Jaké venkovní parapety - materiál a montáž?

Prosím všechny o radu. Jaké hliníkové parapety vybrat? Tažený hliník, ohývaný, nebo pozinkovaný? Jakou "tloušťku" plechu? A jaké zakončení? Krytky? Nebo jen "přetáhnout" omítkou? Také jsem našla 2 druhy krytek zapuštěné pod omítku, nebo jen přiložené k omítce. Poznám jako běžný uživatel rozdíl v kvalitě např. taženého plechu od ohábaného? Všem děkuji.
Odpovědět
Klidně titanozinek lakovaný. Určitě zapustit pod omítku, aby voda stékala na parapet. V druhém případě voda stéká po hraně parapetu a znečisťuje fasádu.
Odpovědět
@travas děkuju, takže nějaké zásadní rozdíly mezi drahým taženým a levnějším titanzinkovým není, a co síla, viděla jsem 0,8mm i 1,4mm....parapety nebudeme mít nějak zásadně dlouhé-nejdelší 3m, jinak 1,5m.
Odpovědět
@bamak To stékání vody je myšleno to co ztéká s ostění. Síla záleží na tom jaké zatížení parapetu potřebujete.
Odpovědět
@travas Děkuju, zatížení "běžné"- kafe, možná nějaký truhlík s kytkama :-) . Ještě se zeptám, je lepší mít povrch potažený plastem? Nebo nějakou speciální úpravu kvůli poškrábání? Běžné lakování bude asi dost náchylné.
Odpovědět
V létě mi budou dělat okna a parapety si budu kupovat sám co vím tak se také řeší jestli dům je před zateplením nebo už po (kvůli šířce)............
Odpovědět
@ladislavkk Jsme před zateplenim :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?