terasu dělaný od vekry, nevím jak jsou na tom s těmi parametry které potřebuješ, protože se o to staral manžel, já si jen pamatuju, že jsem si je vybrala protože nemají žádné sokly, tak není o co zakopávat, je pravda, že jsme si za ně trošku připlatili, ale zatím teda drží jako helvétská víra.
Odpovědět
@parcelads máme nově okna i posuvné dveře od Vekry. Montovali nám je na začátku února, takže zatím nejsou moc ozkoušené a vypadají dobře...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?