Velikost HS portálu - vaše zkušenosti

Ahoj obracím se na vas s prosbou o vas názor stavíme dům a máme plánovaný Hs portál 3,5m s tím ze je v projektu zakresleny na 2250 fix a 1250 posuv je to tak zakresleno aby ta rozdělovací část u portálu lícovala s koncem okna nahoře když ale přemýšlím nevím jestli to neudělat půl na půl 1750 posuv 1750fix jde mi o to aby to působilo co nejvíce prostorově a otevřené což nevím jestli by to tak bylo pokud bychom měli ten menší posuv. A nadruhou stranu v případě půl na půl by to zase nelicovalo s oknem tak nevím jak by to ve finále vypadallo. Snad jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně :-| dekuju za vaše názory budu rada když třeba přidáte i svou zkušenost s Hs portálem jak to mate vy :-)
Odpovědět
1
2
125 je malo, dejte alespon tu pulku ;-)
Odpovědět
Dekuju
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, taky mi to přijde málo. Nedá se větší rozměr chytit k něčemu jinému? Aby určitá soumernost byla..
Odpovědět
Dobrý den, položte si otázku, zda budete mít někdy celou tu půlku otevřenou. My budeme mít HS portál 3,2m a já chci mít práve 2metry fix a 1,2m posuv. Chodbu máme širokou 1,2m a taky to stačí =)
Odpovědět
Profilova fotka
máme tři metry fix a tři metry posuv, je to super mít to celé otevřené, vypadá to dobře, doporučuji jedna ku jedné-jestli se to tak dá říct. :)
Odpovědět
také doporučuji půl napůl - esteticky to bude nejhezčí. (byť z praktického hlediska asi zbytečné) Já mám HS portál "bohužel" šoroký přes 5 metrů, takže jsem, vzhedem k rozměrům udělal 1/3 posuv + 2/3 fix. Případně si nechte nacenit obě varanty a třeba finance rozhodnou za vás :-)
Odpovědět
@luciifer ja Vám to trošku zamotam:D ja si naopak myslím, že 1,2m bohatě stačí a i manipulace s menším křídlem bude lepší.. a zvlášť pokud Vám to licuje s jiným oknem.. obě plychy jsoua prosklene, takže svetlost okna i pocitově bude stejná..
Odpovědět
No teda dekuji všem za názory bude to ještě rozhodování já vždycky snila o velkých oknech co nejvíce vzdušného prostoru a když se na to nacitim tak bych dala automaticky půl na půl ale projektant to udělal tak jak to udělal a manžel by byl pro variantu kratšími posuvu jsem ženská 🙂 takže hlavně řeším estetickou stránku možná jsem i ovlivněna tím ze vidím všude půl na půl nemáte někdo fotku nebo odkaz kde by byl menší fix?dekuju
Odpovědět
Taky mě to zajímalo, tak jsem prošel spoustu fotek na netu a všechno je půl na půl. Tak buď je to lepší a oblíbenější nebo jsou češi prostě suchaři a bojí se, do toho jit. My budeme mít PSK 2,4m půl na půl. Přijde nám to hezčí a praktičtější u takového menšího rozměru.
Odpovědět
@luciifer to okno bude porad stejně velké a působit bude úplně stejně.. ted jsem byl v hotelu a tam byla prosklena celá část pokoje a jen na boku byly prosklene dveře. Celá stěna je jedno velké okno a je úplně jedno kolik se tohoto otvira, jde jen o šířku průchodu a ta bude více než dostatečná a hlavně vemte v potaz manipulaci s křídlem, čím větší, tím těžší..
Odpovědět
Profilova fotka
@luciifer Určitě půl na půl. Čím menší ta posuvná část tím se vám to bude hůře ovládat. Sice je to lehčí ale je tam nepoměr výšky a šířky. To není můj názor, ale měl jsem možnost se bavit s technickým ředitelem jednoho výrobce plastových okennich profilu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak to bude líp pasovat vám, dojdete si do nějakýho showroomu a vyzkoušejte si(u našeho dodavatele byli vystaveny obě varianty a dokonce i ve všech provedeních(plast/dřevo/ALU). My osobně máme 6m rozděleny na 4* po 1.5m otevírací dvě prostřední křídla-takze díra 3m..je to boží a rozhodně to otevíráme... Ale dělala jsem to tak hlavně i kuli tomu aby nám to pasovalo s ostatníma fr. Oknama, ty máme všechny 1.5m takže se to netluce
Odpovědět
Článek se načítá
@alkapinka a mohu se zeptat v jakem showroomu jste byly tam kde jsem byla zatím měly jen velké půl na půl
Odpovědět
Ještě se zeptám od koho mate vy všichni portál a pokud je možné cena? Nám nacenili půl na půl za 100tis
Odpovědět
Profilova fotka
@luciifer ve Windowstar v Táboře
Odpovědět
Profilova fotka
Okna jsou PKS, instalovany firmou Kas-Okna Velim https://www.pksokna.cz/hlinikove-zdvi...
Odpovědět
Profilova fotka
@luciifer koukni k @neyaa_cr má velký fix a malý posuv... my máme všechno půl na půl
Odpovědět
a nemate fotku z toho uhlu alespon obrazek? U nas je "malý posuv" 1,7 m. A Fix ku tomu z jedne strany 3,5 m a z druhe strany 2,7 m. Na manipulaci je 1,7 uplne v pohode. Ja by som to brala dle vzhledu fasady z venku... snazila by jsem se napojit nejakym spusobem ku hornimu oknu nejak ty linie zrovnat... Osobne sme planovali puvone okno členit více...s menším posuvom...Dulezite je aby aby jste presli von se stolem, sedačkou a pod.. Keby ste prilozili obrazek hned by sa to lepsie posoudilo
Odpovědět
@seandurst dekuju moc za vložení vaši kalkulace
Odpovědět
@neyaa_cr zkusím mrknout a kdyžtak něco vložit zítra pokud mi to půjde jinak mate krásný dům to bych brala já jak to mate prosklené to je nádhera ale můj manžel ten by to nepřežil :-) jsem rada ze jsem ho premluvila alespoň na 3,5m :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mp77 proč bohužel ? mate to krásný :-)
Odpovědět
@mp77 muzu se zeptat, jestli uz mate cenovou nabidku? Dekuji za odpoved
Odpovědět
@bedna03 já už mám cca rok a půl hotovo ....HS portál 5,1 šířka x 3,05 výška, hliník,, se strukturovanou barvou, 200 tis. Kč s DPH.
Odpovědět
@mp77 diky moc :-)
Odpovědět
A od koho mate jak jste spokojen?
Odpovědět
@neyaa_cr foto už jsem vlozila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkoušela jsem si šířku ani ne 120 a bylo to dobré, udělejte si obrázek jak bude působit fasáda pokud to dáte půl na půl. Já z toho našeho už víc nevytřískám 😂
Odpovědět
No uvidíme musíme ještě popřemýšlet protože Projektant udělal chybu a zakreslil do projektu nahoře po levé straně okno menší než je na vizualizací mělo byt souhlasné s oknem větším nad Hs portálem a teď už se na to přišlo ve fázi kdy jsou překlady nakoupeny na malé okno a dodací lhůty jsou dlouhé tak to budeme muset asi nechat byt tak vůbec nevím co s tím protože to bude vypadat blbě nahoře 3 menší okna a jedno větší :-(
Odpovědět
Měl by někdo nápad jak s tím vším naložit ?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?